Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Şanlıurfa'dan, Kilis'in Suriye sınırına askeri sevkiyatŞANLIURFA'dan, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) sevkiyatı yapıldı.

Şanlıurfa'dan, Kilis'in Suriye sınırına askeri sevkiyat

ŞANLIURFA'dan, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) sevkiyatı yapıldı.

Şanlıurfa'da konuşlu 50'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilen ZPT yüklü 10 çekici, öğleden sonra Gaziantep'e ulaştı. Askeri araçları taşıyan konvoy, otoyoldan ayrılarak karayolundan Kilis'e hareket etti. Askeri araçların Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapacakları belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Gişeler

Askeri araçların geçişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

HDP'li Beştaş: Demirtaş ve Zeydan'a alenen işkence yapılıyor,(2)

DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞEMEDİLER

Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve Mardin Milletvekili Erol Dora, girdikleri Edirne F Tipi Cezaevi'nde Adalet Bakanlığı'ndan izin almadıkları gerekçesiyle Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan ile görüşmelerine izin verilmedi. HDP Edirne İl binasında basın toplantısı düzenleyen Beştaş, Demirtaş ve Zeydan ile görüştürülmemelerinin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek şöyle dedi: "Eş başkanımız Selahattin Demirtaş ile maalesef Adalet Bakanlığı'nın keyfi uygulaması nedeniyle görüşemedik. Görüşme iznini yönetim bize vermedi. Cezaevi İnfaz Hakimliği'ne arkadaşlarla aynı zamanda üç ayrı konuda müracaata bulunduk. Başvurumuzun sebebini oluşturan olgular hala ortadan kalkmış değil. Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve eş başkanımız Selahattin Demirtaş seslenseler bir birlerini duyacak mesafede olmalarına rağmen ilk günden itibaren birlikte kalma yönündeki talepleri 2-3 gün öncesine kadar değerlendirilmemişti. Ama en son Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu birlikte kalmaları yönündeki talebi, reddetmiş bulunuyor."

"GÜVENLİKLERİ İÇİN TEK KİŞİLİK HÜCRELERDE KALMALARI UYGUN BULUNMUŞ"

Beştaş, Demirtaş ile Zeydan hakkında alınan 'Birlikte kalmama' kararının kaldırılması için Edirne İnfaz Hakimliği'ni başvuruda bulunduklarını anlatan Beştaş, şöyle devam etti: "Bu karar her şeyden önce ceza infaz mevzuatına uygun değil. Hakkari milletvekili ile eş başkanın bir arada kalması kendilerinin güvenliğiyle ilgili tehlikeye atacak bir güvenliği tehdit edecek bir olgu olarak sunulması başlı, başına komik diyemeyeceğim komik olamayacak bir absürt bir gerecektedir. Gerçekten bir hukuk garabetlerinden biriyle karşı karşıyayız. Çünkü karar gerekçesinde sözde, eş başkanımız ve Abdullah Zeydan'ın güvenliğiyle ilgili bu kararın alındığı söyleniyor. Ama bu kararın bildiğiniz üzere kamuoyuna özelikle belirtmek istiyoruz, şu anda sadece eş başkanımız Demirtaş değil. diğer eş başkanımız Figen Yüksekdağ, grup başkan vekilimiz İdris Baluken, Silivri Cezaevi'nde bulunan milletvekili arkadaşlarımız ve Kandıra Cezaevi'nde bulunan milletvekili arkadaşlarımızın tümü tek kişilik odalarda tutulmaktadır. Bu karar cezaevi yönetimin vermiş olduğu bir karar değil. Tıpkı 4 Kasım gece yarısı darbesiyle eş başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızın bir darbe girişimiyle gözaltına alınması ve ardından tutuklanmaları gibi merkezi bir karardır."

"BU İNTİKAM"

Milletvekili Meral Danış Beştaş, cezaevindeki yönetimin ortak akıllı merkezi bir tutumla yönetildiğini ve bu uygulamanın intikam olduğunu öne sürerek, iddialarını şöyle sürdürdü: "Burada hukuk asla bir gerekçe değildir. Burada partimiz HDP'ye başta eş başkanlarımız olmak üzere bir kin ve intikam duygusuyla yaklaşılmaktadır. Cezaevine hukuksuz bir şekilde atılmaları yetmezmiş gibi bunun anayasaya ve uluslararası hukuka aykırı. Ciddi bir kamuoyu tepkisinin uluslararası baskının olduğu görülmeden dikkate alınmadan cezavinde, ayrıca tecritte tabi tutulmaları beyan ve dilekçelerine sansür uygulanmaları açıkça daha da ağırlaştırma hedeflidir. Bu öç alma intikam siyasi rakiplerin yargı eliyle tecrit ile devre dışı bırakılması, tavsiye edilmesi bir enstrümanı olarak kullanılmaktadır."

