Haberler

Diyarbakır'da Ramazan Ayı Hazırlıkları

İl Müftüsü Erdoğmuş, ramazan ayı münasebetiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin ana temasının "hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman" olduğunu bildirdi.

Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, ramazan ayı münasebetiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin ana temasının "hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman" olduğunu bildirdi.

Müftülükleri bünyesinde "Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi"nin ramazan ayı süresince haftanın her günü 09.00-23.00 saatlerinde hizmet vereceğini belirten Erdoğmuş, ramazan öncesinde camilerin ve müştemilatının temizlik ve bakımının yapıldığını, hoparlörlerin ses düzeyinin, ezanın çevrede duyulmasını sağlayacak fakat yakın komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmasının yapıldığını söyledi.

Camilerde kadınların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri ve engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Erdoğmuş, cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile zengin aileler arasında "kardeş aile" uygulamasını başlatmalarının teşvik edileceğini aktardı.

Erdoğmuş, Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaş nedeniyle ülkeye sığınan mültecilerin en başta barınma olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak için hayırsever vatandaşlardan giyecek, yiyecek, ilaç ve temel yaşam malzemeleri toplanılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışılacağını belirtti.

Diyarbakır İnsani Yardım Vakfı temsilciliğinden Veysi Çiçekli ise yetim çocuklara ve Suriyeli ailelere ramazan kolisi ve giyim yardımı yapılacağını, yetimlere iftar yemeği verileceğini kaydetti.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin de 300'ün üstünde ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını, şube hizmet binasında her pazartesi günü iftar programı düzenleyeceklerine dikkati çekti.

Umut Kapısı Derneği Sıddık Furkan, ramazan ayı boyunca 5 bin mağdur aile yardım etmeyi hedeflediklerini, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kentin 4 yerinde kurulacak iftar çadırında vatandaşlara ücretsiz yemek dağıtacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Nimetullah Erdoğmuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title