Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

2 Hakkari'de 1 asker şehit oldu (1) Hakkari Bayköyü Testere Tepesi bölgesindeki operasyonda 1 asker şehit oldu.

DHA YURT BÜLTENİ-2

Hakkari'de 1 asker şehit oldu (1)

Hakkari Bayköyü Testere Tepesi bölgesindeki operasyonda 1 asker şehit oldu. Şehit asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Cenaze töreninden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: HAKKARİ

==========================================

Kuzey Irak'taki Zap ve Metina bölgelerine hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede dün akşam saatlerinde Kuzey Irak'taki Zap ve Metina bölgelerinde, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğ, terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınma alanları ateş altına alınarak 3 silah mevzii, 2 mağara imha edildiği ve ilk belirlemelere göre de eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 3 teröristin de etkizi hale getirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber : ANKARA

================================================

Yılmaz Büyükerşen'e saldırı girişimi güvenlik kamerasında

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırdı ve silah çekti. Saldırı girişimi bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-(GÜVENLİK KAMERASI)

-Saldırı girişimi anından görüntüler

Haber : ESKİŞEHİR

=================================================

Kum yüklü hafriyat kamyonu işçi servisine çarptı: 10 yaralı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde kum yüklü kum yüklü hafriyat kamyonu işçileri taşıyan servis minibüsüne çarptı. Kazada 10 kişi yaralandı.

Kaza D-100 Karayolu Şirinyalı Mevkinde meydana geldi. İstanbul istikametinde seyir halinde olan Hasan Ata yönetimindeki 41 TL 673 plakalı hafriyat kamyonu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrilip bir çimento fabrikasının işçilerini taşıyan ve karşı istikametten gelen Turgay Satır idaresindeki 41 P 3136 plakalı işçi servisine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle işçi servisi minibüsü de devrildi.

Kazayı gören sürücüler 112 ve polisi arayarak yardım istedi. Kaza sonrası hir iki şeritte ulaşıma kapatıldı.  Kazada ilk belirlemelere göre Celal Denli, Selçuk Öztürk, Selçuk Serdar, Ceyhun Acar, Emre Kara, Kemal Kes, Emrah Keleş, Turgay Satır, Hasan Ata ve ismi henüz öğrenilemeyen bir işçi daha yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde yaptıkları ilk müdahaleninin ardından ambulanslarla çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildiler. Kaza yapan araçlar yol kenarına çekildikten sonra yol yeniden ulaşıma açıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan harfiyat kamyonu ve işçi servisi

-Yaralılar

-Ambulansların yaralıları alması

-Trafiğin kapatılması

-Yere saçılan kum

Haber-Kamera: Nabi YAZICI/Faruk KIYAK/KÖRFEZ(Kocaeli)-

============================================

TEM'de otomobil TIR'a çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

BOLU'da, TEM Otoyolu'nda TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü 37 yaşındaki Fatih Şahin yaşamını yitirdi, eşi ve bebeği yaralandı.

Kaza saat 08.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Yeniçağa kesiminde meydana geldi. İstanbul istikametine seyir halinde olan Fatih Şahin'in kullandığı 34 PE 9045 plakalı otomobil, 38 yaşındaki Vecdi Talan yönetimindeki 33 AKN 47 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Fatih Şahin olay yerinde hayatını kaybetti, eşi Özlem Keskin Şahin ve 3 yaşındaki kızları Defne Ece Şahin ise yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından  yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Fatih Şahin'in cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından Gerede Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kazadan yara almadan kurtulan TIR sürücüsü Vecdi Talan da ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Jandamanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kaza yapan araçlar

-Jandarmanın incelemeleri

-Cumhuriyet Savcısının incelemeleri

-Cumhuriyet Savcısının TIR sürücüsüne olayı anlattırması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

====================================

Rus 2 turist öldü

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tatillerini geçirmekte olan 2 Rus turistten birisi boğularak, diğeri kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Manavgat'ın Çolaklı Mahallesi'nde 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan Rus 56 yaşındaki Alexander Shevchenko, dün saat 09.00 sıralarında Ankara Üniversitesi ÖRSEM Tesisleri sahilinde denize girdi. Bir süre sonra çırpınmaya başlayan Rus turist, çevredekiler ve görevliler tarafından sahile çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Rus turistin bilincinin kapalı olduğu belirlendi. Hemen hastaneye götürülen Alexander Shevchenko yolda yaşamını yitirdi. Rus turistin cenazesi savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ, KURTARILAMADI

