Haberler

Dışişleri Bakanı Gül İngiltere Dışişleri Bakanı Beckett İle Görüştü

İngiltere’nin Başkenti Londra’da Temaslarda Bulunan Dışişleri Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett İle Bir Araya Geldi. İki Bakan Görüşmenin Ardından Ortak Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Abdullah Gül basın toplantısında yaptığı konuşmada, Irak hükümetinin güvenlik sorunları nedeniyle Kuzey Irak`ı kontrol edemediğini söyledi. Gül, ¨Bu konuda işbirliği yapmalıyız, hep birlikte çalışmalıyız¨ dedi. Gül, görüşmede ikili ilişkilerle ilgili konuların yanı sıra AB süreci, PKK`nın terörist faaliyetleri ve kuzey Irak`ın terör örgütü için bir sığınma yeri haline gelmesi, Ortadoğu`daki durum ve Kıbrıs konularının ele alındığını ifade etti. Beckett de son derece verimli bir görüşme yaptıklarını, bölgesel ve ikili ilişkiler konusunda faydalı görüşler paylaştıklarını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title