Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 20

Yeniden ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde, daha önce mühürlenmesine rağmen kaçak olarak işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte işçiler Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz mahsur kaldı.

Kaçak maden ocağında göçük: 2 işçi mahsur (2)- Yeniden

ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde, daha önce mühürlenmesine rağmen kaçak olarak işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte işçiler Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz mahsur kaldı.

Göçük, saat 23.00 sıralarında Bölüm Mahallesi'nde meydana geldi. Daha önce ruhsatı iptal edilmesine rağmen kaçak işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz mahsur  kaldı. Diğer işçilerin ihbarı üzerine ocak önüne Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye, sağlık, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. TTK ekipleri oksijen maskeleriyle ocağa inerek işçileri kurtarma çalışması başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ekiplerden ve ambulans görüntüsü

-Madenin girişindeki ekipler ve çalışmalar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN / ZONGULDAK,

=============================

Edirne'de, polisten kaçan sürücü Pazarkule Sınır Kapısı'nda yakalandı

EDİRNE'de polisin, 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobilin sürücüsü uzman çavuş E.A., yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda yakalandı. Askeri yasak bölgeye giren E.A., otomobiliyle çarptığı biri polis, biri asker 2 kişiyi de hafif yaraladı.

Edirne'nin Kaleiçi semtin Maarif Caddesi üzerine uygula yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 45 SC 2923 plakalı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü otomobiliyle birlikte hızlı bir şekilde kaçarken, polis ekipleri de peşine düştü. Yaşanan kovalamacaya karşın kaçışını sürdüren otomobilin sürücüsü yakalamak için takviye polis ekipleri de devreye girdi. Karaağaç Mahallesi kesimine kaçan otomobilin sürücüsü, ara yollara girerek izini kaybettirmek için Yunanistan sınırındaki askeri yasak bölgeye girerek, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı içine kadar ulaştı.

2 KİŞİYİ YARALADI

Gümrüklü alan içinde asker ve polis tarafından sıkıştırılan otomobilin sürücüsü, görevlilerin tüm çabasına rağmen kapılarını kilitlediği aracın içinden çıkmadı. İkna çabaları sırasında otomobilini hareket ettirip kaçmak isteyen sürücü, çarptığı bir polis ve bir askeri hafif şekilde yaraladı. Bunun üzerine sürücü, görevliler tarafından otomobilin camı kırılarak, güçlükle gözaltına alındı.

Yapılan incelemede polis kaçan kişinin Edirne'nin Süloğlu ilçesinde bir birlikte görevli uzman çavuş E.A. olduğu belirlendi. Üzerindeki tabancasına el konulan E.A., götürüldüğü Sultan 1'inci Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, emniyete götürüldü. Gözaltındaki  E.A., ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Pazarkule Sınır Kapısı'ndan detaylar

Aracın polisler tarafından alınması

Sürücünün kendisini araca kilitlemesi

Polislerin ikna çabaları

Polislerin aracın camına vurup sürücüyü ikna çabaları

Sürücünün aracı çalıştırarak polislerin üzerine sürmesi

Yaşanan kargaşa

Sürücünün etkisiz hale getirilerek polis aracına konulması

Pazarkule'deki polis araçları

Şüphelinin hastaneden çıkarılması

Şüpheliden detaylar

Haber-Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE,

=============================

'Arda Boyları' balesi seyirci ile buluştu

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Trakya türkülerinin modern dansla harmanlandığı 'Arda Boyları' balesini, seyirci ile buluşturdu.

Dünya prömiyeri 2012 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nce yapılan 'Arda Boyları'nı, Mersin Devlet Opera ve Balesi, farklı sahne ve dans teknikleri kullanıp, orkestra ekleyerek, sahneye taşıdı. İki perde olarak sahnelenen eserin librettosu Ayşegül Çevik tarafından kaleme alırken koreografisi ile rejisini Özgür Adam İnanç üstlendi. Orkestra şefliğini Nezih Seçkin üstlendiği eserin müziklerde Arda Erdem ve İsmail Sezen imzası taşıyor. Müzik düzenlemesi Can Aksel Akın'a ait olan Arda Boyları'nın dekor ve kostüm tasarımını Gürcan Kubilay yaptı. Işık tasarımı Tarı Deniz, eser sorumluluğu Erdoğan Şanal, koreografi asistanlığı Deniz Alp tarafından gerçekleştirilen eserde başlıca rolleri, Tutku Barın Tümen, Meltem Ayar, Ilgaz Arslan (Halime), Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak (Recep), Özlem Şenormanlılar, Selğan Çavdaroğlu (Anne), Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz (İsmail), Seda Dereli, Hülya Aydoğan (Fatma Kadın), Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu (Ağa), Pınar Humar, Riza Ochiai (Zehra), Tugay Ak, Niyazi Cingöz (Cemil), Nihan Çetin Aydın (Soprano), Mahmut Akyol ve Cenk Güner (Meczup) üstleniyor.

Birbirine kavuşamayan aşıklar Halime ve Recep'in hikayesini anlatan eserde, Trakya yöresine ait sevilen türküler modern dansla harmanlanacak. 'Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar', 'Çalın Davulları', 'Dere Geliyor Dere' gibi türkülerin çok sesli müzik ve halk müziği ile sentezlendiği 'Arda Boyları'nda, bağlama, darbuka, asma davul gibi yerel sazlar ile halk oyunu motiflerine de yer verilecek.

Koreografi ve rejisör Özgür Adam İnanç, birbirini seven Halime ile trajik aşk öyküsünü konu aldığını eserde Arda Boyları dans adımları ile seyirciye aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Eser, 01 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'da Kültür Merkezi Sahnesi'nde izleyemeyenler için yeniden sahnelenecek.

Haber: Mustafa ERCAN / MERSİN,

================================

Gece kulübünde çalışan 3 kadına iş çıkışı silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı (2)

OLAYIN ŞÜPHELİSİ 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, gece kulübünde çalışan 3 kadının bindiği otomobile silahlı saldırıda bulunan ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla Sivas'ın Gemerek ilçesinde yakalanan Gazi K. (28) ve Atakan B. (19) Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber: Özer KAYA / KAYSERİ,

============================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilimli Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title