Haberler

Diyanet İmam Arıyor, İmamlar Öğretmen Oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Halen 6 Bin 217 İmam-hatip, 693 Müezzin Kayyım Kadrosunun Boş Bulunmasına Karşın, Kadrolu 615 İmam-hatip Milli Eğitim Bakanlığı'na Naklen Atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda halen 6 bin 217 imam-hatip, 693 müezzin kayyım kadrosunun boş bulunmasına karşın, kadrolu 615 imam-hatibin Milli Eğitim Bakanlığı'na naklen ataması gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun, "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na naklen atamalara" ilişkin soru önergesini yanıtladı. Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde görev yapan 615 imam-hatip'in bakanlığının kadrolarına öğretmen olarak naklen atandığını bildiren Çelik, söz konusu öğretmenlerin hepsinin İlahiyat Fakültesi mezunu olup pedagojik formasyona sahip kişiler olduğuna işaret etti. Çelik, halen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak ilk atama ile bakanlığında istihdam edilenlerle Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan naklen geçenler arasında mezuniyet, nitelik ve eğitim formasyonu konusunda bir fark bulunmadığını ifade etti.

ÖZENDİRME YA DA YÖNLENDİRME YOK

Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarından bakanlığına öğretmen olarak geçiş yapanlara yönelik herhangi bir özendirme ya da yönlendirmenin sözkonusu olmadığını vurguladı. Bakanlığının tercih edilmesinin de açıklama gerektiren bir konu olmadığını dile getiren Çelik, çünkü bakanlığının dışında din öğretimi yapan başka bir kurum bulunmadığına dikkat çekti.

İMAMLARA AYRICALIK SÖZKONUSU DEĞİL

Hüseyin Çelik, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan öğretmenlik programını bitirenlerin tamamına ihtiyaç bulunan alanlarda kurumlar arası naklen atamaya başvuru hakkı verildiğini belirtirken, "Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına tanınmış ayrıcalık söz konusu değildir" dedi. Çelik, iktidara geldikleri Kasım 2002'den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı dışında 2 bin 506 kişinin kurumlar arası naklen atama biçimiyle bakanlığına geçiş yaptığına işaret etti.

DİYANET'TEN PERSONEL ALABİLİRİZ SİNYALİ

Çelik, tüm kamu ve kuruluşlarında çalışanlardan öğretmenlik programını bitirenlerin tamamına ihtiyaç bulunan alanlarda kurumlar arası naklen atamaya ayrılan kadro oranında başvuru hakkı verildiği sürece Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına da aynı hakkın tanınmasına eşitlik ve adil olma ilkeleri çerçevesinde devam edileceğini bildirdi.

AYDIN'IN KADRO İSYANI

Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise geçtiğimiz Aralık ayında Diyanet'in bütçesi görüşülürken, kadro açığından şikayetçi olmuştu. Aydın, kadrosu bulunmayan 9 bin 882 camii dikkate alındığında 13 bin 228 din görevlisine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplam kadro sayısının 88 bin 564, dolu kadro sayısının ise 79 bin 652 olduğunu dile getirmişti. Aydın, Türkiye'de toplam 77 bin 777 camii bulunduğunu ve bu camilerde 57 bin 500 imam-hatip ve 9 bin 853 müezzin kayyım görev yaptığını belirterek, halen 6 bin 217 imam-hatip, 693 müezzin kayyım kadrosunun boş bulunduğunu ifade etmişti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title