"AHİM VE AYM'E BAŞVURDUK"

Beştaş, bu konudaki gelişmeleri 'Hukuk cinayeti' olarak nitelendirirken buna imza atanların halkın gözünün içine baka, baka utanmadan, sıkılmadan millet iradesi diye bildiklerini kaydederek, "Millet iradesi tektir, biz de aynı iradeyle seçildik, aynı parlamentonun üyeleriyiz. Adalet Bakanı'na, hükümete bu kararın tarafımızca kabul edilemez olduğunu idare mahkemesine dava açtığımızı suç duyurularında bulunduğumuzu, AHİM ve AYM önünde bu başvurularımızın olduğunu da hatırlatarak bizim eş başkanlarımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza bir gün dahi cezaevinde kalsalar hesabını vereceklerini buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Burcu Çelik Özkan ve Erol Dora ile birlikte Edirne'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlar Kadir Tunç, Murat Ergin ve Banu Güveren, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Bakanı Selahattin Demirtaş'ın tecritte tutulmasına ilişkin itiraz ve şikayette bulundu.

Avukatlar, Edirne Ceza İnfaz Hakimliği, Edirne Ağır Ceza Mahkemesi ile Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) itiraz ve şikayet dilekçelerini sundu. Diyarbakır 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin Demirtaş hakkında 3 ay süre ile avukatları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınması, avukat ile tutuklu arasında alınacak-verilecek belge, belge örnekleri veya kayıtlara el konulmasına karar vererek, kısıtlama getirmesi üzerine avukatlar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kurtça Eker ile Diyarbakır 4'üncü Sulh Ceza Hakimi Salih Zeki Bilgin hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu. "Görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal" ile "Hürriyeti tehdit" gerekçesi ile yapılan suç duyurusunda, şöyle denildi: "Müvekkil hakkındaki soruşturma dosyası milletvekili olduğu döneme ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında açılmış ve yasama dokunulmazlığı nedeniyle davaya dönüşmemiş soruşturma dosyalarının birleştirilmesinden oluşmaktadır. Soruşturma mercii eskiye dayalı ve tümü yaptığı konuşmalardan ibaret olan dosya hakkında kısıtlama kararı alarak dosya içeriğine erişimimizi hukuka aykırı olarak engellemiştir. Savunma hakkının kısıtlanması ve adil yargılanma hakkının ihlali niteliğinde olan bu durum ne yazık ki tüm soruşturma dosyalarında gerekli olup olmadığına bakılmaksızın otomatik olarak uygulanan bir yöntemdir. Soruşturmanın başından beri bir takım usulsüz adli kararlar alınmakta, bu kararlara karşı yapmış olduğumuz itirazlarda yine aynı usulsüzlüklerle reddedilmektedir."

EDİRNE CEZA İNFAZ HAKİMLİĞİNE BAŞVURU

Avukatlar, ayrıca Edirne Ceza İnfaz Hakimliği'ne yaptıkları başvuruda ise Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü İdare ve Gözlem Kurulu'nun kararına itiraz ederek, Demirtaş'ın oda değişikliği talebinin kabul edilmesini, öncelikle milletvekili Abdullah Zeydan ile aksi halde uygun ve güvenilir tutuklu ve hükümlüler ile kalmasının sağlanmasını istedi. Avukatlar, Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda ise Demirtaş'ın el konulan ve sansürlenen mektup ve röportajlarının orjinalinin kendilerine iade edilmesi istedi.

Görüntü Dökümü:

Milletvekillerinden detaylar

Meral Danış Beştaş'ın açıklaması

Genel detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=======================================

Amasra'da termik santral için çevre düzeni değişikliğine 12 bin imzayla itiraz

BARTIN Platformu, tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santral projesi için çevre düzeni planlarında yapılan değişikliklere 12 bin imza ile itiraz etti.

