Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

BULGARİSTAN'DAKİ SEÇİME GİDEN SOYDAŞLARA PROTESTOCU ENGELİ (EKFİLİBE BAŞKONSOLOSU ERGANİ, SINIRDABulgaristan'a pazar günü yapılacak erken genel seçimler için çifte vatandaşların Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

BULGARİSTAN'DAKİ SEÇİME GİDEN SOYDAŞLARA PROTESTOCU ENGELİ (EK

FİLİBE BAŞKONSOLOSU ERGANİ, SINIRDA

Bulgaristan'a pazar günü yapılacak erken genel seçimler için çifte vatandaşların Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşında sabah saatlerinde başlayan milliyetçi grubun eylemi de devam ediyor. Bu nedenle Bulgaristan'a geçmek isteyen otobüsler Bulgar gümrüğünde bekletiliyor. Sınır kapatma eylemini yerinde izleyen Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Bulgar makamlarıyla temaslarının sürdüğünü ve en kısa sürede eylemin sona ermesini istediklerini söyledi.

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, sınırdaki kapatma eylemi nedeniyle otobüslerin geçiş yapamadığını ancak yaya olarak soydaşların oy kullanmak amacıyla Bulgaristan'a geçişlerin sürdüğünü söyledi. Bulgaristan'ın gerekli adımları atmasını beklediğini kaydeden Ergani, "Sınırda bloke devam ediyor. Diğer kapılarda da benzer durumlar yaşanıyor. Vatansever cephe üyesi partiler, yaklaşık 100 kişilik grup sınırı kapattı. Bulgar makamlarının bu blokajı kaldırmasını bekliyoruz. Bununla ilgili Bulgar makamlarıyla temaslarımız devam ediyor. Gösteriyi düzenleyenler eylem daha uzun süreceğini söylüyorlar. Ümit ediyoruz ki çok uzun sürmez. Çünkü burası önemli bir geçiş noktası, Avrupa'nın en büyük sınır kapısı. Biz bu durumun bir an önce sonlandırılması için Bulgaristan makamlarının bunun için gerekli adımları atacağını düşünüyoruz ve bekliyoruz. Türk gazetecilerin Bulgaristan'a alınmaması gibi ara ara bu tür sorunlar yaşandı. Bununla ilgili de temaslarımız oldu. Ama şuanda tampon bölgedesiniz, kısmen de olsa görüntü alabiliyorsunuz. Bulgar makamların güvenlik endişeleri gibi öne sürdükleri gibi şeylerine takılabiliyor" dedi.

"SEÇİM HASSASİYETİ VAR"

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Bulgar makamları sınırın açılacağını, kanunların bir şekilde uygulanacağını ifade ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde bunu bekliyoruz. Seçim dolayısıyla hassasiyetler var. İnsanların gösteri hakları var. Bazen onu öne sürebiliyorlar ama bu yolun açılması yani uzun süreli kapalı tutulmasının mümkün olamayacağını düşünüyoruz. Bu konudaki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da herhangi bir mağduriyet yaşamaması için biz başkonsolosluk olarak tertibat aldık, gerekli yardımları sağlamaya çalışıyoruz. Blokaj aşırı milliyetçi partilerin mensupları tarafından yapılmış, yaya olarak geçenler var. Bazı tacizler olduğunu duyuyoruz. Ama şuana kadar önemli bir hadise yaşadığına dair kulağımıza bir şey gelmedi. Biz bu meselenin herhangi bir tatsız hadise yaşanmadan çok geciktirmeden bir çözüme bağlanması beklentisi içerisindeyiz. Otobüsler geçemiyor, buraya soydaşlarımızın burada aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı olan soydaşlarımızın burada oy kullanmasını arzu etmeyen insanlar tabi orada eylem yapıyor. Ama en temel haklarıdır, soydaşlarımızın. Soydaşlarımızın Bulgaristan'da layıkıyla siyasi temsilcilerinin olması önemli, tabi bizde bu hususu takip ediyoruz."

VALİZLERİ SIRTINDA SINIRI GEÇİYORLAR

Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar gelen ancak güvenlik gerekçesiyle karşıya geçmeyen otobüslerde bekleyenler ise yaya olarak sınırı geçmeye başladı. Otobüslerdeki valiz ve çantalarını sırtlarına alan soydaşlar, mutlaka oy kullanmak istediklerini ve gerekirse yürüyerek gideceklerini söyledi.

