Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

FIRAT ÇAKIROĞLU'NUN CİNAYET SANIĞINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET (1) İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu sanık Nurullah...

FIRAT ÇAKIROĞLU'NUN CİNAYET SANIĞINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET (1)

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu sanık Nurullah Semo, ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca 'örgüt üyesi olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber: Mehmet CANDAN /İZMİR,

==================================================

ADIYAMAN'DA PKK PROPAGANDASINA 3 GÖZALTI

ADIYAMAN'da, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptığı öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı gerekçesiyle 3 kişi hakkında yakalama kararı verdi. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, merkeze bağlı Kömür Beldesi'nde düzenlediği baskınlarda H.G., A.A. ve Ö.B.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: Mahir ALAN/ADIYAMAN

==================================================

BODRUM VE MİLAS'TA 117 KAÇAK İLE 9 ORGANİZATÖR YAKALANDI

MUĞLA'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde, jandarmanın göçmen kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında üç ayrı olayda toplam 117 kaçak yakalanırken, organizatör oldukları ileri sürülen 3'ü yabancı uyruklu 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü yabancı 8'i tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bodrum'da geçen 15 Temmuz'da saat 22.00 sıralarında, jandarma ekiplerinin göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik yaptığı devriye görevinde Mumcular Mahallesi'nin Kissebükü Mevkii'nde 'dur' ihtarına uymayan 3 minibüs ve minibüslere eskortluk yapan 1 otomobil takibe alındı. Kovalamaca sonucu durdurulan araçlardaki 4 organizatör ve 91 Suriyeli yakalandı. Araçlara el konuldu.

Aynı gece saat 23.30 sıralarında bu defa Milas İlçesi, Ören Mahallesi, Çatalbükü Koyu'nda şüphe üzerine Ören Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan minibüste 26 Suriyeli ile 3 organizatör yakalandı.

Aynı gece, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile yürütülen koordineli çalışma sonucunda, Kissebükü açıklarında yabancı uyruklu şahısları almaya gelen ABD bayraklı bir tekne durdurulup, kaptanı ve sahibi olan 2 kişi daha gözaltına alındı.

Üç ayrı olayda organizatör oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan İ.Ç., H.K., E.S., A.B., S.T, M.T.İ. ve yabancı uyruklu H.E., T.A., A.M., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, M.T.İ., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Organizatör oldukları ileri sürülen 9 kişinin adliyeye sevk edilmelerinden görüntüler

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=====================================================

GAZİPAŞA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde jandarmanın operasyonunda 415 kök Hint keneviri ele geçirdi. Uyuşturucu maddeler imha edilirken, olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güney Karakolu ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucu İnal Mahallesi'nde Hint keneviri yetiştirildiği bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler bugün saat 03.00 sıralarında bölgeye operasyon düzenledi. Araplar mevkiindeki mezarlık yanında bulunan ormanlık alanda 61 yaşındaki Y.Ç. tarafından dikildiği tespit edilen 210 kök, 44 yaşındaki S.Ç.'ye ait tarlada 205 kök olmak üzere toplam 415 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Uyuşturucu maddeler imha edilirken, olayla ilgili Y.Ç. ve S.Ç. gözaltına alındı. 2 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------

Kamyona yüklenen uyuşturucu maddelerden

Uyuşturucuların jandarma tarafından imha edilmesi

Haber- Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

====================================================

OTO TAMİRCİSİNİ TABANCAYLA YARALADI

SİVAS'ta, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 52 yaşındaki İsmail U., oto tamircisi 34 yaşındaki Mehmet Ş.'yi tabancayla yaraladı.

Olay öğlen saatlerinde 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. 52 yaşındaki İsmail U. alacak verecek meselesi yüzünden daha önceden tartıştığı Mehmet Ş.'nin sanayi sitesindeki oto tamirhanesine gitti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. İsmail U. yanında getirdiği tabancayla Mehmet Ş.'yi karnından vurdu. Daha sonra  Mehmet Ş.'yi bir süre dükkanda rehin tutan şüpheli, polislerin iknasıyla gözaltına alındı. Ağır yaralanan Mehmet Ş. olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Ameliyat edildikten sonra yoğun akım ünitesine alınan Mehmet Ş.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheli İsmail U. ise sorgulanmak üzere Sivas Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Dükkanın görüntüsü

-Polis ekiplerinin çalışması

-Yaralanan kişinin fotosu

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(71 mb)

====================================================

Fırtına Deresi'nde Nehir'i arayan dayı öldü, akrabası yoğun bakımda

RİZE'nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi'nde geçen ay dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki Nehir Zenginal'ı bulabilmek için Fırtına Deresi'ne giren dayısı 20 yaşındaki Muhammet Ali Zenginal ile akrabası 31 yaşındaki Adem Zenginal boğulma tehlikesi geçirdi. Dereden çıkartılan dayı Muhammet Ali Zenginal kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, Adem Zenginal ise tedavi altına alındı.

Olay saat 15.00 sıralarında Ardeşen ilçesi Beyazkaya Köyü civarında Fırtına Deresi'nde meydana geldi. 19 Haziran'da Tunca Beldesi'nde dereye düşerek kaybolan yeğeni Nehir Zenginal'i aramak için amcasının oğlu Adem Zenginal ile dereye giren Muhammet Ali Zenginal suya kapıldı. Çevredeki vatandaşlar ve rafting ekiplerinin yardımıyla bir süre sonra sudan çıkarılan ve olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan iki kişi ambulansla Pazar ilçesi Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muhammet Ali Zenginal tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adem Zenginal ise sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Adem Zenginal'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

NEHİR BULUNAMAMIŞTI

Ardeşen İlçesi Eskiarmutluk Köyü'nde, 19 Haziran günü kardeşi ile oynarken düşen lastik ayakkabısını almaya çalışan, ancak dengesini kaybederek düştüğü Tunca Deresi' nde  akıntıda sürüklenerek kaybolan Nehir Zenginal için Jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT, RİKE, İkizdere Arama Kurtarma Derneği (İDAK) ekiplerinin yaptığı çalışmalardan sonuç alınamadı. Kayıp küçük kız için devreye giren Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin arama çalışmaları da sonuçsuz kalmıştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Hastane önü detayları

-Olay yeri detayları

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

====================================================

DENİZDE KAYBOLAN GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TEKİRDAĞ'da pazar günü serinlemek için girdiği Marmara Denizi'nde kaybolan 22 yaşındaki Gökay Yılmaz'ı arama çalışmalarında bugün de bir sonuç alınamadı.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Mahallesi'nde Gökay Yılmaz, pazar günü serinlemek için arkadaşlarıyla denize girdi. Bir süre sonra denizdeki yoğun dalgalar nedeniyle  Gökay Yılmaz ile yanında bulunan O.A., kıyıya dönmekte güçlük çekti. Çevrede bulunanların yardımıyla O.A., kıyıya çıkarken, Gökay Yılmaz, dalgaların arasında gözden kayboldu. Denizde kaybolan Yılmaz'ı bulmak için arama çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıçlar, bugün de çalışmalarına devam etti. Bugün yaklaşık 4 saat süren çalışmalara elverişsiz hava koşulları nedeniyle ara verildi. Arama çalışmaları için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de destek istendi. Deniz'de kaybolan Yılmaz'ın yaklaşık 2 ay önce vatani görevini tamamlayarak memleketine döndüğü öğrenildi. Yılmaz'ı arama çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Marmara Denizi'nden detaylar

-Dalgıç polislerin denizde arama çalışmaları

-Çalışmalar ve dalgalardan detaylar

-Kaybolan gencin fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Gazipaşa Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title