Haberler

Dar Gelirli "Kırık" Ürünü Tercih Ediyor

Ramazan Öncesi Gıda Ürünlerinin Fiyatlarındaki Artışın da Etkisiyle Dar Gelirli Aileler, Normal Ürünlerin Yaklaşık Yarı Fiyatına Satılan Kırık Ürünleri Tercih Ediyor.

Ramazan öncesi gıda ürünlerinin fiyatlarındaki artışın da etkisiyle dar gelirli aileler, normal ürünlerin yaklaşık yarı fiyatına satılan kırık ürünleri tercih ediyor.

Ramazan ayı öncesi gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışları, alım gücü zaten sınırlı olan dar gelirli vatandaşı Ramazan alışverişinde daha uygun fiyatlı ürünlere yöneltti.

"Kırık" olarak nitelendirilen, normal ürünün yaklaşık yarı fiyatına satılan 2. sınıf gıda ürünleri, Ramazan sofrasında tasarrufu ön planda tutmak zorunda olan dar gelirlilerin imdadına yetişti.

Son dönemde en fazla fiyat artışı yaşanan ürünlerin başında gelen yumurtanın kolisi 5-5.5 YTL'den satılırken, dar gelirli vatandaş bu yumurtanın kırığını ortalama 3 YTL'ye alabiliyor.

Normal standartlarda olan pirincin kilogramı 2.25 YTL'ye satılırken, kırık pirinç 1.5 YTL'ye, kilogramı yaklaşık 3.5 YTL'ye satılan tavuğun, çorbalık için kullanılan kemiklisi 60 YKr'ye, fiyatı 6 YTL seviyelerinde olan peynirin kırığı ise ortalama 3 YTL'ye satılıyor.

Bu ürünlerin satışını yapan perakendeciler, Ramazan ayında kırık gıda ürünlerine büyük talep olduğunu, bu talep artışında gıda maddelerine Ramazan öncesi gelen zamların yanı sıra bu ayda erişte, börek, dolma ve sarma gibi daha çok kırıklar kullanılarak yapılan yemeklerin de etkili olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title