Ilıca Mahallesi'nde tatil yapan Rus 47 yaşındaki Tatiana Loginova, kaldığı otelde cuma saat 10.00 sıralarında kalp krizi geçirdi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye götürülen Tatiana Loginova, kurtarılamadı. Rus turistin cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Antalya Adli Tıp Kurumu önünden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: ANTALYA

============================================

Bahçesine 300 kök hint keneviri ekti, 'Onları domates sanıyordum' dedi

KONYA'da Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri bir evde bahçeye ekili 300 kök hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan ev sahibi Zeynep G. ifadesinde, "Bahçeme domateslerle birlikte ekmiştim. Ben onları domates sanıyordum. Ektiğim bu bitkilerin kenevir olduğunu bilmiyordum" iddiasında bulundu.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi'nde bulunan bir evin bahçesinde kenevir yetiştirildiği bilgisini aldı. Ekipler fiziki takip ardından operasyon için harekete geçti. Dün akşam saatlerinden yapılan operasyonda evin bahçesine ekili 300 kök hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan ev sahibi Zeynep G., polise verdiği ilk ifadesinde, "Bahçeme domateslerle birlikte ekmiştim. Ben onları domates sanıyordum. Ektiğim bu bitkilerin kenevir olduğunu bilmiyordum" dediği öne sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Tolga YANIK/KONYA, -

===========================================

Jandarma 887 motosikleti denetledi

BURSA'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından 17 ilçede 54 ayrı noktada eş zamanlı yapılan kontrollerinde 1427 kişi ve 887 motorsiklet sorgulaması yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri motosiklet kullanımının yaygınlaşması üzerine 17 ilçede 54 ayrı noktada eş zamanlı kontrol yaptı. Özellikle hırsızlık, gasp ve kapkaç olaylarına karışan suç işleyen kişilerin bu tür araçlara yöneldiği belirten yetkililer, mevzuata uygun olmayan motosikletlerin asayiş kaçakçılık uyuşturucu ve terör olaylarında kullanabileceğini  göz önünde bulundurduklarını söyledi. Sorumluluk alanlarında denetim yapan ekipler 1427 kişi ve 887 motosikletin sorgusunu yaptı. Çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 3 kişi gözaltına alınırken 3 gram Bonzai ve 1 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Trafik kurallarına uymadığı tespit edilen 76 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulanırken 31 motosiklet trafikten yasaklandı.

Görüntü Dökümü

kiplerin uygulama yapması

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

========================================

Koylarda yer kalmadı

MUĞLA'da başta Göcek olmak üzere Marmaris, Bodrum, Datça ve Fethiye ile Dalaman koylarında yatlar yoğunluk nedeniyle demirleyecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu durumun sevindirici olduğunu söyleyen Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, doluluğun birkaç ayla sınırlı kalmamasını ve en az 8 aya uzatılması için çalışma yapılmasını istedi.

Göcek, Dalaman, Marmaris, Bodrum, Datça ve Fethiye koylarına gelen tekne ve yatlar demirleyecek yer bulmakta sıkıntı çekiyor. Dalaman Belediyesi sorumluluk alanındaki Bedri Rahmi, Hurma, Küçük ve Büyük Sarsala koyları ile Miraç, Hamam, Yavan Su, Merdivenli, Göbün ve Kapıkoyu ile Göcek, Bengüş, Osmanağa, Günlüklü, Boynuzbükü, Kille, Yassıcalar, Ayten, Tersane Adası ve Domuzadası da yoğunluk nedeniyle dolup taşıyor. Marmaris'in birbirinden güzel 36, Datça, Bozburun Yarımadası'ndaki 52 koy ve üç yanı denizlerle çevrili Bodrum'daki onlarca koy aynı durumla karşı karşıya.

