Haberler

Dışişleri Bakanı Gül'ün Tahran Temasları

İran'ın nükleer dosyasından kaynaklanan meselenin çözümü için ''kolaylaştırıcı rol'' çabalarını sürdüren Türkiye, Tahran yönetimine ''ortada var olan olumlu havanın yarattığı fırsatları iyi değerlendirmesi'' görüşünü iletti.

İran'ın nükleer dosyasından kaynaklanan meselenin çözümü için ''kolaylaştırıcı rol'' çabalarını sürdüren Türkiye, Tahran yönetimine ''ortada var olan olumlu havanın yarattığı fırsatları iyi değerlendirmesi'' görüşünü iletti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dün Tahran'da 8 saat boyunca aralıksız şekilde sürdürdüğü görüşmelerde, Türkiye'nin ''özgün mesajlarını'' iletti, diplomatik çözüme verdikleri önemi vurguladı.

Konuyla ilgili Temmuz ayı içinde önemli toplantıların olacağına, bu açıdan Gül'ün ziyaretinin çok vakitli düzenlendiğine işaret eden diplomatik kaynaklar, AB'nin geçen yılki öneri paketini zenginleştirerek ''tehdit'' unsuruna yer vermediğine, ABD'nin de 27 yıl aradan sonra İran ile görüşmeden söz ettiğine dikkati çekerek, bunların sürece olumlu unsurlar kattığını ve bu sayede ortada ''olumlu bir rüzgar'' bulunduğunu belirttiler.

''Bu olumlu rüzgardan'' doğan fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde, sonuçlarının sadece İran ile sınırlı kalmayacağını, barışçı çözüm isteyenlerin elini de güçlendireceğini kaydeden kaynaklar, İran'ın, öneri paketine vereceği cevabın çok önemli olduğunu ifade ettiler.

İranlı yetkililerle yapılan görüşmelerde, 29 Haziranda düzenlenecek G-8 dışişleri bakanları toplantısının önemine dikkat çekildiğini kaydeden kaynaklar, Gül'ün Tahran'daki temasları neticesinde, İran tarafında diplomatik uzlaşıya dönük çözüm iradesinin mevcut olduğunu tespit ettiklerini bildirdiler.

Türkiye'nin ''herhangi bir kimsenin mesajını'' taşımadığını, bugüne kadar yaptığı temasların neticesinde topladığı verileri analiz ederek kendi özgün mesajlarını oluşturduğunu ifade eden kaynaklar, ''Biz bir ayna değiliz'' ifadesini kullandılar.

Gül'ün Tahran'daki temasları sırasında İranlı yetkililerin, Türkiye'nin bu süreçte son derece takdir edici bir rol oynadığını söyledikleri de öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title