Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

Suriyeli grup, fabrika işçilerine taş ve sopalarla saldırdı SAKARYA'nın Hendek ilçesinde bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriyeli bir işçi iddialara göre bölüm sorumlusuyla kavga etti.

Suriyeli grup, fabrika işçilerine taş ve sopalarla saldırdı

SAKARYA'nın Hendek ilçesinde bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriyeli bir işçi iddialara göre bölüm sorumlusuyla kavga etti. Ardından Suriyeli işçi, akraba ve yakınlarıyla geldikleri fabrika önünde içinde işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdı. Olayda 2 kişi yaralandı.

Olay, Hendek ilçesinde bulunan Sakarya 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sanayi bölgesindeki bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriye uyruklu bir kişi, iş yerindeki bölüm sorumlusuyla sebebi bilinmeyen bir konudan kavga etti. Tartışmadan bir gün sonra Suriyeli işçi, yakınlarını ve arkadaşlarını da yanına alarak fabrikanın önüne geldi.

Yaklaşık 15 kişilik grup, fabrika önünde karşılaştıkları bölüm sorumlusunun panelvan aracına ve içinde işçilerin bulunduğu fabrika servisine taş ve sopalarla saldırdı. Öfkeli grup, aracın camlarını paramparça ederken, çevredeki vatandaşlar Suriyelileri sakinleştirmeye çalıştı.

Grup, araçlara bir süre sopa ve taşları atmaya devam etti. Araçların kapıları ve camları saldırıda parçalandı. Saldırıda fabrika işçisi Sefa T. ve Cafer Ç. yaralandı. Yaralı işçiler ambulansla Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü dökümü

-Cep telefonu ile olay ilişkin çekilen görüntüler

Haber:  Aziz GÜVENER/Adapazarı(Sakarya),-

=========================================

Üzerine kaya parçası düşen genç memleketi Denizli'de toprağa verildi

GÜMÜŞHANE'de yamaçtan kopan kaya parçasının çarpması sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Abdulllah Atakan Öztürkmenoğlu, memleketi Denizli'nin Honaz ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Abdulllah Atakan Öztürkmenoğlu, geçen 13 Haziran'da, kaldığı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurdu'na giderken Bağlarbaşı Mahallesi, Maden Sokak'ta yamaçtan kopan kaya parçası başına çarptı. Öztürkmenoğlu, olay yerinde yaşamını yitirdi. Acı haberi alan Öztürkmenoğlu'nun öğrenci arkadaşları, üniversiteden hocaları ve yakınları yasa boğuldu. Gümüşhane'deki otopsinin ardından Öztürkmenoğlu'nun cenazesi memleketi Denizli'nin Honaz ilçesinin kırsal Kaklık mahallesine gönderildi.

Hayatının baharında yaşama veda eden Öztürkmenoğlu için bugün öğlen Kaklık Cumhuriet Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Öztürkmenoğlu'nun babası Ahmet Öztürkmenoğlu, kardeşi 19 yaşındaki Harun Öztürkmenoğlu, AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede, taziyeleri kabul eden Ahmet Öztürkmenoğlu, iki çocuğundan birini kaybetmenin acısıyla güçlükle ayakta durabildi. Kılınan namazın ardından Öztürkmenoğlu'nun bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Kaklık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Abdulllah Atakan Öztürkmenoğlu'nun fotoğrafta

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Cenazenin omuzlarda taşınmasından görüntü

-Baba Ahmet Öztürkmenoğlu'nun görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

============================================

Edremit'teki CHP'liler 'adalet' için yola çıkacak

BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki CHP İlçe Başkanı Yusuf Sel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'adalet' yürüyüşüne destek vermek amacıyla otobüslerle Ankara'ya hareket edeceklerini belirtti. Sel, tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu'nu kurtarmakla Türkiye'de basın özgürlüğünün ve adaletin tesis edilebileceğini iddia etti.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanma kararı ile ilgili yapılan basın açıklamasına CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Partililer ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. Tutuklama kararıyla ilgili söylenecek çok söz olduğunu savunan CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, konu hakkında kitaplar yazılabileceğini dile getirdi. Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili önümüzdeki dönem ciltlerce kitap yazılacağını öne süren Sel, "Eğer adaleti zedelerseniz, elinizde demokrasiyi, insan haklarını, eşit çalışma koşullarını, kadın haklarını savunacak, çocuk ölümlerini, kadın cinayetlerini engelleyecek hiçbir araç kalmamıştır. Bu da bir devletin çöküşü anlamına gelir. Enis Berberoğlu hakkında verilen ömür boyu hapis cezası hafifletilerek 25 yıla mahkum edilmiştir. ve zindana kapatılmıştır. Biz sarı öküzü kaptırmayacağız. Eğer Enis Berberoğlu'nu kaptırırsak, arkası gelecektir. Enis Berberoğlu, hem Türkiye'de hem de dünyada çok saygın bir gazetecidir. Şimdiye kadar da çok önemli medya kuruluşlarında görev almıştır. Aynı zamanda da CHP'nin milletvekilidir. Enis Berberoğlu sembolik olarak basının hangi koşullarda Türkiye'de baskı altına alındığının temsilcisi olmuştur. Konu sadece Enis Berberoğlu'nu kurtarmak değildir. Konu Türkiye'de basın özgürlüğünü tesis etmek, Türkiye'de adaleti tesis etmektir. Eğer biz basın özgürlüğünü ve adaleti tesis edemeyecek olursak, Türkiye ne yazık ki daha da karanlık günlere gidecektir ve bu faşist yönetimin altında inim inim inleyecektir. Bugünkü sorunumuz aslında Türkiye'de demokrasi ve faşizm sorunudur. Bizim tercihimiz her zaman demokrasiden yana olacaktır ve mücadelemiz o doğrultuda devam edecek" dedi. CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Enis Berberoğlu'na destek vermek amacıyla  Ankara'ya gideceklerini belirterek, diğer partililerin yürüyüşüne destek vereceklerini açıkladı. Sel,  her 40 kişi için bir otobüs kaldırılacağını sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Basın açıklamasına katılanlardan görüntü,

