Haberler

Diyarbakır'da Polis Halk Buluşması

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, polis halk buluşması kapsamında Dağkapı Meydanı'nda Kürtçe ilahiler eşliğinde iftar programı düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, polis halk buluşması kapsamında Dağkapı Meydanı'nda Kürtçe ilahiler eşliğinde iftar programı düzenlendi. Yoğun ilginin gösterildiği iftar yemeğinde binlerce kişi polislerle beraber iftar açtı.

Diyarbakır Emniyeti ilk kez iftar programında halkla bir araya geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Dağkapı Meydanı'da düzenlediği polis halk buluşması iftar yemeğine binlerce kişi katıldı. Güvenlik önlemlerinin alınmadığı iftar öncesi Grup Tillo tarafından Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu. Yoğun ilgiden nedeniyle yer bulamayan vatandaşlar çevrede bulunan lokantalara gönderildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, çok sayıda sivil toplum örgütleri temcileri iftar yemeğine katıldı. Diyarbakırlıları, yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde böylesi bir buluşmaya ilk kez tanık olduklarını Emniyet Müdürü Recep Güven'e teşekkürlerin illeti. İftarın yapıldığı Dağkapı Meydanı'nda polisler Diyarbakırlıları, 'Gönlümüzdesiniz, soframıza hoş geldiniz' pankartlarıyla karşıladı.

"DİYARBAKIR'A HİZMET ETMEYİ ONUR VE ŞEREF SAYIYORUZ"

İftar sonrası bir konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır halkına hizmet etmeyi onur ve şeref saydıklarını ve bunu sonuna kadar sürdürmek için yemin ettiklerini söyledi. Polis halk buluşmasına katılan herkese teşekkürlerini ileten Güven, "Sizler bizi böyle destekledikçe bu huzur ortamı, çözüm süreci, sayenizde devam edecek ve taçlanacaktır. Ramazan ayının bu güzel atmosferinde hepimiz Allah'ın kulları olarak ve bu ülkenin insanları olarak bu dünya geldik. Bizler kendimizi gurbette hissetmiyoruz. Zaten bütün insanlar gurbetteler. Asıl vatanımız cennet, oraya gitmeye Allah'ın izniyle çalışıyoruz. Kürdiyle, Arabıyla, Türküyle, Zazasıyla, Çerkeziyle her milletten insanlarla cennete buluşmayı, orada bir olmayı, Hz. Muhammed Mustafa'nın sancağı altında toplanmayı arzu ediyoruz. Biz biriz, kardeşiz, Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin" dedi.

"BİRBİRİMİZİ SEVMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Güven'in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, emniyet teşkilatının böylesi bir programı organize ettiği için teşekkürlerini iletti. Vali Kıraç, "11 ayın sultanı Ramazan'ı coşkuyla, sevgiyle, kardeşlikle yad ediyoruz. Ramazan'ın sonuna yaklaşıyoruz. Şimdi ise, Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Şimdiden Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Gelecek Ramazan bayramınızı kutluyorum. Daha nice güzel günlerde Ramazanlarda, sağlıkla, sıhhatle güzel günlerde buluşmayı diliyorum. Bizim dinimiz, inancımız, kültürümüz, insanımız, bu coğrafyada yaşarken hep sevgiyle, saygıyla, hürmetle birbirilerini karşılamışlar. Bizim inancımıza göre, selam barıştır kardeşliktir. Bizim dinimizin gereği de kardeşliktir, barış üzerine kurulmuştur. Biz inancımıza göre, bir insana kötülük yapanı, bir insanı öldürenin bütün insanları öldürmüş gibi olduğunu biliyoruz. Bizim inancımızda iman etmedikçe kimse cennete giremez, birbirimizi sevmediğiniz sürece iman etmiş sayılmazsınız, hadisi var. Biz bütün insanlara hangi dinden, ırktan, cinsten, coğrafyada, boyutta olursa olsun, bütün insanları sevmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Güven, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra program sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title