2 TÜRK GAZETECİYİ TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Sabah saatlerinden itibaren Türk gazetecilerin Bulgaristan'a geçişine izin vermeyen Bulgar sınır polisi, milliyetçi grupların protestolarını takip etmek için Kapitan Andreevo Sınır kapısına giden 2 Türk gazeteciyi, 'güvenliği' gerekçe göstererek Kapıkule Sınır Kapısı'na gönderdi. Bu arada milliyetçi grubun protestosu sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kapıkule'den yaya olarak çıkanlar

-Yaya olarak sınırdan geçenler

-Sınırdan yaya geçen seçmen ile röp

-Genel detay görüntüler

-Ali Can Zeray anons

-Bulgaristan gümrük genel detay

-Eşyalarını sınırda taşıyanlar

-Hüseyin Ergani ile röp

-Otobüslerin sınırdan çıkış yapması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===================================================

2)LİBYA'DA BATAN GEMİDE ÖLEN 2 KARDEŞ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

LİBYA'da batan Türk bandıralı kuru yük gemisinde ölen 45 yaşındaki Cevceddin ve 41 yaşındaki Celalettin Tunca kardeşler, memleketleri Zonguldak'ın Keller Köyü'nde yan yana toprağa verildi.

İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren Tınaztepe-S adlı kuru yük gemisi, Misurata Limanı açıklarına demirlediği sırada olumsuz hava koşulları nedeniyle geçen 16 Mart'ta battı. Ölen gemi personeli arasında bulunan Zonguldaklı Cevceddin ve Celallettin Tunca kardeşlerin cenazeleri Libya'daki işlemlerin tamamlanması ardından Zonguldak'a getirildi.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Tunca kardeşlerin annesi 76 yaşındaki Hanife ve babası 88 yaşındaki Nurettin Tunca, cenazlerin köye getirilmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Hanife Tunca, Keller Camisi önünde çocuklarının tabutu başına ayakkabısız çoraplarıyla gelerek gözyaşı döktü. Acılı anne Hanife Tunca, "Ah kıymetli yavrularım benim. Ben nasıl dayanacağım acınıza?" diyerek gözyaşı döktü. Yakınları, Hanife Tunca'ya getirdikleri terlikleri giydirdi.

İki kardeş için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrası baba Nurettin Tunca, oğullarının tabutunu öperek vedalaştı.15 yıllık gemici evli ve 3 çocuk babası Cevceddin ile 5 yıllık gemici kardeşi Celalletin Tunca'nın cenazeleri, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Muhtar Kazım Aldemir ile röp.

-Annenin tabut başında ağlaması

-Ayyakabının olmadığı farkedilmesi

-Yakınlarının terlik giydirmesi

-Cenaze namazı

-Cenazenin mezarlığa götürülmesi

Süre: (5.05) Boyut.(162 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===================================================

3)SÜLEYMAN SOYLU: PKK'LILAR SIÇAN GİBİ KAÇIYORLAR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ile her yerde mücadele ettiklerini, girilmedik yer kalmadığını, sıçan gibi kaçtığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde halka hitap etti. Terörle yaptıkları mücadeleyi anlatan Soylu "Arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk. 15 Temmuz gibi bir facia gelecek mi diye. Başbakanımızı asacaklar mı diye. Artık iki vilayetimizin iki ilçesini, iki mahallesini birbirine düşürecekler mi diye hep birlikte çok yorulduk. Terörle mücadele yapıyor muyuz? Şu Amanoslar'da her yerde bu PKK'nın girdiği girilemeyen her yerine girdik. Sadece Amanoslar değil Gabar'da Cudi'de, Cizre ve Mardin'de aslanlar gibi kovalıyorlar, onlar da sıçan gibi kaçıyor sıçan gibi. Hiç endişe etmeyin. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıdır. 25 yıldır girilmeyen yerlere tek tek giriyoruz. Hainler inlerine tıkılıyor, güvenlik güçlerimizde gereğini yerine getiriyor hiç endişe etmeyin"dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ey Kılıçdaroğlu siyaset yapabilirsin, aynı fikirleri taşımaya biliriz. Bu memleketimizim beka meselesi. Bu, memleketimizin gelecek meselesi. Siyaseti ne kadar hangi ortamda yaparsan yap. Ama PKK ile FETO ile işbirliği içerisinde olursan bil ki bu dünya sınav dünyası. Bilesin ki bu dünya da öteki dünyada da yaptıklarının hesabını veremezsin, veremezsin. Hani yüzde 10 oyumuz var diyen 'Güneydoğu'da bizim borumuz öter' diyen biri vardı ya hatırlıyor musunuz? 'T.C.'yi tükürüğümüzle boğarız' dediler ya. Durun sakin olun sakin olun biraz. Nere de o şimdi kodeste kodeste Şimdi sadece o mu? Dediler ki özerklik ilan edeceğiz Nerede? Nusaybin'de, Nerde ' Cizre'de Nerede işte Güneydoğu'nun her noktasında buralarda bizim borumuz öter dediler. Bugün o kadar cesaretin var mı' Milleti kandırarak, milleti tehdit ederek aldığın yüzde 10 üzerinden her sözü söylüyordun. Hadi bakalım cesaretin var ise bugün özerklik ilan ediyorum de de alalım boyunun ölçüsünü. Hadi hadi bakalım." Bakan Soylu, daha sonra Payas ve İskenderun'da da halka hitap etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Miting alanında katılanlar

