Haberler

Denizli'de Tarihi Eser ve Uyuşturucu Operasyonu

Denizli'nin Tavas İlçesinde Düzenlenen Operasyonda Çok Sayıda Tarihi Eser Ele Geçirilirken, Acıpayam İlçesinde Düzenlenen Operasyonda İse Esrar ve Hint Keneviri Bulundu.

Denizli'nin Tavas ilçesinde düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, Acıpayam ilçesinde düzenlenen operasyonda ise esrar ve Hint keneviri bulundu.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplerin sürdürdüğü çalışma neticesinde, Tavas ilçesinde İ.U. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı tespit edildi. Savcılıktan alınan arama kararına istinaden Kızılcabölük beldesi ve Pınarlık köyü yol ayırımında yapılan yol kontrolü esnasında, İ.U. isimli şahsın üst ve elindeki poşet içerisindeki aramada Bizans dönemine ait 2 bronz sikke, Osmanlı dönemine ait 11 bronz sikke, 1 adet pirinç sikke, Avrupa krallıklarına ait 11

sikke, Osmanlı dönemine ait bir gümüş madalyon, muhtelif dönemlere ait 2 kitapçık ve sayfaları, yeni döneme ait küçük bir vazo, 2 dipçik muhafazası, 5 kolye parçası, ipek elbise ve kumaş parçası ele geçirildi. Yapılan incelemede, ele geçirilen eserlerin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında etütlük mahiyette ve etnoğrafik nitelikte olduğu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan İ.U. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Acıpayam ilçesinde ikamet eden B.G.'nin evinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şahsın ev ve yakınında bulunan ormanlık alanda yaptığı aramada 89 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Gözaltına alınan B.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yine Acıpayam ilçesinde H.A. adlı şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada 2 kilo 55 gram esrar, 150 gram kenevir tohumu ve bahçede ekili vaziyette 570 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan

zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(AV-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title