Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)SAVAŞTAN KAÇAN SURİYELİLER, GÜVENLİ ALANLARA SIĞINIYORSURİYE'de devam eden iç savaş nedeniyle çatışma alanlarından kaçan Suriyeli aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen güvenli alanlara göç ediyor.

1)SAVAŞTAN KAÇAN SURİYELİLER, GÜVENLİ ALANLARA SIĞINIYOR

SURİYE'de devam eden iç savaş nedeniyle çatışma alanlarından kaçan Suriyeli aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen güvenli alanlara göç ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da Suriye'nin Halep kırsalında bulunan Şibiran Köyüne göç eden ailelere günlük sıcak yemek dağıtımı ve kışlık giyim yardımları gerçekleştirdi.

Suriye'de yaşanan çatışmalar sonucu Deyrezor ve Rakka'da yaşayan aileler güvenli bölgelere göç ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında daha güvenli bir bölge haline gelen Şibiran Köyüne ise, yaklaşık bin 500 kişinin barınabileceği geçici yaşam merkezi kuruldu. İHH,  burada yaşayan 800 kişiye her gün sıcak yemek, ekmek, kışlık giyecek, ayakkabı, battaniye, yer yatağı ve diğer ihtiyaçlar olmak üzere yardımlar ulaştırıyor.

İHH Kilis Medya Birimi yetkilisi Yakup Alaca, savaştan kaçan sivil halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirterek "İç savaşın devam ettiği bu topraklarda insanlar güvenli gördükleri yerlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı göç edilen yerlerde bu masum insanlar için yaşam alanları oluşturmaya ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz. Malum kış aylarındayız. Bölgede özellikle kadınların ve çocukların soğuktan korunmaları için tüm hızıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm hayırsever halkımıza teşekkür ederizö diye konuştu.

Barınma merkezine ayrıca buradaki çocukların eğitimlerini sürdürmeleri için geçici derslikler kuruldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Barınma alanı

Çadırlardaki çocuklar

Çoçukların yemek yemesi

Yemek dağıtımı yapılması

Kıyafet yardımı yapılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

================================================

2)'SAKİN ŞEHİR'İN ÇİÇEK ÜRETİCİSİ KADINLARI

Erzurum'un 'Sakin Şehir' unvanlı Uzundere ilçesinde üç kadının çiçek yetiştirme eğitimiyle başlayıp, bölgeye çiçek pazarlamaya uzanan başarı öyküsü dikkati çekiyor. Fatma ve Hülya Canbaş ile Ayşe Okur, ilçede yetiştirdikleri çiçekleri Doğu Anadolu Bölgesi'nde pazarlıyor. 'Çiçekçiliğin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında katıldıkları kursla çiçek yetiştirme eğitimi alan kuzenler, 2007'de öğrendiklerini kısa sürede hayata geçirdi. Kaymakamlık tarafından kendilerine tahsis edilen alanda sera kurarak çiçek üretimine başlayan kadınlar, kısa sürede bölgeye çiçek pazarlayacak düzeye geldi. Yılda yaklaşık 650 bin kesme çiçek üreten kadın girişimciler, çiçek üretimini 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Görütü Dökümü (ÖZEL) HD

-Çiçeklerin olduğu seraya gidenler

-Ekilen çiçekler

-Çiçekçi kadınların çiçeklerle uğraşması

-Fatma Canbaş ile röp

-Seraya gelen vatandaşlara çiçek satmaları

-Müşterilerine semaverde çay ikram etmeleri

-Müşterilerin gidişi

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

=================================================

3)DİYARBAKIR'DA POLİS NOKTASINA EYP'Lİ SALDIRIYA 3 GÖZALTI

DİYARBAKIR'da önceki gece polis uygulama noktasına el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan polis arama noktasına önceki gece düzenlenen el yapımı patlayıcılı saldırıyla ilgili polisin soruşturması devam ediyor.  Saldırının ardından olay yerine gelen terör, istihbarat ekipleri geniş kapsamlı araştırma başlatırken, güvenlik kameraları ile mobeseler de incelemeye alındı. Yapılan araştırmalar sonrası bardak içerisinde hazırlanmış küçük çaplı el yapımı patlayıcıyı polis arama noktasına attıkları değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheli Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları devam ediyor.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, -

