Haberler

Dilaver, Trabzon'daki Çevre Sorunlarına Dikkat Çekti

Trabzon Çevre ve Kültür Girişimcileri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Hazar Dilaver, Belediyelerin Kentsel İmar Planlarını Bireysel Çıkarlar Doğrultusunda Değiştirmeyi Alışkanlık Haline Getirdiğini İleri Sürdü.

Trabzon Çevre ve Kültür Girişimcileri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Hazar Dilaver, belediyelerin kentsel imar planlarını bireysel çıkarlar doğrultusunda değiştirmeyi alışkanlık haline getirdiğini ileri sürdü.

Dilaver, 22 Nisan Dünya Su Günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Dünyanın hızla kirlendiğine ve küresel ısınmanın tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çeken Dilaver, çevreyle ilgili gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini kaydetti.

Trabzon şehrinin gelecek nesillere bütün çevre değerleri ile bozulmadan bırakılması gerektiğini ifade eden Dilaver, bunun için kentsel imar planının kurallara uygun olarak düzenlenmesi ve uygulanmasının şart olduğunu söyledi. Belediyelerin, imar planlarını siyasi amaçları doğrultusunda ve kent çıkarlarını değil de birey çıkarlarını gözeterek çok sık bir şekilde değiştirmeyi alışkanlık haline getirdiğini iddia eden Ahmet Hazar Dilaver, bu durumun Trabzon’u adeta bir beton yığını haline getirdiğini ve kentin nefes alamaz durumda olduğunu ileri sürdü.

Çöp sorununun da başka yerlerde sorun oluşturacak biçimde çözülmeye çalışıldığını dile getiren Dilaver, “Hem Kutlular mevkiindeki döküm alanında hem de transfer alanında sorunlar yaşanmaktadır. Of ilçesinde zehirli çöp suyu, sularını denize boşaltan kamyon görüntüleri, burada yaşayan vatandaşları ve bizleri son derece huzursuz etmiştir. Tehlikeli atıklar adresini bilmediğimiz yerlere dökülmeye devam ediyor. Yerel yönetimler, transfer istasyonları ile çöp döküm alanlarını daha sıkı denetim altında tutmalı ve vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate almalıdır” dedi.

Trabzon’un su ihtiyacını karşılayan Değirmendere ve Galyan deresinin zehirli atıkların açık tehdidi altında olduğunu savunan Dilaver, bu anlamda Değirmendere havzasının ıslah edilmesinin şart olduğunu, halkın temiz su içmesinin de buna bağlı olduğunu söyledi.

(EK-MU-Y) 23.04.2008 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title