Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla buluştu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatanını ve bayrağını seven, milleti için her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyen ruhta insanlar yetiştirmek istediklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatanını ve bayrağını seven, milleti için her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyen ruhta insanlar yetiştirmek istediklerini söyledi.

Pazarcık ilçesinde bir tesiste vatandaşlarla buluşan Erbaş, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutladı.

100 yıl önce verilen destansı mücadelenin önemine dikkati çeken Erbaş, "Vatanını ve bayrağını seven, milleti için her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyen ruhta insanlar yetiştirmek istiyoruz. Ecdadımıza layık insanlar yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunu iki gündür andıklarını ve ecdadı rahmetle yad ettiklerini dile getiren Erbaş, onların zihinlere bir güzelliği kazıdıklarını belirterek, " Kahramanmaraş'ta, ilçelerinde ve köylerinde değil, Türkiye'nin her yerinde ve her köyünde Kahramanmaraş'ta 100 sene önce o fedakarlığı, şehit ve gazi olarak gösteren o dedelerimizi biz de her yerde anıyoruz. Anadolu topraklarında öyle bir birlik ve muhabbet oluşmuş." diye konuştu.

Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

"Biz nasıl ki 100 sene önce Kahramanmaraş'ı 'kahraman' şehir haline getiren o yüce insanları, onların ruhlarına okuduğumuz Kur'an'ı nasıl gönderiyorsak sizler de benim Sarıkamış'ta gazi olan iki dedeme dualarınızda yer veriyorsunuzdur. Çanakkale'de, Anadolu'nun her yerinden, Yemen'den, Bakü'den, Azerbaycan'dan, Kosova'dan, Suriye'nin çeşitli illerinden, orada şehitler var. İşte biz böyleyiz. Irkı ve etnik kökeni ne olursa olsun, memleketi, meşrebi, düşüncesi ne olursa olsun biriz beraberiz. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi ilelebet sürdüreceğiz. İnancımızla, muhabbetimizle, sevgimizle, saygımızla vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza bağlılığımızla milletimizin bu yüceliğini ilelebet devam ettireceğiz."

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, İl Müftüsü Celal Sürgeç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ile İmran Kılıç'ın da katıldığı programda Erbaş, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title