Haberler

Diyarbakır'da 'Dilenci Toplama Timi' Kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri Kentte Sayıları Hızla Aratan Dilenceler ile Mücadele Etmek İçin 'Dilenci Toplama Timi' Kurdu. Tim Sayesinde, Duygu Sömürüsü Yaparak Haksız Kazanç Elde Etmek İsteyen Dilenciler Bir Bir Toplatılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kentte sayıları hızla aratan dilenceler ile mücadele etmek için 'Dilenci Toplama Timi' kurdu. Tim sayesinde, duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen dilenciler bir bir toplatılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, havaların ısınması ile birlikte kentte sayıları yüzde 70 artan dilenciler ile etkin mücadele etmek için 'Dilenci Toplama Timi' kurdu. 3 kadın 9 erkek görevliden oluşan 12 kişilik Dilenci Toplama Timi, gün boyu cami, türbe ve sokaklarda denetim yaparak dilenenleri suç üstü yakalıyor. Dilencilere yönelik son bir haftadan bu yana aralıksız süren denetimlerde yaklaşık 83 dilenci yakalandı. Yapılan denetimlerde bazı dilenciler zabıta aracına binmemek için görevlilere zorluk çıkardı. Sokaklardan toplatılan dilenciler belediyeye götürüldükten sonra topladıkları paralara el konuluyor. Uyarılara aldırmayanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunuluyor. Operasyona ilişkin açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Reşat Bakan, dilencilere yönelik çalışmaları büyük bir titizlikle sürdüreceklerini belirterek, "Halkın dini ve vicdani duygularını sömürerek para toplayan dilencilere yönelik sürekli uygulama halinde olacak bir tim oluşturduk. Bu ekibimiz gün boyu sokakları tarayıp seyyar ve sabit dilencileri tespit edip yakalıyor. Yaptığım denetimler sonrası dilenci sayısında büyük oranda azalma yaşandı. Halktan gelen şikayetlerde de azalma mevcut. Çevre illerden gelen dilencilere karşı da ekiplerimiz kentin giriş çıkışlarını kontrol altına almaktadır" dedi.

(AYŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title