Bu durumun turizm açısından sevindirici olduğunu belirten Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi "Şu an için bu ciddi doluluk tabii ki bizleri sevindiriyor. Fakat gerçeği görmek gerekirse bu doluluk süresinin eskiden olduğu gibi 8 aya uzaması gerekir. Son yıllarda bu doluluk 2.5 ayla sınırlanıyor. Temmuz ve ağustos tam dolu geçiyor. Birer hafta da haziran ve eylülü ekliyoruz, o kadar" dedi. Yat turizminin 7 yıldızlı turizm olarak bilindiğine dikkat çeken Mengi, "Yat turizmi kara turizmi gibi değil, gelenler çok döviz bırakıyor. Kara turizmi ile deniz turizmi arasında bu açıdan bakıldığında dağlar kadar fark var. Bu nedenle ne yapıp etmeli ve eskiden olduğu gibi 8 ayı yakalamak için mutlaka çalışmalar yapmalıyız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Dalaman Sarsala, Göcek Ayten, Bengüş, Osmanağa, Tersane Adası, Yassıcalar arkası, Bozburun koylarından görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/MARMARİS(Muğla),

=================================================

Aysultan Kadınlar Plajı açıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki Uğrak mevkiinde hayata geçirilen Aysultan Kadınlar Plajı törenle açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Aysultan Kadınlar Plajı'nın açılışı yapıldı. Plajın açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, plajın Alanya ve Gazipaşa için çok önemli olduğunu söyledi.

Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Biz alternatif oluşturuyoruz. 40 kilometre sahil şeridinin sadece 2 kilometresini kadınlara açıyoruz. Sadece baş örtülü olanlar değil, herkes tarafından tercih ediliyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'da yapılan hizmetimiz örnek olmaya başladı. Sadece kadınlar plajı olduğu için, bu imkan sadece burada bulduğu için Antalya'ya gelen dostlarımız ve misafirlerimiz var. 2 milyon yaklaşık bir harcamayla altyapısını oluşturduk, şezlonglarını koyduk, büfeler, kabinler, aydınlatma sistemlerine kadar her detay düşünüldü. Peyzaj çalışmasıyla çok güzel bir alan inşa ettik ancak altını çizmek istediğim bir nokta var. Burası piknik alanı değil. Burayı bir piknik alanına dönüştürdüğümüz zaman buranın plaj özelliği kalmıyor. Bizim hizmetlerimizde her zaman kadınlar, çocuklar ve engelliler öncelikli olmuştur" dedi.

Bütün kadınların bu plajları kullandığını vurgulayan Türel, "Turistler, gayrimüslimler, Alman, Rus hepsi burayı kullanıyor. Antalya'da ilk kez deniz kenarına gelmiş kadınlarla karşılaştık. Antalya Sarısu Plajı'nı açtık, bir kadın kardeşimiz bana ne dedi. 'Ben 30 yıldır hep denize uzaktan baktım. Senin sayeden geldim ayağımı denize sokacağım, Allah razı olsun' dedi. İşte mesele bu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gazipaşa Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın okuduğu duayla protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Törene katılanlar Aysultan Kadınlar Plajı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Aysultan Kadınlar Plajı genel ve detay görüntü

Başkan Türel'in gelişi

Saygı duruşu, İstiklal Marşı

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'in konuşması

Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in konuşması

Başkan Menderes Türel'in konuşması

Müftünün duası

Açılış kurdelesinin kesimi

Protokolün plajı gezmesi

Plajdan detay ve genel görüntüler

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,

===============================================

Diyetisyen önerisi: Et ve ızgara yemeklerinde şalgam tüketin

ADANA'da diyetisyen Çiğdem Koçak, Çukurova yöresine özel şalgam suyunun insan sağlığına onlarca faydası olduğunu belirterek, hazmı kolaylaştırma özelliği nedeniyle et ve ızgara türü yiyeceklerle birlikte tüketilmesini önerdi.

Kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli, yapımında bulgur unu, siyah havuç, şalgam, maya, tuz ve su kullanılan şalgam suyunun yöresel bir içecek olduğunu belirten Çiğdem Koçak, "Şalgam suyunun Adana ve çevresinde bu denli yaygın olmasının nedeni, bu yöreye özgü yiyeceklerle iyi bir uyum sağlamasıdır. Sağlıklı içecek alternatiflerinin kısıtlı olduğu günümüzde, bazı istisnai durumlar dışında, şalgam suyu oldukça sağlıklı bir içecektir" dedi.