Amasra'da Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınırındaki Çapak Koyu'nda yapılması planlanan 1320 megavat gücündeki termik santral, kalker ocağı ve kül depolama sahası ile liman projeleri için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı ardından, çevre düzeni planlarında da değişiklikler yapıldı. 'Zonguldak-Bartın-Karabük 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı' ile 'Bartın ve Bartın Kıyı Kesimi Planlama Alt Bölgesi 1/25 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda, söz konusu projelerin gerçekleşmesi için yapılan değişikliklerin iptali için Bartın Platformu kampanya başlattı.

Bartın Platformu, söz konusu değişikliklere itiraz için Bartın ve Amasra'da standlar kurdu. Çevre düzeni değişikliklerine itiraz için 12 bin imza toplandı. Bartın Platformu üyeleri, 12 bin imzayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Müdürlük önünde platform adına açıklama yapan Avukat Oktay Yalçın, "Yöre ekonomisi için tehdit olan, Amasra'da turizmi bitireceği bilinen, 100 bin insanın kullandığı içme suyunu tüketecek olan, bölgede balıkçılığı sona erdireceği öngörülen, ayrıca 6 bin dönümlük doğal meşe, kayın, güngen ormanını yok edecek olan termik santralin çevre düzeni planlarında yer almasını sağlayan bu değişikliğin iptal edilmesi gerekmektedir" dedi.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin de "Atalarımızdan bizlere yadigar kalan kavşak suyunun yok olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bunun için mahkemeye başvurduk. Santralin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Dilekçelerden detay

-Çevre Müdürlüğüne teslimi

-Detay görüntüler

-Oktay Yalçın açıklama

-Başkan Yrd.Çetin açıklama

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

==============================================

Demir çubukla dövülen şoför: Sahipsiz kaldık

ANTALYA'da depolama alanında otobüsünü temizlerken, iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğrayan şoför 31 yaşındaki Ali Yılmaz, saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi, "Sahipsiz kaldık" dedi.

Antalya'da halk otobüsü şoförlüğü yapan evli ve bir çocuk babası Ali Yılmaz, 4 Kasım tarihinde, Kundu depolama merkezinde otobüsünün içinde iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğradı. Sağ kolu kırılan Yılmaz'ın başına da 10 dikiş atıldı. Saldırganların yakalanamaması üzerine Yılmaz, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırgana ait fotoğrafları bir afişe bastırıp, durak ve otobüslere astı. Saldırganlardan Aygün Giyer, kısa süre sonra yakalandı. Diğer saldırganı yakalama çalışmaları devam ederken, Aygün Giyer, 'basit yaralama' suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ali Yılmaz, şüpheli Aygün Giyer'in serbest bırakılmasına tepki göstermek ve mesai arkadaşlarının uğradığı şiddete dikkat çekmek amacıyla avukatı Erdal Ovalı ile birlikte Meydan Otobüs Depolama Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdal Ovalı, Antalya'da halk otobüsü şoförlerine artan şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydetti. Türkiye'de halk otobüsleri şoförlerine şiddetin arttığına değinen Ovalı, "Mağdur şoförler, ağır sakatlık ve bunun yanında hayatını kaybedenleri görüyoruz. Şiddetin bir örneğini 4 Kasım tarihinde Kundu otobüs depolama merkezinde yaşadık" dedi.

İki şüphelinin olay günü alkol alıp motosikletle depolama noktasına geldiklerini ifadelerinde belirttiklerini belirten avukat Ovalı, "Ali Yılmaz, bu iki şüpheli tarafından acımasızca dövülmüştür. Şüpheli ayrıca belinde bıçak olduğunu ifadesinde söylemiştir. Söz konusu olay tasarlanarak gerçekleşmiştir. Ali Yılmaz ve diğer şoförlere yapılan bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır. Ali Yılmaz hala psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Yılmaz'a yapılan saldırı tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüstür. Bu şiddet halk otobüsü şoförlerine işlenmemiştir. Şiddet uygulanırken gerek yolcuların can güvenliği ve trafik güvenliği tehlikeye düşmektedir" ifadelerine yer verdi. Ovalı, otobüslere panik butonu, güvenlik kabini ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar uygulanmasını talep etti.

