Haberler

Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı Atalay Afyonkarahisar'da

Türk-iş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay Cumhurbaşkanı'nın TBMM İçinden Seçilmesini İstediklerini Söyledi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay Cumhurbaşkanı'nın TBMM içinden seçilmesini istediklerini söyledi.

Yarın yapılacak Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Olağan Kongresi'ne katılmak için Afyonkarahisar'a gelen Atalay, İkbal Termal Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvenlik Kanunu hakkındaki iptalini eleştirdi. Mahkemenin kararı verirken, memur işçi ayrımı yaptığını ileri süren Atalay, "Memurla işçinin mezarını bile ayırdılar. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına Türk-İş olarak katılmadığımızı, bu ülkede de kimsenin katılmadığını söylüyoruz. Türkiye'nin en önemli mahkemesinin böyle bir karar vermesi hoş değil. Bu kanun düzeltilerek bir an evvel yürürlüğe girmesi gerekiyor. Belki şuanda sıkıntı yok ama gençlerimizin geleceği kararıyor. Bunlar göz önünde bulundurulup bir an evvel yasanın yürürlüğe girmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Ergün Atalay, Cumhurbaşkanının meclisin içinden olması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Atalay, seçimin uzlaşma içerisinde olması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı'nın TBMM içinden seçilmesini istediklerini kaydetti.

Demir Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay, demiryollarının çalışmalarından da söz etti.

(SY-SÇ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title