Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Edirne merkezli FETÖ'ye 'mahrem' operasyonu: 50 astsubay gözaltındaEDİRNE merkezli FETÖ/PDY'nin Türki Silahları Kuvvetleri'nde görevli astsubayların 'mahrem' yapılanmasına yönelik 14 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 50 astsubay gözaltına alındı.

Edirne merkezli FETÖ'ye 'mahrem' operasyonu: 50 astsubay gözaltında

EDİRNE merkezli FETÖ/PDY'nin Türki Silahları Kuvvetleri'nde görevli astsubayların 'mahrem' yapılanmasına yönelik 14 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 50 astsubay gözaltına alındı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli astsubayların 'mahrem' yapılanması yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 50 astsubay hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında Van, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Hatay'ın da aralarında bulunduğu 14 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 50 astsubayı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin soruşturmaları getirildikleri Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

Haber: Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==============================================

Öldürülen çevreci çifte ait eşyalar obrukta bulundu (2)

ÇEVRECİ ÇİFT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Finike'nin Alacadağ Mahallesi Kızılcık Yaylası'nda 9 Mayıs Salı günü yaşadıkları dağ evinde Ali Yumaç tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülen çevreci çift 61 yaşındaki Ali Ulvi Büyüknohutçu ve aynı yaştaki eşi Aysin Büyüknohutçu'nun cenaze namazı Muratpaşa Camii'nde kılındı.

Çiftin cenaze namazına CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Barosu yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, çok sayıda meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sevenleri ve yakınları katıldı.

Alakır Nehri Kardeşliği, Köprüçay Kardeşliği, Phaselis, Ahmetler Kanyonu gibi alanlarda Antalya'da HES ve mermer ocaklarına karşı mücadele veren gruplardan da çok sayıda doğaseverin katıldığı cenaze töreninde Büyüknohutçu'nun taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttüğü mücadelede yanında olan Alacadağ, Gökbük gibi köylerden vatandaşlar da yer aldı.

Yakınlarının sinir krizi geçirdiği ve fenalaştığı cenaze töreninde çiftin kızları Emine, Zeynep ve Elif Büyüknohutçu'ya cenaze törenine katılanlar başsağlığı dileğinde bulundu. Tabutları çiçeklerle süslenen çift cenaze namazının ardından ise yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Andızlı Mezarlığı'na omuzlarda taşındı. Mezarlığa şiirler okunarak ve alkışlar eşliğinde getirilen çiftin cenazeleri, Andızlı Mezarlığı'nda defnedildikten sonra mezarları karanfil ve güllerle süslendi.

'KARANLIK NOKTALARI AÇIĞA ÇIKARILMADI'

Defin işleminin ardından ise çiftin en büyük kızı Emine Büyüknohutçu açıklama yaptı. Annesi Aysin ile babası Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu korkunç bir cinayete kurban verdiklerini belirten Emine Büyüknohutçu, "Kaybımız çok büyük, acımız tarifsiz. Annemiz ve babamız bizler için her zaman iyi bir ebeveyn oldular, her hareketleriyle örnek oluşturdular. Sizler onları doğayı seven yaşam savunucuları ve çevre mücadelecileri olarak tanıyorsunuz. Anne ve babamızın tarımı ve doğal yaşamı yıkıma uğratan taş ocaklarına karşı verdikleri mücadelenin onları hedef haline getirmiş olabileceğini düşünüyorsunuz. Ulaştıkları önemli hukuki zaferlerin ve yeni mücadelelere hazırlanıyor olmalarının birilerini tedirgin ettiği kanısındayız. Her ne kadar cinayetin faili yakalanmış ve suçunu itiraf etmiş olsa da, bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılmamış olduğu kanısındayız" diye konuştu.

'DAVALARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Anne ve babasının geçmişte çeşitli şekillerde tehdit edildiklerini dile getiren Emine Büyüknohutçu, şöyle konuştu:

"Kısa bir süre önce de evlerinin hemen yanında gerçekleşen yangındaki kundaklama şüphesi, Türkiye'nin dört bir yanında yaşam savunucularını, doğayı katleden şirketlerin, çalışanları ve destekçileri tarafından çeşitli tehdit ve şiddete maruz kaldığı için endişelerimizin yersiz olmadığını göstermektedir. Bizler Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun ailesi, sevenleri ve yaşam savunucusu dostları olarak, bu cinayetin derinlemesine soruşturulmasını ve varsa azmettiricilerinin ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Akıllardaki soru işaretleri tamamen ortadan kalkana ve kamu vicdanı rahatlayana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız, onların bu mücadelesi de yolumuza ışık tutacak. Biz çocukları ve sevenleri olarak ailemize yapılan saldırı dışında, babamızın başlattığı doğaya karşı yapılan saldırılara karşı davalarının da takipçisi olacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Cenaze namazı

Kalabalıktan

Ağlayanlar

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal detay

CHP'li Mustafa Akaydın ve Nefi Kara

Namazın kılınması

Çiftin fotoğrafı

Çiçek çcouklar

Ailesinden detay

Yakınları detay

Tabutların taşınması

Alkışlayanlar

Mezarlıktan detay

Karanfil bırakılması

Aile yakınları detay

Kızı Emine Büyüknohutçu'nun açıkmalası

Haber: Mehmet ÇINAR- Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================================

Bakan Yılmaz: Türkiye düne nazaran daha güçlenmiştir

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye düne nazaran daha güçlenmiştir, düne nazaran yarına daha umutla bakıyordur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan referandumunun ardından teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara'dan karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Koyulhisar ilçesine bağlı Aydınlar köyünde bir süredir rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in 90 yaşındaki amcası Hüseyin Zikri Erdem'in cenaze törenine katıldı. Yılmaz cenaze töreninin ardından Koyulhisar ilçe merkezine geçerek Belediye Parkı'nda vatandaşlar ile buluştu.

"KAVGALAR AZALACAK"

Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin Türkiye'ye faydası olduğunu söyledi. Yılmaz, "Artık kavgalar azalacak, sert dille konuşmalar azalacak. Türkiye'nin dört bir tarafından her bölgesinden oy almak lazım ki hükümete gelebilesin. Bunun için de 80 milyonu kucaklamak gerekiyor. Bu neyi gerektiriyor 80 milyona ayrım yapmaksızın hizmet götürmek gerekiyor. Bu bakımdan vermiş olduğunuz destek için sonsuz teşekkür ediyorum.Türkiye düne nazaran daha güçlenmiştir, düne nazaran yarına daha umutla bakıyordur. Bu başarının gerçek sahibi de bu aziz millettir. İnşallah yarınımız bugünden çok daha iyi olacaktır" dedi.

"CHP DE MİLLETE BENZEYECEK"

Koyulhisar'ın ardından Suşehri ilçesine geçen Yılmaz, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda vatandaşlar ile bir araya geldi. 16 Nisan'daki halk oylamasında verilen destekten ötürü teşekkür eden Yılmaz, Türkiye'nin artık istikrarlı hükümetlerle yönetileceğini söyledi. Bundan sonraki herkesin konuşmasına dikkat edeceğine işaret eden Yılmaz, "CHP de millete benzeyecek. Şu anda CHP'nin hafif biraz rahatsızlığı varsa, 'ben kendi halimden memnundum, değişmek istemiyorum, bundan sonra değişmek zorunda kalacağım' diyecek. Ne değişecek, millete benzeyecek. Bizim değerlerimizi kendi değerleri gibi kabul edecek, bunun zararı var mı, yok. Dolayısıyla yarın bakılacak, kim millete daha çok benzerse, kim milletin içinden çıkmışsa, kim millete daha çok güven verirse bugün AK Parti, yarın MHP, diğer gün CHP. Ama buna millet karar verecek ve o da yönetecek" dedi. Bakan Yılmaz daha sonra Akıncılar ilçesine gelerek burada ilçe meydanında halkla buluştu.

Görüntü Dökümü:

-Koyulhisar ilçesine gelişi

-Cenaze nemazına katılması

-İlçe halkıyla park buluşması ve konuşmaları

-Suşehri ilçesi ziyareti

-Buradaki konuşmaları

Haber-Kamera: Bülent TATLI-Hüsnü Ümit AVCI/SUSEHRİ( Sivas ),

====================================

TIR çekicisi içerisine sıkışan sürücü 1,5 saat sonra kurtarıldı

SAMSUN'da kamyon ve TIR'ın karıştığı trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı. TIR'ın içine sıkışan sürücü ise 1.5 saat süren çalışmalar sonrasında kurtarıldı.