Dosyanın soruşturma aşamasında olduğunu belirten avukat Ovalı, "Yargılama aşaması olacak. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Biz yargıya güveniyoruz. Zanlılardan biri yakalandı, diğerini yakalama çalışmaları devam ediyor. Tüm şoförlerimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sakin ve özverili şekilde yargılama sürecini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Otobüs şoförü Ali Yılma ise mücadelesinde kendini yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarına teşekkür ederken, yöneticilerin desteğini alamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi. Ölümden döndüğünü aktaran Yılmaz, gözaltına alınan zanlılardan birinin 'basit yaralama' suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlattı. Demir çubukla ölümüne dövüldüğünü aktaran Yılmaz, "Bu dövülmenin neresi basit yaralama anlam veremiyorum. Darp edilen bir sağlık çalışanı için Sağlık Bakanı, 'Bu darp bakanlığa, bana yapılmıştır' diyor. Bizim arkamızda kimse yok mu? Bu şoförler sahipsiz mi? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın bize sahip çıkması gerekir. Elinde bıçak ve demir çubuk olan iki kişi bana saldırıyor, basit yaralama deniliyor. Kamera kayıtları ortada, benim ölmem mi gerekiyordu. Ben de onlara mı şiddet yapmalıyım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Otobüs depolama alanından görüntü

Av. Erdal Ovalı'nın konuşması

Şoförlerin görüntüsü

Şoför Ali Yılmaz 'ın konuşması

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

============================================

Aselsan fabrikasından 'Milli' çağrı

SİVAS Valisi Davut Gül, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aselsan Hassas Optik Fabrikası'na ziyaret etti. Fabrika Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Yıldırım, "Milli silahımızın, türbününü burada yapmak istiyoruz. Milli tüfeğin dürbünü de milli olmalı" dedi.

Sivas Valisi Davut Gül, Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Toplantısa'na katılmak için Aselsan Hassas Optik Fabrikası'na geldi. Toplantı öncesi fabrikayı gezerek incelemelerde bulunan Vali Gül, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Aselsan Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Osman Yıldırım, fabrikanın geçtiğimiz 28 Mayıs'ta hizmete açıldığını ve şu anda 98 personelin çalıştığını söyledi.

"AMACIMIZ MİLLİ TÜFEĞİMİZİN DÜRBÜNLERİNİ YAPMAK"

Kızılötesi ve gece görüşlü dürbün ürettiklerini ifade eden Yıldırım, bunları da Finlandiya ve Ürdün'e gönderdiklerini belirterek şunları söyledi: "Ama asıl amacımız milli tüfeğimizin dürbününü burada yapmak. Türkiye'de milli dürbünü yapabilecek kapasitedeki tek fabrika burası. Silah milli ise merceğinin ve dürbününün de milli olması lazım. Bu göreve de talibiz ve bunu yapabilecek kapasitedeyiz. Türkiye'de bunları yapan yüzde yüz milli bir fabrika yok. Biz Cumhuriyet Üniveristesi'nde ki Ar-Ge merkezimizle çalışarak yaklaşık 20 yıl sonra Sivas'ı 'savunma sanayinde mercek' denilince dünyada akla gelebilecek bir yer yapmayı istiyoruz. Amacımız bu."

"İTHALATI KISMAK TÜRK LİRASINI GÜÇLENDİRİR"

Vali Gül de savunma sanayisinin yüzde yüz millileşmesi gerektiğini ve Türkiye'nin de böyle bir hedefi olduğunu ifade ederek, "Millileşmenin yolu Sivas'tan ve diğer illerden geçer. Sivas'ın buna hazır olduğunu gördük. Sivas'taki yatırımcıların şimdiden bunun alt yapısını hazırladıklarını gördük. Bu fabrikamızın diğer yan sanayileriyle beraber burada bir kümeleşme oluşturacağına eminim ve inanıyorum. Kalite, disiplin ve ortaya çıkan ürün anlamında da sadece iç piyasaya satış yapmaması aynı zamanda ihracat yapması da bunun göstergesi. Yerli milli piyade tüfeğinin merceğinin burada yapılması bizim de en büyük dileğimiz, isteğimiz ve amacımız" dedi.