Ellerde bayraklar

Mehteran ekibi gösterisi

Resmi kıyafetli polislerin boyunlarında tanıtım kartı

Bakanın gelişi

Vatandaşlarla tokalaşması

Bakanın konuşması

SÜRE: 5'55" BOYUT: 270 MB

Haber: Ufuk AKTUĞ-Sedat İSKENDEROĞLU - Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay),

============================================

ULUDAĞ ZİRVESİ (EK)

YARININ LİDERLERİ

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin moderatörlüğünü İntel Türkiye CEO'su Yalım Eriştiren'in yaptığı 'Yarının Liderleri' konulu oturumunda Blu TV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, Nork Shipping DMCC Genel Müdürü Saod Ghandour konuşma yaptı.

YALÇINDAĞ: GENÇLERİ DESTEKLEMELİYİZ Kİ TÜRK TELEKOM, TURKCELL'LER KURSUN

Aydın Doğan Yalçındağ, gençlerin iş dünyasında desteklenmesinin önemine değinerek, "Türkiye'nin Türk Telekom'u, Turkcell, İş Bankası var. Bu kurumlar aslında ekonomimizin omurgasını oluşturuyor. O yüzden bu kurumları desteklememiz, daha cesur ve belki bölgeye yayılan yapılar olması lazım. Gençleri desteklememiz lazım ki nice Türk Telekom, Turkcell'ler kurup Türkiye'yi daha farklı yerlere taşısınlar" dedi. Ekonomi ve tarih üzerine üniversite eğitimi aldığını belirten Yalçındağ, "Küçük yaşlardan itibaren çevremizde iş konuşuluyor olması iş dünyasında büyük bir deneyim oluyor" dedi.

"BLUTV GELECEKTE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK"

Dijital dönüşümün önemine vurgu yapan Yalçındağ, "Dijital dönüşümden ilk etkilenen gazeteler oldu. İlan gelirlerini başka şirketlere kaptırdı. O yüzden gazeteler, 17 yıldır ciddi mücadele veriyor. 17 yılda ne gördük? Aslında her şirket dijital dönüşümden ister istemez etkilendi. Biz bir yayıncıyız bizi de dijital dönüşüm etkiledi. Bizim grup bu dönüşüme cevap verebilmek için bazı oluşumlar yaptı. Kanal D com.tr gibi. Biz de buna istinaden blutv'yi kurduk. Belki bugün çok büyük bir önemi olmasa da gelecekte büyük önem taşıyacak. 1,5 yıl oldu kuralı. Şimdiden iyi bir geri dönüş alıyoruz heyecanlıyız. Şirketin bize vermiş olduğu destek ve güven çok pozitif. Zaten bu kadar vizyoner olmasalardı özellikle medya alanında bence bugünlere gelemezlerdi. Gerçekten çok ciddi bir destek gördük, görmeye de devam ediyoruz gerek yöneticilerden ve aile bireylerinden. O yüzden mutluyuz" diye konuştu.

"AİLE ANAYASASINA BENZER KURALLAR VAR TABİ"

Aile şirketleri konusunda Yalçındağ, "Aile anayasasına benzer kurallar var tabi. Ben hem dışarıdan gözlemledim, bir iki yıldır da içinde yer alıyorum. Çok kurumsal bir yapı var özellikle medya tarafında. Bu tür yapıların sürdürülebilmesi için buna benzer kurallara ihtiyacımız var" dedi.

