Haberler

Deprem Dede'den Camide Vaaz

Kızılay Genel Başkan Baş Danışmanı, ´Deprem Dede´ Prof.

Kızılay Genel Başkan Baş Danışmanı, ´Deprem Dede´ Prof. Ahmet Mete Işıkara, vatandaşları depreme karşı bilinçlendirmek amacıyla Kemeraltı Şadırvanaltı Camii'nde Cuma Namazı öncesi vaaz verdi. Prof. Dr. Işıkara'nın vaazı merkezi ses sistemi aracılığıyla İzmir'deki tüm camilerden dinlendi.

Bayraklı Belediyesi'nin konuğu olarak İzmir'e gelen ''Deprem Dede' olarak anılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bayraklı Belediyesi´nin ortak yürüttüğü proje kapsamında Cuma Namazı öncesi tarihi Kemeraltı Şadırvanaltı Camii'nde vatandaşları, cemaati depreme karşı bilgilendirmek amacıyla vaaz verdi. Camiye kurulan sistemle İzmir'deki tüm camilerde toplanan cemaate seslenen Prof. Dr. Işıkara, deprem öncesi alınması gereken önlemleri, deprem anında yapılması gerekenleri anlatarak, ''Deprem sırasında camide iseniz başınızı koruyarak sarsıntı geçtikten sonra en yakın çıkış kapısına gitmeniz gerekiyor. Camiden çıkmak namazınızı bozmaz çünkü siz deprem anında namazı bırakıp çıkmakla Allah'ın size verdiği en büyük emanet olan canınızı kurtarmış oluyorsunuz' diye konuştu.

Camilerde deprem üzerine vaaz vermenin ilk olmadığını, daha önce kiliselere gidip konuyu anlattığını belirten Prof. Dr. Işıkara, ''Bayraklı Belediyesi'nin isteği üzerine Eylül ya da Ekim ayında ilçede bulunan cemevlerine de gidip konuyu anlatacağım' dedi.

Vatandaşları depreme karşı bilgilendirmek amacıyla hazırladığı sunumun içine Kur'an-ı Kerim'den alınmış ayetleri serpiştirdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Işıkara, ''Yüce kitabımızda bu konuyla ilintili 10'a yakın ayet var. Bunları konuşmamın içerisine serpiştirdim. Örneğin Bakara Suresi (işi ehline verin) der, ben onu, zemin etüdünü jeologa, projeyi mimara, uygulamasını da inşaat mühendisine verin bilgisiz eleman çalıştırmayın şeklinde anlatıyorum' diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ise depreme karşı pek çok çalışma yaptıklarını, bu tür bir vaazın da etkili bir yöntem olacağını düşündüklerini söyledi.

Turan GÜLTEKİN- Hakan GÜNGÖRDÜ- İZMİR- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title