Şalgam suyunun bir çok yemeğin yanında, ara öğünlerde veya tek başına dört mevsim tüketilebileceğini vurgulayan Çiğdem Koçak, şunları kaydetti:

"Şalgam suyu gibi mayalanma ürünlerinin en önemli özellikleri laktik asit içermeleridir. Laktik asit, şalgam suyuna ekşi tat verdiği gibi sindirimi kolaylaştırıcı etki gösterir. Özellikle etli yemeklerin ve ızgara yemeklerinin yanında hazımsızlık hissini önler. Ayrıca asidik bir ürün olması sebebiyle içerisinde hastalığa sebep olan mikroorganizmaları barındırmaz; bu nedenle sağlık açısından güvenilirdir. Şalgam suyunun ham maddesi olan şalgam bitkisi iyi bir besin kaynağıdır. Yüksek miktarda B1, B2, A ve C vitamini; kalsiyum, potasyum ve demir içerir. Kalorisi dikkate alınmayacak kadar düşük olan şalgam suyu; kalp, damar, mide, karaciğer, göz sağlığı için faydalıdır. Kemik ve dişleri güçlendirir. İçeriğinde yüksek oranda bulunan kırmızı renk veren antosiyanin sayesinde antioksidan etki göstermektedir. Dolayısıyla kanser türlerinde hücre büyümesini engelleyici ve tümör büyümesini yavaşlatıcı etkisi vardır. Ayrıca; doku hasarını önler, enfeksiyona karşı koruyucudur. İyi kolesterol değerini yükseltir, kötü kolesterol değerini düşürür. Vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. İyi bir lif kaynağı olan şalgam suyu bağırsak hareketlerini ve dolayısıyla metabolizmayı da hızlandırır. Gazlı içecekler, hazır meyve suları ve şeker oranı yüksek soğuk çaylar yerine günde 1 bardak şalgam suyu, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tercih olacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------------

(ÖZEL)

Diyetisyen Çiğdem Koçak'ın konuşması

Çiğdem Koçak çalışırken görüntüler

Bardakta şalgam görüntüsü

Şişedeki şalgamlar

Kebap görüntüsü

Kebaptan genel ve detay görüntüler

Kebap ve şalgam görüntüsü

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=======================================

Domateste hedef günde 1000 ton

BURDUR'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'nde bu yıl günde 1000 ton domates üretimi bekleniyor.

Söğüt Beldesi'nde 5 bin dekar serada üretilen domatesler yurt içi ve yurt dışından yoğun talep görüyor. 10 yıl önce başlayan domates üretiminde Söğüt domatesinin marka olduğunu ve Söğüt'ün yayla domatesinin başkenti olduğunu anlatan Belediye Başkanı Salih Yavuz, "Söğüt 1450 rakımlı bir belde. Önceleri göç veren beldeydik. Söğüt'te seracılık yapanlar önceden Antalya, Kumluca'ya işçi olarak ya da ortakçı olarak çalışmaya giderlerdi. 10 yıl önce Söğüt'te birisi bir ışık yaktı ve bu ışık alev oldu, parladı gitti" dedi.

Yavuz, "Beldemizde seracılığı çiftçilerimiz bilinçli olarak yapar. Bir ziraat mühendisi kadar bilinçli seracılık yapılıyor. Bizim domatesimizin kalitesi gece sıcaklığı ile gündüz sıcaklığının arasındaki farktan dolayıdır. Domatesimizin raf ömrü bir ayı bulmaktadır. Hiçbir serada hormonlu ürün yok. Çok fazla ilaç kullanılmaz, ilaç kalıntısı yoktur, fazla gübre kullanılmaz" diye konuştu.

Söğüt'ün daha iyi yerlere layık olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle dedi: "Geçen yıl günlük 700 ton sevkiyat yaptık. Bu yıl hedefimiz günlük 1000 ton. Domateslerimizi İstanbul başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz. İnşallah hayırlı, bereketli bir sezon olur ve çiftçimizin yüzü güler."

