Haberler

Dink Cinayeti Yeşil'e Geldi Dayandı

BBP'li Bahadır Cihan, 'Büyük Abi' Olarak Bilinen Tutuklu Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'le İlgili Yerel Karadeniz Gazetesi'ne İlginç İddialarda Bulundu.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili babası BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'la birlikte geçen hafta gözaltına alınarak İstanbul'da sorgulanan ve daha sonra serbest bırakılan Bahadır Cihan, 'Büyük Abi' olarak bilinen tutuklu Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'le ilgili yerel Karadeniz Gazetesi'ne ilginç iddialarda bulundu. Cihan, ''Erhan bize Elazığ'da Yeşil'le görüştüğünü söyledi. 2006'da 3 Çeçen'le birlikte Alperen Ocakları'na geldi ve gemi kaçırmak istediklerini söyledi, kibarca geri çevirdik'' dedi.

Trabzon'da yayımlanan Karadeniz Gazetesi'nde bugün yayınlanan açıklamasında Bahadır Cihan, Dink cinayetinin çözüldüğünü, başka iç ve dış senaryolar aramaya gerek olmadığını belirterek şunları söyledi:

''Erhan egolarını tatmin eden, psikolojik sorunları olan bir yapıya sahipti. Kendisini 4 yıldan bu yana tanırım. Garip bağlantıları ve ilişkileri yüzünden, son dönemde hem ben, hem de Alperen Ocakları, Erhan'la aramıza büyük mesafe koymuştuk. Bize, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'la Elazığ'da birkaç defa görüştüğünü, Yeşil'in elini kolunu sallayarak Elazığ sokaklarında dolaştığını söylüyordu.''

Bahadır Cihan, tutuklanan Mustafa Öztürk'ün, Alperen Ocakları Başkanı olduğu dönemde ilk işinin Erhan Tuncel'i ocaktan uzaklaştırmak olduğunu da vurgulayarak, ''Mustafa Öztürk'ün bu olayla hiçir ilgisi yoktur. Kendisine sonuna kadar kefilim. Zaten haberimiz olsaydı bu cinayeti engellemek için sonuna kadar uğraşırdım. Erhan KTÜ'de okumaya başladığı zaman işler arapsaçına döndü'' diye konuştu.

'YASİN BENİ DİNLEMEDİ'

Yasin Hayal'le arkadaşlığının yıllar öncesine dayandığını da belirten Bahadır Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hiçbir zaman radikal değildi. Ne olduysa Mc Donalds'ı bombalama olayından sonra oldu. O olayda bombayı Erhan yaptı, ama Yasin bunu söylemedi. Yasin'i sık sık uyardım, 'Bu işleri bırak' dedim. Ama beni dinlemedi, yine bildiği yoldan gitti.''

Bahadır Cihan, Erhan Tuncel'in 3 Çeçen ile birlikte geçen yıl Trabzon'da buluştuğunu da ileri sürürek, ''Gemi kaçıracaklardı. Çeçenlerden birinin soyadı Molgomeda'ydı. Ellerinde Şamil Basayev'in mühürü vardı. Amaçları Trabzon Limanı'ndan Avrasya gemisinde olduğu gibi silah zoruyla gemi kaçırmaktı. Alperen Ocakları'na teklif geldiği zaman kibarca geri çevirdik. Amaçları Çeçen davasını yeniden gündeme taşımakmış'' dedi.

'ERHAN EN SON BİZE HESAP VERECEK'

Erhan Tuncel'in en son kendilerine hesap vereceğini belirten Cihan şöyle konuştu:

''Bir cana kıyılmasını asla doğru bulmuyoruz. Cinayeti savaş halinde hak görüyoruz. Erhan Tuncel devlete ve kanunlara hesap verebilir. Ama en son bize hesap verecek. Manevi duygularımızı çok rencide etti. Erhan ve onun gibiler bu ülkede Türk milliyetçiliğini zan altında bırakmış ve ülkeye ihanet etmişlerdir.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title