Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Polis zırhlı araçlarının karıştığı kazalarla ilgili soruşturma başlatıldıDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde son 2 günde meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve polis zırhlı araçlarının da karıştığı kazalarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Polis zırhlı araçlarının karıştığı kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde son 2 günde meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve polis zırhlı araçlarının da karıştığı kazalarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilik, İçişleri Bakanlığı'ndan da müfettiş istedi.

Diyarbakır"ın Çınar İlçesi'ne bağlı Kazıktepe Köyü'ne hububat hasadı programına katılan Vali Hüseyin Aksoy, gazetecilerin sorusu üzerine Lice İlçesi'ne giden karayolunda son iki günde meydana gelen ve polis zırhlı araçlarının da karıştığı 2 kaza ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ve valilik tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Toplam 7 sivilin öldüğü 14'ü polis, 10'u sivil toplam 24 kişinin yaralandığı her iki kaza ile ilgili Vali Aksoy, İçişleri Bakanlığı'ndan kazaların araştırılması için müfettiş istediklerini de belirterek, "Yaşanan trafik kazası sonucunda vatandaşlarımız yaşamını kaybetti. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, büyük bir üzüntü duyduk. Bunların soruşturulmasıyla ilgili adli anlamda Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli soruşturmayı başlatmıştır. İdari anlamda da soruşturmalar başlatılmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 daire başkanı dün itibariyle Diyarbakır'a geldi. Olayın seyri ve ne şekilde olduğu hussunda incelemeler yaptı. En kısa zamanda müfetişler gelip olayın oluş şeklini, idari anlamda kullanıcı arkadaşların herhangi bir kusurlarının olup olmadığını bütün yönleriyle araştıracağız" dedi.

"BUĞDAY ÜRETİMİNDE YÜZDE 10 ARTIŞ BEKLENİYOR"

Hasat günü nedeniyle beraberindeki AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile birlikte biçerdövere binen Vali Aksoy, buğday hasadı yaptı. Yaklaşık 30 metrelik bir alanda biçerdöverle hasat yapanmasının ardından bir konuşma yapan Vali Aksoy, Diyarbakır tarımsal alanda önmeli bir tarım şehri olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır, Türkiye'de üretilen buğdayın yüzde 5,6'sını ortaya koymaktadır. Önceki yıllara oranla bu yıl üretimde yüzde 10 artış beklenilmekte. Diyarbakır'daki buğday üretimi 1 milyon 300 bin ton civarında olması tahmin edilmekte. Temmenimiz üreticilerimiz, ürettikleri ürünlerin karşlığını tam olarak alabilmeleridir" diye konuştu.

Vali Aksoy, anız yangıları konusunda da uyarılarda bulunarak, anız yangınlarının tarımsal üretime önemli zararlar verdiğini söyledi.

"DİYARBAKIR HALKI ERÖR ÖRGÜTÜYLE ARASINA MESAFE KOYMUŞTUR"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Aksoy, kente 3 yıl görev yaptığını hatırlatarak, bu süre içerisinde Diyarbakır'ın sorunlarının azaltılması, var olan sorunların, hasarların en alt seviyeye indirilmesi konusunda büyük çaba harcadıklarını ifade ederek, "Diyarbakır halkı terör konusunda, terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Ben Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda çok önemli mesafeler alındı, bundan sonra da alınmaya devam edecektir" şeklinde konşutu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Vali Aksoy'un köye gelişi

-Vali Aksoy'un karışlanlaması

-Biçerdöverlerle hasadın yapılması

-Buğday tarlasından görüntü

-Vali Aksoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===============================

Kanser hastası gence bıçaklı gasp

DENİZLİ'de kanser hastası 19 yaşındaki Halit Kul'un, cep telefonu, ile 20 lirası bıçaklı bir kişi tarafından gasp edildi. Polis, Kul'un verdiği eşkalden yola çıkarak gaspçının yakalanması için çalışma başlattı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde kolon kanseri nedeniyle tedavi gören Halit Kul, bugün saat 15.30 sıralarında, tedavisinin ardından evine dönmek üzere yürümeye başladı. İncilipınar Caddesi'ne geldiğinde yanına yakalaşan bir kişi, elindeki bıçakla Kul'u tehdit edip, cep telefonu ve 20 lirası parasını gasp etti. Şüphelinin koşarak uzaklaşmasının ardından Kul, olayın şokunu üzerinden atmaya çalışırken, İstiklal Caddesi, Suluköprü Kavşağı'nda rastladığı polis ekibine durumu anlatıp, şikayetçi oldu. Kul'un verdiği eşkalden yola çıkan polis, gaspçının yakalanması için çalışma başlattı.

Kendisini gasp eden kişiyi daha önce de gördüğünü belirten Halit Kul, "8 aydır kolon kanseri nedeniyle tedavi görüyorum. Hastaneden evime dönerken bir kişi önünü kesip, 'paran var mı?' diye sordu. Üzerimde 20 lira olduğunu söyledim. Elindeki bıçağı gösterip, paramı aldı. Ardından elindeki bıçağı tekrar gösterip, karnımdaki hastalığım nedeniyle takılı olan poşeti kesmekle tehdit ederek, cep telefonumu da aldı. Çok korkmuştum. Olayın şokunu halen üzerimden atamadım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gaspa uğrayan Halit Kul'un görüntüsü

-Kul'un haslaığı nedeniyle karnında takılı olan torbayı östermesi

-Polislerden görüntü

-Gasp edilen Halit Kul ile röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

========================================

Diyarbakır'da Haziran ayı yağmuru

DİYARBAKIR kent merkezinde bugün akşam saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, koşarak ıslanmamaya çalıştı.

Kent merkezinde akşam 17.30 sıralarında aniden bastıran yağmur, sağanak yağışa dönüştü. Bulutların kararmasının ardından gök gürlemesiyle birlikte başlayan yağış, kent merkezinde sevinçle karşılanırken, hububat hasadını yapan çiftçileri de hazırlıksız yakaladı. 15 dakika devam eden yağmur, merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi'nde de etkili oldu. Bayram alış-verişi için dışarı çıkan vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı. Caddede yağmura yakalanan vatandaşlar kaldırıma doğru koşarak saçak altına sığındığı görüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sağanak yağmur

-Yağmurda araç trafiği

-Yağmurdan kaçan vatandaşlar

-Yağmurda yolda yürüyen insanlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Hüseyin Aksoy Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title