Kaza, Samsun'un Canik İlçesi'nde bulunan Devgeriş Mahallesi Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bugün meydana geldi. İddialara göre 27 yaşındaki Bayram Öztürk'ün kullandığı 41 UL 295 plakalı kamyonla, 35 yaşındaki Ali Karagöz'ün kullandığı 55 SJ 596 plakalı mıcır yüklü TIR, iddiaya göre bir otomobilin sıkıştırması sonucu yanyana yolun sağ tarafa doğru sürüklendi. TIR'ın dorsesinin yan yatması sonucu çekici ters dönerek yol üzerinde bulunan Derbent Köprüsü'nün korkulularını parçalayarak dere kanalına doğru düştü. Kazada kamyon sürücüsü Bayram Öztürk, kazayı hafif sıyrıklarla atlatarak ambulansla yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

TIR'ın çekicisi içerisinde sıkışıp ağır yaralanan sürücü Ali Karagöz ise Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kaza-kırım ekipleri ve Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından 1.5 saat süren çalışmalar sonrasında çıkarıldı. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ali Karagöz'ün sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenilirken yaklaşık 2 saat tek şeritten kontrollü olarak verilen yol trafiğe açıldı. Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü dökümü

---------------

-Vatandaşlardan detaylar

-Kazanın meydana geldiği yoldan detay

-Kapanan trafikten detay

-Kamyondan detay

-TIR'da sıkışan sürücünün kurtarılma çalışmaları

-TIR'dan detaylar

-Yaralı sürücünün çıkartılması

-Sürücünün taşınması ve sedyeye konulması

-Yaralının Ambulansa konulması

-Ambulansın gidişi

-Yolun trafiğe açılması

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

========================================

Konya'da motosiklet kazası: 1 ölü

KONYA'da hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu 17 yaşındaki ehliyetsiz motosiklet sürücüsü Adem Eneshan Karadayı hayatını kaybetti.

Kaza, saat 09.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Fatih Mahallesi Malas Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Adem Eneshan Karadayı yönetimindeki plakasız motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkın karşı yönden gelen Mustafa E. idaresindeki 42 JH 471 plakalı hafif ticari araca çarpıp, savruldu. Kazada kaksız olan ve ağır yaralanan Karadayı, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Karadayı, kazadan yaklaşık 3 saat sonra doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kaza yerinden kaçan sürücü Mustafa E. de, merkez Meram İlçesi'nde aracıyla seyir halindeyken polis tarafından yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

---------------------------------------------

Polisin olay yerinde incelemesi

-Kazanın olduğu yerdeki izler

-detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

============================================

Lokma pişirirken yangın çıktı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, bağ evinin bulunduğu tarlada bir aile lokma pişirirken yangın çıktı. Müdahaleyle söndürülen yangında, buğday tarlası ve meyve bahçelerinin bulunduğu 10 dönümlük alan zarar gördü.

Camikebir Mahallesi'nin 1 kilometre mesafede bağ evlerinin bulunduğu Hamamaltı bölgesinde kendisine ait bağ evinde lokma pişiren Cemil Bilgiç'in (57) yaktığı ateş, iddiaya göre kavak ağaçlarından dökülen polenlerin tutuşturucu vazifesi görmesiyle birden buğday tarlasına yayıldı. Cemil Bilgiç, belediyeyi arayarak tarlasında yangın çıktığını belirtti. Bayramiç Belediye arazözü yolun olmaması nedeniyle ekili tarlalardan yangına ulaşmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Yangına araç ile ulaşamayan itfaiye erleri, yürüyerek alevlerin yanına gidip ellerindeki yangın söndürme tüpleriyle müdahalede bulundu. Rüzgarın etkisiyle kavak ağaçlarından dökülen polenlerin yoğun olması nedeniyle alevler büyüdü. İtfaiye erlerinin yangın tüpüyle müdahalesi başarılı olmadı. Olay yerine bu kez Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait küçük bir arazöz geldi. Alevlerin bulunduğu yere güçlükle ulaşan arazöz, 1 saatlik çalışmanın sonucunda yangını söndürdü. Yangında, Cemil Bilgiç'e ait olan 10 dönümlük tarlada ekili olan buğday ve meyve ağaçları zarar gördü.

