Haberler

Diyarbakır: Çocuklar Özgüvenlerini Kazandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde 6-13 yaş arasındaki çocuklara verilen drama çalışmaları sona erdi. Başarılı 34 çocuk, drama sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlhan Diken ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş'ın elinden aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde 6-13 yaş arasındaki çocuklara verilen drama çalışmaları sona erdi. Başarılı 34 çocuk, drama sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlhan Diken ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş'ın elinden aldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde 2000 yılından beri sürdürülen 'Drama Atölyesi' çalışmalarının bu yılki etabı sona erdi. Cep Sineması'nda düzenlenen törenle 34 çocuk drama sertifikasını almaya hak kazandı. Törene çocukların yanısıra veliler de katılırken, Drama Atölyesi Öğretmeni Handan Çapanoğlu, atölyenin 5. yılını geride bıraktığını, bugüne kadar 140 kez, yaşayarak kendilerini ifade etme olanağını sağladıklarını belirtti. Her yıl okulların açıldığı ikinci hafta ile çalışmalara başladıklarını ve okulların kapanacağı haftaya kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Çapanoğlu, drama atölyesine katılan çocukların ilk geldikleri gün ile bugün arasında büyük bir fark gözlemlediklerini vurguladı. Çocuklarda özgüvenin geliştiğini ve kendilerini çok daha ifade ettiklerini belirten Çapanoğlu, "Çocuklar ilk geldikleri zaman meralı bakışlarla 'bu atölyenin bir anaokulu mu, bir kreş mi yoksa başka bir yer mi' diye bakışmaları beni çok keyiflendirmişti. Çünkü öğrenme merakla başlar. Drama eğitimi sonunda çocukların kendilerini keşfetmeleri, ruhsal olarak rahatlamış olmaları, sıkılganlık, utangaçlık duygularının yok olduğunu, özgüvenlerinin ve empati yapabilme özelliklerinin geliştiğini, günlük sıkıntılardan kurtulup deşarj olabildikleri, daha salıklı iletişim kurduklarını en azından atölyeden ayrıldıklarında mutlu bir şekilde ayrıldıklarını gördüm" dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlhan Diken ise, bölgede son 20 yıl içinde yaşanan şiddet olaylarından özellikle çocukların çok olumsuz etkilendiklerine dikkat çekerek, bu olumsuzlukların drama atölyesi ve benzer girişimlerle ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Geleceğimiz olan çocukların yaşanan şiddet travmasından kurtulmalarını sağlamak ve özgüvenlerini kazanmaları için velilere çağrıda bulunan Başkanvekili Diken, çocuklarını drama atölyelerine göndermelerini istedi.

Başkanvekili İlhan Diken ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, daha sonra çocuklara sertifikalarını verdi. Tören, kokteyl ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title