Vali Gül daha sonra Türk lirasının değer kazanması için ithalatın da azalması gerektiğini belirterek, "Malum dövizle ilgili ülkemizin her tarafında bir kampanya var. Bu sadece dövizin bozdurulup yerli para almakla olmuyor. Bizim ithalatımızı kısmamız da buna bir katkı sağlıyor. Dolayısıyla da burada yapacağımız üretim, ihracatın artması, ithalatın kısılması da Türk lirasını güçlendirmiş olur" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Fabrika ziyareti

-Üretilen dürbünlerin incelenmesi

-Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Yıldırım'ın açıklaması

-Vali Gül'ün açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

================================================

Kümesten 30 bin liralık güvercin hırsızlığı kamerada (2) (Yeniden)

OSMANİYE'de çatısından girdiği 2 iş yerinden yaklaşık 30 bin lira değerindeki 73 güvercini çalan hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.

Dün gece Adnan Menderes Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerinin çatısına çıkan şüpheli, kümeslerde beslenen yaklaşık değeri 30 bin lira olan çeşitli cinslerdeki 73 güvercini çuvala koyarak çaldı. Sabah işyerine geldiğinde güvercinlerine bakmak isteyen 42 yaşındaki Hakan Tuncer, kuşların kümeste olmadığını görünce polise haber verdi. İşyerinin çatısında da bulunan güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık yapan bir kişinin eşkalini belirledi. Uzun yıllardır güvercin beslediğini belirten Hakan Tuncer, "Bu işi yapanların bir çete olduğunu düşünüyoruz. Kuşların karşılığında uyuşturucu esrar maddesi aldıklarını duyuyoruz. İki işyerinden çalınan güvercinlerin değeri yaklaşık 30 bin lira civarında. Bunların hepsi birbirinden değerli kuşlar. İnşallah suçlular en kısa zamanda yakalanıp adalet önünde hesap verir" dedi. Polisin başlattığı soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Güvenlik kamerasının yönünün değiştirilmesi

Hırsızın kümeslerin kapısını açıp içeri girilmesi

İçeriden çuvalla dışarı çıkması

Hırsızın duvar dibine saklanması ve ayrılması

Hırsızlık olayının gerçekleştiği kümeslerden detaylar

Güvenlik kamerası ve kuşlardan detay

Kümes içindeki yuvalardan detay

Güvercinlerin uçması ve çatıya konması

Hakan Tuncer ile röportaj

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

================================================

Hırsızlık anı güvenlik kamerasında

DENİZLİ'de müşteri gibi girdikleri bir işyerinden USB bellekten şarj aletine, cep telefonu bataryasından kol saatine kadar pek çok ürünü çalan iki kişinin, güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Polis, İran vatandaşı oldukları sanılan iki şüphelinin yaklanması için çalışma başlattı.

Geçen 2 Aralık akşamı, Atatürk Caddesi'ndeki Göktürk İletişim Mağazası'ndan hırsızlık yapıldı. İsa Göktürk'e ait işyerine müşteri gibi gelen ve İran uyruklu oldukları sanılan iki kişi, cep telefonu kılıfı almak istediklerini söyledi. İki kişiden biri işyeri sahibini meşgül edip, önünü kapatırken, diğeri raflarda asılı olan cep telefonlarını inceliyor gibi yaparak işine yarayan ne varsa alıp, ceplerine doldurdu. İşyerinden 2 USB bellek, 3 hafıza kartı, 3 şarj aleti, 5 cep telefonu bataryası, 4 USB kablo, 1 kol saati çalan hırsızlar, daha sonra ayrıldı.

İşyeri sahibi İsa Göktürk, raflarda asılı olan ürünlerin eksildiğini farkedince, güvenlik kamerası kayıtları inceledi, hırsızlık yapıldığı tespit edip, durumu polise bildirdi. Polis, görüntülerden eşkalini belirlediği iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hırsızlık anının güvenlik kamerası kayıtları

-İşyerinden görüntü

-İşyeri sahibi İsa Göktürk ile röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=================================================

Şehit aileleri evlerine kavuştu

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi, şehit ailelerine verilmek üzere inşaatı tamamlanan konutların hak sahiplerini kura ile belirledi.

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda, noter huzurunda yapılan ve 68 şehit ailesinin katıldığı kura çekiminde duygusal anlar yaşandı. Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hak sahiplerine tapularının önümüzdeki günlerde dağıtılacağını söyledi. Başkan Can "Hürriyet Mahallesi'ndeki Hürriyet Konutları'nda, belediyemize ait daireleri meclisimizde karar alarak şehit ailelerimize vermeyi planladık. Projemiz bugün son noktaya geldi. Cuma günü meclisimiz olağanüstü toplanarak çekmiş olduğumuz kuraların onayını aldıktan sonra, encümen kararını alıp, yetiştirebilirsek önümüzdeki hafta içerisinde tapularını teslim edeceğiz" dedi.

