Haberler

Davraz Kar Sezonunu Bekliyor

Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, 2023 Turizm Stratejisi'nde Isparta'nın 'kış turizmi' alanında büyümesinin hedeflendiğini belirterek, her şehrin kendi turizm alanında çalışması gerektiğini savundu.

Kayak sezonunun açılmasına sayılı günler kala Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, 2023 Turizm Stratejisindeki planlamaya göre kış sporları alanında Davraz'ın daha fazla öne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Davraz, Kayak Merkezi'nin Isparta ve çevresindeki illere göre kış turizmi alanında daha şanslı ve iyi coğrafya imkanlarına sahip olduğunu dile getiren Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, "Her ilde kayak merkezi yapmaya gerek yok. Herkes kendi interlandına uygun olarak belirlenen turizm alanında büyüsün ve ilerlesin" dedi.

"İller, 2023 turizm stratejisi bakımından bölgelere ayrıldı"

Turizm Bakanlığının 2023 Turizm Stratejisi'nde Davraz Kayak Merkezi'nin önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, "Bakanlığımız, turizm stratejisinde bölgeler oluşturdu. Yani, 'Her il her turizm alanında çalışma ve yatırım yapmasın' denildi. Bize, Isparta olarak da denildi ki; sizin alanınız kış turizmi. Batı Akdeniz kuşağındaki diğer illerimiz sırasıyla, Antalya'ya da deniz güneş turizmi, Denizli-Afyon-Kütahya kaplıca turizmi, Konya inanç turizmi gibi bölgelere ayrıldı. Tabii, biz bu bölgelere ayrılmış turizm destinasyonundan umutluyuz, asla mutsuz değiliz, ama Davraz Kayak Merkezi kış sporları alanındaki yatırımlara dahil edildiyse, bütün kış sporlarına ilgili yatırımların da buraya yapılması gerekir" diye konuştu.

"Antalya kayak merkezi yapmaya çalışırsa, Isparta da deniz getirmek ister"

Şartlar bu şekilde düşünülürken, diğer illerin kendi alanı dışında turizm alanında çalışmaların ilgi odağı oluşturması açısından farklı sonuçlar doğurabileceğine işaret eden Turizm Derneği Başkanı Özdemir, "Bu durum böyle iken Antalya, Alanya kayak merkezi yapmaya çalışırsa, bizim Isparta'ya da deniz getirme gibi bir düşünce oluşur. Isparta'ya deniz getirmek ne kadar yanlış bir düşünceyse, Antalya gibi sıcak bölgelerimizde de kayak merkezi açmak o derece yanlıştır. Etrafımıza baktığımızda, bugün Antalya'da bir kayak merkezi yapılması düşünülüyor. Zaten var ve konumu belli, Burdur'a bir kayak merkezi yapıldı ve hiç rantabl olmadığı ortadadır, netice ortada. Çünkü kayak merkezi yapılmak isteniyorsa, o dağların kayak merkezine uygun dağların olması ve niteliklerinin uygun durumda evsafları olması, iyi fizibilite edilmesi ve her şeyden önce Fis kurallarına göre seviyenin 2 bin metrenin altında olmaması gerekiyor. Şimdi, Denizli'de de bir kayak merkezi açıldı ve burası da bizim Davraz'a gelen Muğla-İzmir-Bodrum bölgesindeki kayakseverlerin belki oraya gitmelerine bir nebze olsa engel teşkil edecektir. Asla itirazımız olmaz ama planlamaya uyulması gerekir diyorum. 'Ak koyunun pamuk tarlasına zararı var' sözündeki gibi insanlar bir şekilde memleketlerindeki bütün değer ve fırsatları değerlendirmek ister ve istiyor da. Turizm stratejisi alanında böyle bir ilam yapıldıysa eğer, lütfen kaplıca turizmiyle ilgilenmesi gereken iller kış turizmine heveslenmesin, atlamasın. Çünkü böyle yapılırsa, daha randımanlı çalışılır ve ilgi istenilen düzeye çekilir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Mutluluktan ağlayarak kayak yapıyorlar"

Isparta'nın en gözde noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi'nin sahip olduğu imkanlara değinen Başkan Özdemir, "Davraz Kayak Merkezi'nin en önemli özelliklerinden birisi sportif bir aktiviteye çok uygun bir zemine sahip olması. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Bugün bir Uludağ için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü kayak merkezlerinde insanlar küçük dar alanlarda, tabiri caizse 'Televole' denilen modeliyle kayak yapmaya giderler. Kimisi mangal yakmaya, kimisi de sucuk ekmek yemeye gider. Bizim kayak merkezimizde buble sistem dediğimiz 4 koltuklu telesiyejimiz ile dağın 2350 metresine çıkabiliyoruz ve burada özellikle snow-board meraklılarının çok hoşlandığı ve arzuladığı pistlere sahibiz. ve burada biz, onların gerçekten mutluluktan ağlayarak kayak yaptığını biliyoruz. Yani Davraz'da biz, herkesin arzuladığı bir alana sahibiz. Süper-J dediğimiz olimpik spor kayak pistlerine sahibiz. Davraz Kayak Merkezi'nin Akdeniz kuşağında olması, kuzeyde kalması ve güneyde doğan güneşin merkezi yalayarak geçmesi, kayakseverler için iyi bir imkan sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"Araçlar çarpışıyor diye yolları kapatamazsınız"

Başkan Özdemir, Davraz'da zipline ve snow-tubing için ayrılan günübirlikçilerin çok hoşuna giden aktivitelerin yapılabildiği ayrı bir alanında bulunduğunu aktardı.

Snow-tubing konusunda daha önceki yıllarda yaşanan kazalarla alakalı olarak yasaklama konusuna da değinen Özdemir, "Trafikte araçlar kaza yapıyor diye yolları kapatamazsınız. Snow-tubing ve zipline zaten özel ve güvenli alanlarda yapılmaktadır. Yine aynı şekilde devam edecektir. Davraz'da snow-tubing ve zipline için de bu yıl daha güvenli ve uygun pistler yapılarak hizmete sunulacaktır. Her şeyden önce insanların dikkatli olması gereklidir" diye konuştu

"Ulusal ve uluslararası kayak yarışlarının Davraz'da yapılmasını istiyoruz"

Özdemir, Davraz'ın tanıtımı konusunda yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:

"Davraz'ın tanıtımı için ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlerin burada gerçekleşmesine imkan verilmesi gerekiyor. Bilindiği gibi motosnow yarışları ilk kez Davraz Kayak Merkezi'nde yapıldı. Özellikle kuzey disiplinli ve alp disiplinli kayak yarışlarını da burada yapmak istiyoruz. İnşallah yukarı kısımdaki konaklama eksiklerimizi tamamladıktan sonra bu yarışların Davraz'da yapılmasını ümit ediyoruz."

Göl manzarası eşliğindeki kayağa davet

Kayak ve kış sporları severlere davette bulunan Özdemir, "Akdeniz kuşağında çok buz tabakası ve soğuk hava olmayan, yalnızca bir mont ile göl manzarası eşliğinde kayak yapmak isteyenleri Davraz'a bekliyoruz. Isparta kent merkezine 24 kilometre uzaklıkta olan bir yer olması dolayısıyla, merkezde sayılabilecek bir ulaşım uzaklığıyla herkesi Davraz'a davet ediyoruz" çağrısında bulundu. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Özdemir Akdeniz Fevzi Özdemir Antalya Isparta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title