Bölgenin domates fiyatını Söğüt'ün belirlediğini de aktaran Başkan Yavuz, bu yıl domatesin taban fiyatının 1 lira olduğunu ve 2 liraya kadar satıldığını kaydetti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da, "Domatesi bir marka haline getirmek özellikle bu kadar kısa süre içerisinde 10 yıl içerisinde dünyaya tanıtmak kolay bir iş değil. İyi ürün üretirseniz dünyanın öbür tarafından müşterisi geliyor. O nedenle bütün üreticilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu gurur Söğütlülerin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Seradan detay

Salih Yavuz'un açıklamaları

Satılan domatesler

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================

Önce Kuran, sonra futbol

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ndeki camilerde Kuran-ı Kerim öğrenen çocuklar arasında futbol turnuvası düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Müftülüğün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte çocuklar 20'şer dakikadan iki devre ile oynanan maçta kıyasıya mücadele ediyor. Sabahları Kuran-ı Kerim öğrenen çocuklar, öğlenden sonra ise top koşturuyor. Maçlarda hakemlik görevini ise imamlar yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Camiden görüntü

-Çocukların kuran okunması

-Maç yapmaları

-Müftü ile röp.

-Çocuklarla röp.

Haber-Kamera: Ayhan İSEN/ ELEŞKİRT, (Ağrı),

=============================================

Samanda sıkı pazarlık

Ardahan'da bu yıl ot ve hububatın verimsiz olması nedeniyle, üreticilerin yem ve saman tedariki telaşına düştü. Güneydoğu illerinden kamyonlarla getirilen samanlar Ardahan'da kilosu 60 kuruştan satılıyor. Saman satıcıları ile hayvancılık yapan çiftçiler arasında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Röportajlar

-Saman pazarlığından

-Samancıların yemek yemesinden

-Samanlardan detay

-Saman dolu kamyonlardan detay

Haber-Kamera: Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN,

=============================================

Çinli turizmcinin gözü Antalya'da

Çin'in en büyük otel ve turizm grubu olan BTL Hospitality, yatırım için Antalya'yı incelemeye aldı. BTL Hospitality'in Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei ile şirketin üst düzey yöneticileri, Antalya'da turizmciler, acenta sahipleri ve turizm birliklerinin yöneticileri ile Kundu'daki Miracle Otel'de bir araya geldi. Turizm ve Kültür Müdürü İbrahim Acar ile Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Ali Osman Erbaş'ın da katıldığı toplantıda, Çinli kuruluş kendisini tanıttı. BTL Hospitality'in Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei, 26 ülkede 170 otelin işletmesini yaptıklarını, 39 otel projesinin de devam ettiğini söyledi. İlk kez geldiği Antalya'yı çok sevdiğini belirten Wei, "Antalya bizim için mükemmel bir destinasyon olabilir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Toplantıdan görüntü

Ali Osman Erbaş'ın konuşması

RÖP 1: Philip Wei

RÖP 2: Semih Erken

Detaylar

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=============================================

Deneme amaçlı ektiği mangoların ilk meyvesini aldı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde tropikal iklime ait meyvelerin adapte olması ve iyi ürün vermesi dolayısıyla bazı çiftçiler tropikal meyveciliğe yöneltmeye başladı. İlçedeki toplam 6 dekar mango bahçesi bulunurken, birçok çiftçi ise bahçesindeki 3-5 ağaçla mango yetiştiriyor. İlçenin ürettiği tropikal meyvelerin başında muz, ardından avokado geliyor. Gazipaşa eski Belediye Başkanı, organik muz ve zeytin üreticisi Cem Burak Özgenç, bahçesinde deneme amaçlı ektiği 29 mango ağacının ilk meyvelerini aldı. Mango üretiminin çiftçilere örnek olacağını söyleyen Özgenç, "Farklı türlerdeki ekonomik türleri değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bahçeden genel ve detaylar

Bahçenin gezilmesi

Mango ağacı ve meyvesi görüntüsü

RÖP: Cem Burak Özgenç

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Gazipaşa Hakkari Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title