====================================================

4)AMCASININ TÜFEK VE BIÇAKLI SALDIRISINDA OĞLU ÖLEN KADIN DA KURTARILAMADI

ORDU'da iki hafta önce amcası Rüstem Kılıç (38) tarafından tüfekle vurulup, bıçaklanarak ağır yaralanan Bahar Kılıç (36), yaşamını yitirdi. Bahar Kılıç'ın oğlu Ömer Kılıç (11) annesini korumak isterken öldürülmüş, ormanda saklanan zanlı ise bir hafta sonra yakalanarak tutuklanmıştı. Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde 1 Şubat'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Rüstem Kılıç, elinde av tüfeği ve bıçakla yeğeni Bahar Kılıç'ın evine gitti. Bahar Kılıç'ın eşi Mustafa Kemal Kılıç ile birlikte çalışarak arıcılık yapan Rüstem Kılıç, kapıyı zorla kırarak içeriye girdi. Eve giren amca, Bahar Kılıç'a elindeki tüfekle önce ateş etti, sonra da bıçakladı. Ağır yaralanan Bahar Kılıç'ın oğlu Ömer Kılıç (11), Rüstem Kılıç'ın elindeki tüfeği almaya çalışırken bıçak darbeleriyle olay yerinde öldü. Rüstem Kılıç, Bahar Kılıç'ın kızı E.K.'yi de (14) kolundan tutup sürükleyerek zorla ormana götürmeye çalıştı. Yolda bir odun parçası bulan E.K., şüphelinin kafasına vurarak yere düşürdü ve gece karanlığında kaçmayı başardı. Bir eve sığınan E.K., cep telefonuyla da jandarmayı arayıp yardım istedi.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Fatsa komando bölüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek, mahallenin etrafını sardı. Ormanda saklanan Rüstem Kılıç, bir hafta sonra komandolar tarafından yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Rüstem Kılıç'ın ifadesinde alkollü olduğunu, olay anını hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Ömer Kılıç ise toprağa verildi. Ordu'dan Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Bahar Kılıç, 15 gündür tedavi gördüğü hastenede bu sabah yaşamını yitirdi.

AYDIN'DAN DEHŞETE TANIK OLDU

Bahar Kılıç'ın eşi Mustafa Kemal Kılıç'ın Aydın'da arıcılık yaptığı, evinin ıssız bir yerde olması nedeniyle de güvenlik kamerası taktırdığı ortaya çıktı. Evin önündeki güvenlik kamerası görüntülerini anlık cep telefonundan da izleyen Mustafa Kemal Kılıç'ın, kızının gece yarısı telefon açmasıyla da olay anını izlediği öğrenildi. Jandarma tarafından el koyulan güvenlik kamera görüntülerinde, Rüstem Kılıç'ın tüfekle eve geldiği ve içeriye girdiği, 12 dakika içeride kaldıktan sonra küçük kızı sürükleyerek götürdüğü görüntülerin yer aldığı belirtildi. Bu arada olay sırasında evde bulunan 10 aylık bebeğin ise saldırgan tarafından fark edilmediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Bahar Kılıç'ın fotoğrafı

-Rüstem Kılıç'ın fotoğrafı

-Rüstem Kılıç mahkemeye sevk edilirken komandolardan görüntü (arşiv)

-Cinayetin işlendiği evin olduğu bölgeden görüntü (arşiv)

(SÜRE: 4.21 Dk ) (BOYUT: 360 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-DHA

=======================================================

5)NİSSİBİ'DEKİ SOSYAL TESİSLER TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, Takoran Vadisindeki Nissibi Köprüsü yanında belediye tarafından yaptırılan sosyal alanların yüzde 60'ı tamamlandı. Tesisler, bölge turizmine katkı sağlayacak.

Atatürk Barajı üzerinde 2012'de başlayan inşası 2015'te tamamlanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Nissibi Köprüsü, Adıyaman'ın Kahta ve Şanlıurfa Siverek ilçeleri ile Diyarbakır'ı birbirine bağladı. Orta açıklığı 400, toplam uzunluğu ise 610 metre  ile Türkiye'nin en büyük gergin eğik askılı 3'üncü köprüsü olan Nissibi Köprüsü, bölge turizmine de katkı sağlayacak.

İlçe merkezine 35 uzaklıkta bulunan zengin bitki örtüsü, kanyonları, doğal şelalesi, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle saklı cennet olarak bilinen Takoran Vadisinin turizme kazandırılmasına yönelik harekete geçen Siverek Belediyesi bölgeye ziyaretçi çekmek için çalışma yapıyor. Bölgeyi tanıtmak için Nissibi Köprüsünün yanında 50 bin metrekarelik alana piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ve yeşil alan, ziyaretçilerin araçlarını park etmesi için iki ayrı otopark ile kapalı ve açık kafeteryaların yanı sıra mescitler bulunduğu mesire alanı projesi, 2018 yılının bahar aylarında tamamlanacak. Takoran Vadisinin, bölgenin cazibe merkezi haline geleceğine belirten Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Takoran Vadisi gibi çok güzel kanyonları ve doğal güzellikleri bulunan bir vadiyi bu güne kadar ilimize, ülkemize ve dünyaya tanıtamadık bu büyük bir eksiklik ve bu eksikliği giderme noktasında 50 bin metrekare alanı mesire alanına çeviriyoruz ve projenin yüzde 60 bitmiş durumda. Proje tamamlandığında bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Bizim için 2018 yılı Takoran yılı olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Nissibi Köprüsü havadan görüntüleri

Mesire alanı havadan görüntüleri

Takoran Vadisi

Belediye Başkanı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 304 MB

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıç Şanlıurfa Ordu TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title