Tarla sahibi Cemil Bilgiç, lokma pişirdikleri sırada ne olduğunu anlamadan yangının başladığını belirterek, "Kavak ağaçlarından dökülen polenler adeta benzin vazifesi gördü ve ateş birden her tarafa dağıldı. Eve doğru gelen alevlere ise kovalarla taşıdığımız sularla müdahale ettik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yangından görüntü

Belediye İtfaiye Aracının yangına ulaşmaya çalışmasından görüntü

İtfaiye erlerinin yangın söndürme tüpüyle müdahalesi.

Orman İşletme Müdürlüğü arazözünün yangına müdahalesi.

Cemal Bilgiç ile röportaj.

Cemil Bilgiç ve ailesinin kovalarla su taşıyıp alevlerin evlerine ulaşmaması için mücadelesi.

Haber- Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=============================================

Suriyeli yetim çocuklara oyuncak

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Khatan Derneği'nde barınan Suriyeli yetim çocuklara oyuncak armağan edildi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Tut Ellerinden İnsani Yardım Derneği Başkanı Turgut Tunç, Reyhanlı'ya gelerek, Suriyeli çocuklara oyuncakları teslim etti. Dernek Başkanı Tunç, oyuncakları bağışçıların desteği ile sağladıklarını belirterek "Savaş mağduru çocukları sevindirmek, bir nebze de olsun yüzlerinin güldüğünü görmek bizim için büyük mutluluktur. Bu organizasyonumuz devam edecektir. Katkısı olan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada Suriyeli yetim kız Emani Yusuf, etkinlikte Türkçe konuşarak teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeli çocuklara oyuncak verilmesi

Dernek Başkanı Turgut Tunç'un konuşması

Oyuncakların dağıtımı

Oyuncaklardan görüntüler

Çocuklar ve dernek yetkilileri toplu halde

Suriyeli kızın konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

=============================================

KESK'ten açlık grevindeki sendika üyelerine destek

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevden ihraç edilen 2 sendika üyesinin başlattığı açlık grevine destek verdi.

KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özgür Baştürk, sendika binasında düzenlediği basın açıklamasında KHK'lar ile açığa alınan ve görevden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevlerinde kritik sürece girildiğini söyledi. Baştürk şu ifadeleri kullandı:

"KHK'lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3 bin 249 üyesinin de içinde olduğu 105 bini aşkın kamu emekçisi ihraç edilmiş, bugün itibariyle 700 dolayında arkadaşımız ise açığa alınmıştır. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara'da kendi özgür iradeleriyle 'işimi geri istiyorum' talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde 66'ncı güne girmişlerdir. Konfederasyonumuz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedir" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Sendike binasında toplantı

-Açıklama

Haber-Kamera: SİVAS,

=============================================

'Türkiye'de nükleer tıp pek çok Avrupa ülkesi ve ABD'yi yakaladı'

TÜRKİYE Nükleer Tıp Derneği (TNTD) Başkanı Prof. Dr. Zehra Özcan, "Türkiye'de nükleer tıp, hem cihaz hem insan gücü hem de bilimsel araştırma ve üretkenlik anlamında pek çok Avrupa ülkesini ve ABD'yi yakalamış durumdadır" dedi.

TNTD tarafından Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezindeki Regnum Carya Golf & SPA Resort Otel'de düzenlenen 29'uncu Ulusal Nükleer Tıp Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TNTD Başkanı Prof. Dr. Zehra Özcan, nükleer tıbbın özellikle kanser teşhis ve tedavi sürecinde önemli rol oynadığını söyledi.

