Haberler

DAÜ'de Pazarlama İletişiminde Ambalaj Tasarımının Önemi İrdelendi

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Paristanbul Ajansı'nın Başkanı Mehmet Çiftçi İle Başkan Yardımcısı Barış Güner'i Konuk Etti.

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) iletişim fakültesi, türkiye'de ambalaj tasarımı ve markalaştırma konusunda ilk ve tek olan paristanbul ajansı'nın başkanı mehmet çiftçi ile başkan yardımcısı barış güner'i konuk etti. DAÜ İletişim Kulübü'nün düzenlediği "Kariyer Profesyonel" etkinliği çerçevesinde öğrencilerle buluşan Çiftçi ve Güner pazarlama iletişiminde ambalaj tasarımının önemi hakkında kendi deyimleriyle "sevgi dolu" bir sunum yaptılar. Çiftçi ve Güner, pazarlama iletişiminin güçlüklerine değinerek bu işin ancak aşkla yapıldığı takdirde yükünün hafifleyeceğini ve kariyere giden yolun bu sayede açabileceğini belirttiler.

Çiftçi söyleşisinde ambalaj tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında detaylı bilgi verdi. Marketlerdeki ürünlerin sadece %20'sinin medyada reklamı olduğuna vurgu yaparak geri kalan ürünlerin market raflarında kendisini ambalajı ile göstermesi gerektiğini belirten Çiftçi, ürün ambalajını, bir kez giyileceği hayal edilen gelinliğe benzeterek özenle seçilmesinin gerektiğini çünkü dikkatleri üzerine çekebildiği takdirde herhangi bir reklama gerek kalmadan alıcıya kendisini satın aldırabildiğini kaydetti. Çiftçi konuşmasında iyi bir ambalajın satış rakamlarını reklam olmadan dahi artırabileceğinin örneklerini verdi.

Mehmet Çiftçi, ambalaj tasarımı oluşturma sürecini öğrencilerin yaşamlarından keyifli örnekler vererek anlatırken, Barış Güner de Paristanbul ajansının gelişim ve işleyiş prensiplerinden yola çıkarak ambalaj tasarım sürecinin zorluklarından ve ambalaj tasarımı yapan kişilerde bulunması gereken vasıflardan söz etti. Mezun olacak öğrencilere, üniversite eğitiminden sonra doğrudan yönetici düzeyde iş arama hayallerinden vazgeçip, adım adım meslekte ilerlemek üzere gözlem yapmalarını öğütleyen Güner, yeniliğe açık ve sabırlı olmaları gerektiğini de vurguladı.

Konuşmacılar söyleşi boyunca öğrencilerle etkileşim içine girerek kariyer profesyonel etkinliğinin interaktif bir şekilde sürmesini sağladılar.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title