68 AİLE YARARLANDI

Başkan Can, kura çekiminden 68 ailenin yararlandığını belirterek şöyle konuştu: "Başvurularda Tarsus nüfusuna kayıtlı mı diye bakmadık. İlçede oturan bütün şehit ailelerimizin müracaatlarını kabul ettik. Bugüne kadar da bize müracaat edip geri dönen hiçbir şehit ailemiz olmadı. İnşallah bu yaptığımız uygulama Türkiye'ye örnek olur bütün belediyeler de bu vesileyle 'şehitlik' mertebesine erişmiş olur. Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine 'ailelerine birer ev' kampanyasını biz başlattık. Biz öncülüğünü yaptık. İnşallah bunun da devamı Türkiye'ye yayılır diye ümit ediyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Şehit yakınlarına verilecek evlerin bulunduğu Hilal Konutları havadan çekim

-Sitenin havuzundan görüntü

-Hürriyet Konutlarından görüntü

-Belediye Meclis salonunda misafir edilen şehit yakınları

-Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşması

-Belediye Başkanı Şevket Can'ın ilk kurayı çekmesi ve ismi anons etmesi

-Şehit yakınlarının kura çekmesi

-Şehit yakınlarının merakla kurayı beklemesi

-Meclis salonundan genel görüntü

-Şehit yakınlarının belediye başkanına teşekkür konuşmaları

-Şehit yakınlarının birlikte yemek yemesi

Haber-Kamera : Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),

====================================================

Abant Gölü kısmen dondu

BOLU'nun doğa hirakalarından Abant Tabiat Parkı'nda bulunan gölün bir bölümü soğuk havayla birlikte buz tuttu.

Doğal güzellikleri ve doğasıyla tatilcileri etkileyen Abant Tabiat Parkı, kar yağışı ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının yaklaşık 50 santim olarak ölçüldüğü tabiat parkında dondurucu soğuk nedeniyle göl de kısmen buz tuttu. Gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düşen soğuk hava ile birlikte gölün kıyı bölgelerinde buz tabakası oluştu. Farklı kentlerden doğa tutkunlarının akın ettiği Abant'ta karla kaplı çam ormanları eşsiz manzaralar yarattı. Tatilciler karla kaplı göl çevresinde yürüyüş yapıp faytonlarla gezintiye çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Gölün donan kısımlarından görüntü

-Faytonlardan görüntü

-Karla kaplı alanlardan görüntü

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=================================================

Demre'de Noel Baba ayinle anıldı (2) (Yeniden)

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaşayıp 6 Aralık'ta öldüğü kabul edilen Noel Baba, mezarının bulunduğu müzede düzenlenen ayinle anıldı.

Demre'deki Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayini, Fener Rum Patrikhanesi'nden gelen din adamı, metropolit Hıristomas Kalaycı yönetti. Ayine, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Paopoulia, Demre Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Topcu'nun da aralarında bulunduğu 500 kişi katıldı.

Ayinde, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları, barış, dostluk, kardeşlik, savaşların, dünyada açlığın sona ermesi, tüm insanlığın mutluluğu için dua etti. İlahiler söylenen ayinin sonunda, katılanlara kutsanmış ekmek ikram edildi.

Ayin sonunda Yunanca ve Türkçe konuşma yapan Hıristomas Kalaycı, dünyaya barış ve dostluk diledi. Kalaycı konuşmasında, şöyle dedi: "Hükümetimizin ve Demrelilerin; uzun süreden beri gerçekleştirdiğimiz ayinlerin tecrübesiyle yegane amacımızın dini vecibelerimizi yerine getirmek olduğunu anlamış olmaları bizlere huzur vermektedir. Bizleri Kuran-ı Kerim'in Kafirun Suresi'ndeki 'Sizin dininiz size, benim dinim de banadır' şeklindeki ayete uygun olarak, kimsenin dinine karışmadan, kendi inancımız çerçevesinde, yaratıcımıza bizlere şefaat etmesi, ülkemizden ve halkımızdan huzuru, refahı ve mutluluğu eksik etmemesi için dua etmekteyiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Müzeden görüntü