'UZMAN SAYISININ ARTTIRILMASINI İSTİYORUZ'

Nükleer tıbbın son yıllarda gelişen bir bilim dalı olduğuna vurgu yapan Zehra Özcan, "Türkiye'de nükleer tıp, hem cihaz hem insan gücü hem de bilimsel araştırma ve üretkenlik anlamında pek çok Avrupa ülkesini ve ABD'yi yakalamış durumdadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 540 nükleer tıp uzmanı olduğu bilinmektedir. Cihaz altyapısı olarak, konvansiyonel nükleer tıp tetkiklerini yapan ve gama kamera veya SPECT olarak adlandırılan yaklaşık 390 cihaz mevcuttur. Bunların 20'den fazlası SPECT-BT isimli cihazlardan oluşmaktadır. PET-BT denilen, gelişmiş, ağırlıklı olarak onkoloji hizmeti veren cihazların sayısı ise 130'un üzerindedir. Bu PET-BT cihazlarının tamamı Türkiye'de nükleer tıp kliniklerinde ve nükleer tıp uzman hekimlerinin ruhsatı altında kuruludur. Nükleer tıp uzman sayısının arttırılmasını istiyoruz, bir sıkıntımız da sağlık çalışanı personel bulmakta zorluk çekiyoruz" dedi.

PROSTAT KANSERİNDE YENİ YÖNTEM

TNTD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülin Uçmak, nükleer tıpta pek çok kanser tanısında o kanser dokusuna spesifik ajanlar geliştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Prof. Dr. Uçmak, "Örneğin prostat kanserinin dokusunda olan prostat spesifik membran antijen denilen bir molekül bulunmaktadır. Bu molekül sadece prostat dokusunu yakalayan bir antijene sahiptir, dolayısıyla sizi yanıltmadan doğrudan hedefi işaretleyip, tümör sahasını ve metastazlarını göstermektedir. Aynı molekülün tedavi özelliği de vardır. Şu anda prostat kanseri tedavisinde uygulanan bu gelişme, ilerleyen dönemlerde diğer kanser türleri için de gündeme gelecektir. Bu tedavinin yan etkileri daha az ve klinik olarak uygulanması çok daha kolaydır. Ayrıca kemoterapinin etkisiz kaldığı hastalarda artık moleküler yöntemlerle sonuç alınmaktadır" diye konuştu.

'HASAR OLUŞTURDUĞUNA DAİR KANIT BULUNMAMAKTADIR'

TNTD Genel Sekreteri Prof. Dr. Tevfik Fikret Çermik de şunları söyledi:

"Nükleer tıpta kullanılan radyoaktif maddelerin radyoaktivite dozları genellikle çok düşüktür. Bu dozlarda radyoaktivitenin insanda önemli bir hastalık veya radyasyona bağlı ciddi bir hasar oluşturduğuna dair kanıt bulunmamaktadır. Kullanılan radyoizotopların fiziksel yarı ömrü ve vücutta biyolojik yollarla atılması sonucunda vücudumuz radyoaktiviteden kısa sürede arınmaktadır. Hastanın aldığı radyasyon miktarı tanı amacıyla çekilen pek çok radyolojik tetkikte daha az veya ona benzerdir. Bununla birlikte elbette gereksiz yere radyoaktiviteye maruz kalınmaması hem de hamile veya çocuk gibi, organ ve dokuları gelişme döneminde olan ve radyasyondan etkilenme olasılığı daha yüksek olan grupların tanısal incelemeleri hassasiyet gerektirmektedir. Radyasyon güvenliği olarak isimlendirilen bazı özel tedbirlerin alınması, belli incelemeler esnasında, örneğin emzirmenin kesilmesi gibi hususlar ilgili merkezlerde uygulamadan sorumlu nükleer tıp hekimlerince anlatılmaktadır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Prof. Dr. Zehra Özcan konuşması

Prof. Dr. Gülin Uçmak konuşması

Prof. Dr. Tevfik Fikret Çermik konuşması

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

=============================================

Kocaeli 9. Kitap Fuarı açıldı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı törenle açıldı. 13-21 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan fuarda 465 yayınevi bulunacak.

İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı'nın açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, kitap fuarının onur konuğu yazar Beşir Ayvazoğlu, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan ve çok sayıda kitap sever katıldı. 13-21 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan Kocaeli Kitap Fuarı'nda bu yıl 465 yayınevi, 600'e yakın imza günü, konferans ve söyleşilerden oluşan etkinlik yapılacak. Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Pınar Kür, İlber Ortaylı, Canan Karatay, Yusuf İslam, Aşkım Kapışmak, Enver Aysever, Rasim Özdenören, Sunay Akın, Hanifi Avcı, Norman Finkelsteın gibi birçok ünlü yazar Kocaeli Kitap Fuarı'ndaki etkinliklere katılarak kitaplarını imzalayacak. Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen "Kitap ve Medeniyet" konulu Karikatür Yarışması'na 58 ülkeden 493 karikatürist katılırken, birinci Aşkın Ayrancıoğlu, ikinci Ukrayna'dan Olena Tsuranova, üçüncü Nurullah Şimşek oldu. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Kocaeli Türkiye'yi geleceğe taşıyan bir büyükşehir. Bugün kitap fuarımız 9'uncu kez kapılarını açıyor. Tüketim çağında tükenmeyen derya olan kitap dünyası ile buluşmalıyız. Gençleri okuma ve yaşam konusunda buluşturmalıyız. Kitap dünyası yazanla okuyan arasında keyifli bir buluşmadır. Kocaeli'nde bahar ağaç dallarında kitaplarla geliyor insanlara. Kitap fuarına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

Kitabın karanlığı aydınlatan bir ışık olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kitap medeniyetlerin aynasıdır. Kitapsız bir hayatta gelişme, huzur, güven olmaz. Kitap hayatın öznesi olmalıdır. Kitabı karanlıkları aydınlatan ışık olarak görüyoruz. Başkalarına hakaret etmeden, sövmeden bütün görüşler bizimdir. Kitapsız kalkınmamız ve gelişmemiz mümkün değil. O yüzden kitap fuarının önemi her yıl daha da artıyor" diye konuştu.

Kocaeli Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Beşir Ayvazoğlu, uzun yıllardır yazdığını belirterek, "15 yaşından bu yana yazıyorum. Hayata bir yazar gözüyle bakıyorum. Bilmek ve öğrenmek sonu olmayan bir süreçtir. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum, Kocaeli Kitap Fuarı'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fuarda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karakalem resmini çizmesinin ardından adını duyuran serebral palsi hastası Gülşah Yağmur Yazıcı resim sergisi açtı. Gülşah Yağmur Yazıcı'nın karakalem resimleri beğeni topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kitap fuarı açılışı

-Açılışa katılanların konuşması

-Kitap stantları ve kitap alan vatandaşlar

-Sergiden görüntü

Haber-Kamera. İZMİT(Kocaeli), -

=============================

Sivrice'de Uluslararası yamaç paraşütü ve bisiklet festivali

ELAZIĞ'ın Sivrice İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü yapılan Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Festivali Başladı. Renkli görüntülere sahne olan ve 2 gün sürecek festivalde genç kız ve erkekler, Hazar Gölü semalarında yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşadı.

Sabah saatlerinde Sivrice Hükümet Konağı önünde, engebeli arazide bisiklet yarışıyla başlayan festivalin ilk gününde yamaç paraşütü ve Hazar Gölü'ne dalışlar yapıldı.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, "Her tarafımızda sıkıntı olan bölgelerimizi görüyoruz. Çevre illerden katılan sporcularımız var. Biz her zaman gençlerimizin, sporcularımızın yanında olacağız, sporcularımızın başarıları ile ilçemizi tanıtacağız. Sivrice bu güne kadar kabuğunu kıramamış, bu son üç yıldır güzel işler oluyor. Kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum" dedi.

Festivali organize eden Genç Elazığlılar Dernek Başkanı Fuat Ülger, festivali tün dünyaya duyurmaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz de yaptığı konuşmada, festivalin kazasız geçmesini ve hayırlı olması dileğinde bulundu. 30 ilden bisikletçinin katıldığı yarışlarda erkekler 12 kilometre, kadınlar ise 6 kilometrelik engebeli arazide pedal çevirdi.

