Haberler

Derik'teki Çadırkentte Kalan Suriyeliler, Güvenlik Görevlilerine Saldırdı: 4 Yaralı

Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıların barındırıldığı Mardin'in Derik İlçesi'ndeki çadırkentte, bazı sığınmacılar verilen yemeklerden zehirlendiklerini ve kendileriyle ilgilenilmediği iddiasıyla, jandarma ekipleri ile özel güvenlik görevlilerine saldırdı.

Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıların barındırıldığı Mardin'in Derik İlçesi'ndeki çadırkentte, bazı sığınmacılar verilen yemeklerden zehirlendiklerini ve kendileriyle ilgilenilmediği iddiasıyla, jandarma ekipleri ile özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı saldırıda 3 jandarma ile 1 özel güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Mardin'in Derik İlçesi'nde 4 ay önce ilçeye 3 kilometre mesafedeki 20 bin dönüm arazi üzerinde sığınmacılar için kurulan çadırkentte olaylar çıktı. İddiaya göre, dün öğlen yemeğinden sonra bazı sığınmacıların zehirlendiği ve yeterinci ilgi görmediklerini gerekçesiyle, çadırkentte görevli jandarma ekipleri ile özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı kısa süreli kavga sonunda 3 jandarma ile 1 özel güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

Gazetecilerin alınmadığı çadırkentte çıkan olay için çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi sevkedildi. Çadırkent Mahalle Muhtarı Mahir Hatip, Arapça yaptığı konuşmada, çadırkentte zor günler yaşadıklarını belirterek, "Biz burada zor durumdayız. Temiz su yok, temiz yemek yok.Türkiye'de öyle olacağını bilseydik Suriye'den gelmez, o bombalarla baş başa kalırdık" dedi.

Muhtar Hatip, jandarma tarafından uzaklaştırılınca, adı öğrenilemeyen babası bu duruma tepki göstererek, Arapça yaptığı konuşmada, "Benim oğlumu jandarma gazetecilerle görüştü diye hapse attı. Onu Suriye ye gönderecekler. Korkuyoruz" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (2)

muhtar:

ya bırak bu işleri lokman çakar kimse benden rüşvet almadı mış mış ta mış mış

0
2
yanıtYanıtla
lokman çakar:

çadırkent yaklaşık 400 dönüm arazi üzerine kurulmuş. haberde yazılan 20. 000 dönüm olayı gerçeği yansıtmamaktadır . insan su içtiği kuyu ya taş atmamalı. orda çalışan arkadaşlar mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen mücadeleyi yapıyorlar. ihaleler yapılırken yöneticilerin rüşvet aldıkları söyleniyor. külliyen yalan. bende orda ihale alan müteahhitlerden birisiyim. kimse benden rüşvet talep etmedi. çamur at izi kalsın hesabı. ayıptır günahtır bilip bilmeden insanları suçlamak hiç bir ahlaki yapıya sığmaz. gelen mültecilerin de oradan 5 yıldız otel konforu beklemeleri aptallık olur sanırım. kampta bir sürü insan konaklanmaktadır illaki sorunlar sıkıntılar yaşanacaktır. bunları kişilere mal etmek yanlıştır.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title