Ayinden detay

kalabalıktan görüntü

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya),

===================================================

Kepenkte mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, bir kuyumcu dükkanının kepenklerinin toplandığı makara kutusunda mahsur kalan kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bugün saat 13.00 sıralarında, itfaiyeye, Altay Mahallesi Tuhafiyeciler Sokaktaki İbrahim Yalçınkaya'a ait kuyumcu dükkanının kepenk makarasının bulunduğu bölümde bir kedinin mahsur kaldığını bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, kepenklerin toplandığı dolap kapısını açarak özel bir aparatla kediyi sıkıştığı yerden çıkardı. Kurtarılan kedi, sokağa bırakıldı. Yürümekte zorlandığı görülen kediye bazı vatandaşlar su ve ekmek verdi.

Kedinin kurtarılmasına sevindiğini belirten kuyumcu dükkanının sahibi İbrahim Yalçınkaya, "Sabah işyerimi açtım. Öğlene doğru dış kepenklerin toplandığı yukarıdaki dolaptan sesler gelmeye başladı. Uğraşmama karşın kediyi çıkaramadım. Neyse ki itfaiye yardımımıza yetişip, kediyi bulunduğu yerden çıkarıp kurtardı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kedinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmasından görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

===============================================

Öğrenciler okul harçlıklarını Kızılay'a bağışladı

KIRKLARELİ TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri biriktirdikleri okul harçlıklarını Kızılay'a bağışladı.

Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu ve Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri başlattıkları kampanyada iki haftada kendi aralarında topladıkları okul harçlarına Kızılay'a bağışladı. Öğrencileri güzel ve duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, "Güzel ve duyarlı davranışlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Türk Kızılayı, Türk insanın yardım sever tarafının topluma yansımasıdır. Her an, her yerde karşılaşabileceğimiz doğal afetler sonucunda Türk Kızılayı olay yerine giderek her türlü ihtiyacın karşılanmasında tüm imkanlarını kullanıyor ve seferber ediyor" dedi.

Kampanyayı başlatan öğrenci Beyzanur Baytürk, bir okul gezisinde Kuzey Marmara Bölge Afet depolarını ziyaret ettiklerini ve oradan çok etkilenerek böyle bir kampanya başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Kampanyaya öğretmen ve arkadaşlarının destek verdiğini söyleyen Baytürk, "Kızılay'ı ziyarete gitmiştik bize orada Kızılay'ı anlattılar, bizde insanlara yardımından desteğinden çok etkilendik. Bizde 5 arkadaşımla birlikte Kızılay'a yardım kampanyası yapmak için karar verdik. Tabi bu sadece 5 kişi ile olmadı okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız çok destek verdi. 10 gün gibi kısa bir sürede teneffüslerde, öğle aralarında arkadaşlarımıza giderek Kızılay'a bağış yapmak istermisiniz dedik. Onlar da sağ olsun bu kampanyamıza destek verdiler. Ama en çok kendi sınıfımız 5/B projemize sahip çıkarak arkamızda durdu" dedi.

Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa ilkokulu ve Ortaokul Müdürü İbrahim Ergünsoy ise öğrencilerin bu duyarlı davranışından dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Ekim ayında bir etkinlik yapmıştık ve bu etkinliğin etkileri hale davam ediyor. Öğrenicilerimiz Kuzey Marmara Bölge Afet Depoları'nı ziyaret etikten sonra Kızılay'ı daha iyi tanıdı. Öğrencilerimiz düzenlenen etkinlikten sonra bize gelerek kampanya başlatmak istediklerini söyleyerek kumbara istediler. Bizde çok etkilendik. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Beyzanur Baytürk ve 5 arkadaşının proje tanıtımı

Kumbaranın Kızılay başkanına teslimi

Başkan Ruhan Uzunlar Altıntel'in konuşması

Okul Müdürü'nün konuşması

Beyzanur Baytürk'ün konuşması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

=============================================

Edirne'de 237 kaçak yakalandı

EDİRNE'de jandarma ekipleri tarafından yasadışı yollardan yurtdışına geçmek isteyen 237 yabancı uyruklu kaçak yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Doyran, Bosna, Köşen, Kemal, Budakdoğanca ve Kemal Köyü'ndeki yol kontrollerinde yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriye, Afganistan, Pakistan, Cezayir, Eritre ve Irak uyruklu 237 kaçağı yakaladı. Kaçaklar işlemlerin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/EDİRNE, -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Elbeyli Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title