Yamaç paraşütü için ilçeye gelen yarışmacılar, Hazar Baba Dağı'nda Hazar Gölü kıyısında uçuş yaptı. Yamaç paraşütü pilotları havanın uçuşlara elverişli olduğunu belirterek, bölge manzarasının çok güzel olduğunu ve gelecekte aranan parkurlardan biri olacağını anlattı. Pilotlarla uçmaya gelen vatandaşlar da ilk defa uçmanın mutluluğunu yaşadı. Yamaç paraşütü yapan pilotlardan zaman zaman ufak tefek kazalar atlatmalarına rağmen gün boyu yamaç paraşütlerini kazasız tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yapılan konuşmalar

Bisikletçilerden detay

Bisikletçilerin start almaları

Bisiklet yarışçılarından detay

Paraşütçülerin uçma hazırlıkları

Pilotlarla rop

Uçmaya hazırlanan vatandaşlar rop

Uçuşlardan detay

Bir paraşütçünün kalkışta yere savrulması

Uçuşlardan detay

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==========================================

300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti

KOCAELİ Sanayi Odası Avrupa Birliği Merkezi'nin organizasyonuyla Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında 300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti.

Avrupa Birliği günü nedeniyle İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun öncülüğünde Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 bisikletli grup Osmangazi Köprüsü'nün bir ucundan diğer ucuna geçiş yaptı. Köprü bisikletle geçilirken trafik ekipleri tarafından köprünün bir bölümü ulaşıma kapatıldı. Köprüden geçen bisikletliler renkli görüntüler oluşmasına sahne oldu. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla bisikletli grubun fotoğraf ve görüntülerini çekti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Osmangazi Köprüsü'nü geçerken büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek, "Büyük bir heyecan oldu bizim için. Körfez'i bisikletle bir köprü üzerinden geçme hayalini gerçek olarak yaşadık. Bu ayrı bir güzellikte. Her pedala basışımızda bir şeyi daha iyi düşündük. Bu ülkeye bizlerinde de tıpkı Osmangaziler gibi, tıpkı Mustafa Kemaller gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi güzel işlerle katkı sağlamamız lazım. Çağdaş medeniyetleri lafla değil, böyle köprülerle ve gelişmiş dünya uygulamalarıyla yapmamız lazım. 8 yıldır İzmit'i seviyorum bisiklete biniyorum projesini uyguluyoruz. Bisiklet sağlık, ekonomi, çevredir. Bu anlamda İzmit Belediyesi olarak örnek olmaya devam ediyoruz" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Avrupa Birliği Günü 9 Mayıs da kutlandı. Avrupa Birliği'ne dikkat çekmek ve 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nı kutlayacağız, iki bayramı kutlamış gibi olduk. Yaklaşık 300'e yakın katılımcı ile Osmangazi Köprüsü'nden geçtik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçerken

-İzmit Belediye Başkanı ile röp

-Kocaeli Sanayi Odası Başkanı ile röp

-Bisikletlilerden detaylar

HABER: Ergün AYAZ / KOCAELİ

=============================================

Yamaç paraşütçüleri, Turhal semalarını renklendirdi

TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası 'Cross Country Yamaç Paraşütü Uzun Mesafe Yarışması' ikinci gününde gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu.

Turhal İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde bin 200 metre yükseklikte bulunan Mercimek Tepesi'nde düzenlenen ve 9 ülkeden 100 sporcu katıldığı yarışmanın ikinci gününde peş peşe havalanan onlarca paraşüt, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Bazı sporcular rüzgarın etkisi ile kalkışta zor anlar yaşadı.

Turhal Havcılık Kulübü Başkanı Mustafa Başdemir, "Geçen seneki yarışmalarımızda 60 kilometre mesafemiz vardı. Bu seneki mesafemiz 89 kilometreye çıktı. Geçen yılın rekorunu kırdık. Bu yarışmada 70 kilometrenin üzerine çıkan 40 tane pilotumuz var. Turhal Mercimek Tepesi'nden çıkıyorlar. Tokat, Niksar, Erbaa ve Reşadiye hattında pilotlarımız giriş yapıyorlar. Bizler için katılımın çok olması değil, kaliteli sporcuların katılması önemli. Şu anda Türkiye rekortmenimiz ve milli takımdan 7 sporcumuz katıldı. Bu yarışmada sporcuların aldıkları puanlar kendi hanelerine yazılıyor. Yıl sonunda ise milli takım seçmelerinde aldıkları puanlar etken oluyor" dedi.

Yarışma sonuçları pazar günü yapılacak olan törenle açıklanarak derece alanlara ödülleri verilecek.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görnütüler

-Paraşütçülerin kalkış yapması

-Kulüp başkanınıs açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TURHAL(Tokat),

=============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Samsun Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title