Gelecekten beklentilere ilişkin, "Gençlerin desteklendiği, eğitime önem verildiği, finansmanın bol olduğu, faizlerin düşük olduğu bir Türkiye diyelim. Burada şu önemli Türkiye'nin devasa doğalgaz rezervleri ya da petrol yatakları yok. Türkiye'nin Türk Telekom'u, Turkcell, İş Bankası var. Bu kurumlar aslında ekonomimizin omurgasını oluşturuyor. O yüzden bu kurumları desteklememiz, daha cesur ve belki bölgeye yayılan yapılar olması lazım. Gençleri desteklememiz lazım ki nice Türk Telekom, Turkcell'ler kurup Türkiye'yi daha farklı yerlere taşısınlar" ifadelerini kullandı.

"SAYAÇLARIN OKUNMASI İÇİN OTOMATİK OKUMA ÇÖZÜMÜ ÜRETTİK"

Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, iş hayatına atıldığı 13 yıllık süre içinde grubun farklı şirketlerinde roller aldığını belirterek, "Benim anlayışımda eğitimin hiçbir zaman yaşı yok. Tecrübelerime yeni tecrübeler katmak ve yeni deneyimler kazanmak için eğitimler aldım" dedi.

İş dünyasındaki dijitalleşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Eyüpoğlu, şöyle devam etti:

"Şirketlerimizin dijital endekslerini ölçtük. Puanların yükseltilmesi için kendi bünyemizde de kol kola çalışıp bu endeksler nasıl ne şekilde yükseltilebilir bunu çalışmasını yapıyoruz. Enerji dağıtım kısmında da yaklaşık 20 bin adet sayaçların okunması için otomatik okuma çözümü ürettik. Hayata geçirdik. Büyük bir adım oldu. Değişime de ayak uydurabilmemiz için bu dijitalleşmeyi yakından takip etmemiz gerekiyor. Ancak en önemli unsur insan. Çalışanımıza çok büyük önem veriyoruz. Bu sistemleri ne kadar iyi kursak bile insanlara verdiğimiz değeri yansıtamadığımızda ilerlenebileceğini düşünmüyoruz" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ HAZIRLIK ERKEN YAŞTA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK OLDU"

Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, kendisi için en önemli hazırlığın erken yaşta çalışmaya başlamak olduğunu belirterek, "Ortaokul öğrencisiyken mağazada ilk stajıma gittim bir ay boyunca. İkinci haftada eror vermeye başladım. Babama şikayet etmeye başladım. Arkadaşalar havuza gidiyor şu bu oluyor diye. Gıpta ediyoruz yurt dışı örneklerden çok küçük yaşlarda çocukların limonata, kurabiye satmak gibi. Türkiye'de de her gelir seviyesinde küçük yaşlarda iş disiplini, sevgisini geliştirmek gerekiyor. Küçük yaşlarda iş hayatına girmemin bana çok katkısı oldu. Baba teşekkürler" dedi.

"DİJİTALLEŞME, TEKNOLOJİ DÖVİZE ENDEKSLİ"

İş dünyasında güler yüzün önemine değinen Taviloğlu, şöyle devam etti:

"Kiralarımız dövize endeksli. Dijitalleşme, teknoloji dövize endeksli. Gelirlerimiz TL'ye kilitlenmiş durumda. Biz en azından yerli sermayeli perakendeciler istediğimiz atağı dijitalleşme, teknoloji kısmında yeteri kadar yapamıyoruz. Önceliklerimizi doğru belirlememiz gerekiyor. Bu nedenle ağırlıklı olarak E- ticarete yatırım yapmak durumunda kalmış olabiliriz."

"BUGÜNE KADAR YAPILABİLECEK NEREDEYSE EN ÖNEMLİ PROJELERİ YAPTIK"

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, bugüne kadar yapılabilecek neredeyse en önemli projeleri yaptıklarını belirterek, "Dünyanın en önemli havalimanını yapıyoruz. Kıbrıs'a su temini projesini yaptık, dünyada bir ilk. Daha büyük projeler çıkacaktır talibiz. Teknoloji ile birlikte sıfır hatalar ile projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"AİLE ANAYASASI KOMİSYONU KURDUK"