-Yusuf Sel'in konuşması.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

======================================

Hafif ticari araçla çarpışan otomobildeki 5 kişi yaralandı

KONYA'nın Kulu ilçesinde otomobil ve hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 11.30 sıralarında Konya-Ankara karayolu Kulu ilçesi sanayi yol kavşağında meydana geldi. Kadir Kıcık (39) idaresindeki 42 GF 043 plakalı otomobil,  kavşakta Adem Özbek'in( 56) kullandığı 42 GB 771 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Her iki araç savrulup bariyerlere çarparak durdu. Kazada araç sürücüleri yara almadan kurtulurken, sürücülerden Kadir Kıcık'ın otomobilinde bulunan eşi Fatma Kıcık (39), çocukları Kadir Efe. (5) Regaip (13), Kader (15) ve Gamze Kıcık (16)  yaralandı. Ambulansla ilk olarak Kulu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'ya sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kaza yerinden detay

Araçlardan detay

Haber- Kamera: Mehmet YILMAZ  / KONYA

============================================

Aldığı ödülü şehit ailesine bağışladı

AYDIN İl Emniyet Müdürlüğü Ödüllendirme Komisyonu Şubat ve Mart ayları içerinde başarılı çalışmalarından dolayı 19 polisi, çeyrek altınla ödüllendirdi. Çeyrek altınla ödüllendirilen polis memuru Ahmet Bayındır, aldığı ödülü şehit ailesine bağışladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Ödüllendirme Komisyonu, 6 Nisan'da toplanarak Şubat ve Mart ayı içerisinde başarılı çalışmalarından dolayı 19 personeli ödüle layık gördü. Ödüle layık görülen aralarında komiser yardımcılarının da bulunduğu 19 polise, çeyrek altın verildi.

Polis Evi Toplantı salonunda yapılan ödül töreninde başarılı polisleri kutlayan Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, "Bugün buraya özelikle mesleki üniforması altında başarı sağlayan arkadaşlarımızı ödüllendirmek için toplandık. Olayları bire bir takip eden arkadaşların diğer arkadaşlara da örnek olması açısından içlerinden seçtiğimiz başarılı arkadaşlarımızı ödüllendirdik. Özellikle mesleğe yeni başlayacak olanların örnek alabilecekleri büyükler olacaklar. Terör olayları günümüzde sivil ve görevli gözetmeksizin masum insanlara zarar veren tehlikeleri göz önüne alındığında mesleki olarak ödüle layık görülmeleri ayrı bir önlem arz etmektedir. Başarılı arkadaşlarımızı bir kez daha kutluyorum" dedi.

YİNE ÖRNEK OLDU

Ödelleri, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkanazak takdim etti. Başarılı polis memurlarından Ahmet Bayındır, çeyrek altın ödülünü trafik kazasında hayatını kaybeden şehit polis memuru İbrahim Karaslan'ın ailesine vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis Memuru Ahmet Bayındır'ı diğer arkadaşları uzun süre alkışladı. Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ise Ahmet Bayındır'ın yaptığı örnek davranışı dolayısıyla teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ'un konuşması

Ödül töreninden görüntü

Polis memuru Ahmet Bayındır, aldığı ödülü şehit ailesine bağışladı

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

============================================

CHP Keşan'dan, 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde tüm illerde başlatılan yürüyüşe destek için etkinlik düzenlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına, CHP Keşan İlçe Başkanlığı'ndan da destek geldi. Parti binasında toplanan yaklaşık 50 kişi, ellerinde 'adalet' yazılı dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan ve bazı STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Gümülcineli, "Ülkemizde adalet istiyoruz hukuk istiyoruz. Bu ülkede düşünce özgürlüğü istiyoruz. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP'lilerin yürüyüşü

-Atatürk anıtı önündeki etkinlik

-Genel ve detay gör.

-Basın açıklaması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

============================================

DSP Genel Başkan adayı Alpay: Rahşan Ecevit'i partiye kazandıracağız

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkan adayı Hüseyin Alpay, adaylık sürecindeki yol haritasını açıkladı. İlk olarak kaybettikleri üyeleri yeniden partiye kazandırımak istediklerini belirten Alpay, diğer önemli hedeflerinin de 'Rahşan Ecevit'i yeniden partiye kazandırmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftasonu Ankara'da Şebinkarahisarlılar Vakfı'nda DSP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, memleketi Tokat'ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylık sürecini değerlendirdi. Genel Başkan Adayı Alpay, " Amacımız DSP'nin çok kısa sürede Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenerek Türk siyasi hayatında ki eski görkemli gününe ulaştırmaktır. Genel Başkan seçildiğimiz takdirde Türkiye'deki siyaset kurumuna tıpkı 1985'den bugüne iktidar olduğumuz dönemlerdeki gibi katkı sunmayı amaçlıyoruz. Rahşan Ecevit'i Genel Başkan olduğum takdirde yeniden DSP'ye davet edeceğim ve partiyi yeniden Ecevitçilerle buluşturacağım. Türkiye'nin son günlerde çetin sınavlardan geçiyor. Her zamankinde bu fazla bu partiye ihtiyaç var. Güzel projeler ile geliyoruz ve başaracağız" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Genel Başkan Adayı Alpay'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT, -

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title