Haberler

Davutoğlu: Somali'ye Yönelik Politikamızda Hiçbir Değişiklik Olmayacak 1

Somali'de bulunan Türkiye Büyükelçliliği'ne yapılan saldırıda yaralananları güvenlik görevlilerini, tedavi gördükleri Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından açıklamalarda...

Somali'de bulunan Türkiye Büyükelçliliği'ne yapılan saldırıda yaralananları güvenlik görevlilerini, tedavi gördükleri Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Somali politikasında bir değişikliğin olmayacağını belirten Davutoğlu şöyle konuştu:

"Afrika stratejimizin bir temel giriş kapısı olarak Somali'ye yönelik politikamızda, kardeşlik duygularımızda hiçbir değişiklik olmayacaktır. Her zaman Somali'deki kardeşlerimizin yanında olacağız. Başlattığımız işi yarım bırakmayacağımız. Bizi yıldırmak isteyenler göreceklerdir ki, bu milleti yıldırmak, bu milleti çıktığı bir yoldan alıkoymak mümkün değildir. Yine Somali'de faaliyetlere, insani yardımlara devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title