Aile anayasası komisyonu kurduklarını da ifade eden Kalyoncu, "Aileden üyeler ve dışarıdan uzmanlar da var. Yavaş ve sağlam adımlar ile kalıcı olacak bir taraftan da esnek olabilecek mantıkta bir aile anayasası oluşturuyoruz" dedi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLMADAN BÖLGEDE HUZURUN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

İş dünyasında genç yeteneklere çok fazla yer verilmesi gerektiğine vurgu yapan Mehmet Kalyoncu, "En büyük hayalimiz, bölgemizde huzurun istikrarın devam etmesi. Güçlü bir Türkiye olmadan bölgede huzurun olması mümkün değil" diyerek konuşmasına son verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Blu TV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ ın konuşması

-Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu nun konuşması

-Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu nun konuşması

-Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu nun konuşması

BURSA/DHA

==================================================

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLER MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenler Sivas'taki mezarlarının başında anıldı. Ölenlerden Murat Çetinkaya'nın 9 yaşındaki kızı Şevval'in mezarı başındaki gözyaşları herkesi duygulandırdı.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte geçirdikleri helikopter kazasında yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş ile dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ölümlerinin 8'inci yıl dönümlerinde, Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan kabirleri başında anıldı. Kazada ölenlerin yakınları tarafından düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

MEZAR BAŞINDA BABAYA GÖZYAŞI

Anma törenine BBP İl Başkanı Uğur Bulut'un yanı sıra Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Bilal Yıldırım, helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Kazada hayatını kaybeden Murat Çetinkaya'nın 3 çocuğundan en küçüğü olan 9 yaşındaki Şevval Çetinkaya elindeki su şişesiyle tek tek mezarlara su döktü. Son olarak babasının mezarının başına gelen Şevval babasının mezarı başında uzun süre dua etti. Duanın ardından mezarın başında bir süre gözyaşı döken Şevval'i yakınları teselli etti.

"BİZİM HAYALLERİMİZİ ÇALDILAR"

Anma töreninde açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Uğur Bulut, "Bizim hayallerimizi çaldılar. Muhsin Başkana olan sadakatimizi, gönlümüzdeki Muhsin Başkanımızı bizden aldılar. 8 yıldır tüm Türkiye'nin gördüğü, tüm dünyanın gördüğü, tüm iyi insanların gördüğü fakat hukukun ve adaletin bir türlü göremediği bu suikaste biran evvel 'Adalet gecikmez tez verilmeli' anlayışla bugün bir aradayız. Türkiye'de iktidar olanlar aldıkları oy oranı ne kadar güçlü olursa olsun, Muhsin Yazıcıoğlu suikasti aydınlatılmadığı sürece itibarları karlar altında kalmıştır. 'Kazadan kaza çıkarmayın' diyenler Türkiye'de kazada bir darbe bir suikast çıktığını gördü" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Mezarlardan görüntü

-Şevval'in mezarlara su döküp dua etmesi

-Babasının mezarı başındaki gözyaşları

-Kuran okunup dua edilmesi

-BBP İl Başkanı Bulut'un açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================================

OSMANİYE'YE ŞEHİTLER ORMANI

OSMANİYE'de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 'Şehitler Ormanı' kuruldu.

Karaçay mevkiindeki fidan dikim törenine Vali Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, çok sayıda kurumun temsilcisi, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Orman Bölge Müdürü İsmet Erol açılış konuşmasında Dünya Ormancılık Günü'nde, şehitler adına hatıra fidan dikimi yapmanın günün anlam ve değerini artırdığını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Orman Haftası dolayısı ile düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kerem Al ve protokol üyeleri tarafından verildi. Şehitler Ormanı'nın ilk fidanı Vali Kerem Al tarafından dikildi. Diktiği defne fidanına can suyunu veren Vali Al "Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Vali Kerem Al kendisini karşılayanlarla tokalaşması

Vali Kerem Al öğrencilerle ve saçta ekmek pişiren kadınlarla selamlaşması

Şehit aileleri ile görüşmesi, şehit kızını sevmesi

İstiklal marşı okunurken öğrenciler

Orman Bölge Müdürü İsmet Erol konuşması

Milletvekili Suat Önal Konuşması

Şehitler ormanı tabelası, protokolden detay görüntü

Vali kerem Al ve beraberindekiler fidan dikerken

Fidan dikiminden detay görüntüler

Şehitler ormanı tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi

SÜRE: 04' 08" BOYUT: 132 MB

Haber: İbrahim EMÜL -Kamera: OSMANİYE,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Türkiye Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title