Haberler

Devlet Bakanı Şener, Yeni Petrol Piyasası Kanunu'ndaki Değişikliği Değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Petrol Piyasası Kanunu'nda Değişiklikle Herkese Eşit Düzenleme Getirildiğini Belirterek, "Herkese Eşit ve Eş Zamanlı Bir Düzenleme Getirilmiştir. Subjektif İnsiyatiflere Açık Değildir, Objektiftir" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklikle herkese eşit düzenleme getirildiğini belirterek, "Herkese eşit ve eş zamanlı bir düzenleme getirilmiştir. Subjektif insiyatiflere açık değildir, objektiftir" dedi.

Şener, Petrol Piyasası Kanunu'nda edğişiklik öngören tasarının yasalaşmasının ardından Genel Kurul'da yaptığı teşekkür konuşmasında "Tüm partilere teşekkür ediyorum. Kanun her şeyden önce petroldeki kaçakçılığı önlemeye dönük bir niteliktedir. Petrol piyasamızda kaçakçılığın olduğu değişik göstergelerle ifade edilmiştir" dedi.

Türkiye'ye 36 ülkeden petrol girişi olduğunu belirten Şener, şunları söyledi:

"28 milyar dolarlık ihracat var. 9.2 milyar doları kayıt altında, 18.7 milyar dolarlık kısmı kayıt dışında. Düzenleme katı kurallar getirmektedir. Herkese eşit ve eş zamanlı bir düzenleme getirilmiştir. Subjektif insiyatiflere açık değildir, objektiftir. Sektördeki kaçakçılığı ortadan kaldırmaya yönelik olan kayıt dışı ekonomiye önemli ölçüde darbe vuracak".

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title