Haberler

Dakar'da Heyecan Başlıyor

30. Dakar Rallisi, 5-20 Ocak 2008 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilirken, Kemal Merkit-kutlu Torunlar'dan Oluşan Jim Beam Türk Takımı, 2. Kez Bu Zorlu Yarışta Türkiye'yi Temsil Edecek.

30. Dakar Rallisi, 5-20 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Kemal Merkit-Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı, 2. kez bu zorlu yarışta Türkiye'yi temsil edecek.

Motosiklet (450 cc) kategorisinde 2007 yılında ilk kez Dakar Rallisi'ne katılan Türk Takımı'ndan Kutlu Torunlar 2, Kemal Merkit ise 3. oldu.

Dünyanın en zor rallisi olarak bilinen 9.273 kilometrelik Dakar Rallisi'ne 570 takım katılırken, 205 otomobil, 245 motosiklet, 20 ATV ve 100 kamyon, maksimum performans ve azim göstererek yarışı bitirmeye çalışacak.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da 5 Ocak'ta start alacak yarışta sporcular, İspanya, Fas ve Moritanya'yı geçerek Senagal'de (Dakar) finişe varacaklar.

Türk sporcular Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, 2 Ocak'ta yarışa katılmak üzere Lizbon'a gidecekler.

MERKİT: "TÜRK BAYRAĞINI EN ÖNDE TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Yarışa katılacak sporcular Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, Kanyon Alışveriş Merkezi'nde bulunan Mac Mars Athletic Club'da bir basın toplantısı düzenlediler.

Merkit, yarışı bitirmek ve geçtiğimiz yılki başarılarını tekrarlamak istediklerini belirterek, “Türk Bayrağı'nı en önde taşımak istiyoruz” dedi.

Dakar Rallisi'ne katılan sporcuların yüzde 40'ının bu zorlu mücadeleyi tamamlayabildiğine dikkati çeken Kemal Merkit, “Biz de geçtiğimiz sezon iyi bir yarış çıkararak kendi sınıfımızda dereceye girdik. Bu yıl sınıfımızda birinci olup, genel klasmanda da ilk 30 arasına girmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Dakar Rallisi'nde sporcuların güvenliğinin maksimum düzeyde sağlandığını vurgulayan Merkit, “Burada çete saldırıları, kabileler arası saldırılar olabiliyor. Yerlere mayınlar döşenmiş olabiliyor. Ancak güvenlik önlemleri Fransa tarafından çok sıkı alınıyor. Gelen istihbaratlar sonrasında bazı etaplar yapılmayabiliyor” ifadesini kullandı.

Kutlu Torunlar ise bu yarışta mücadele etmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını dile getirerek, bunun rallide yarışmadan anlaşılamadığını dile getirdi.

Yarışta sporcuların fiziksel olduğu gibi, psikolojik olarak da yıprandığını kaydeden Torunlar, bu yıl, geçtiğimiz yarışa göre daha tecrübeli olduğunu ve daha iyi hazırlandığını söyledi.

Bu arada Jim Beam Türk Takımı'na, bu yarışta Castrol, Ford, Intercity, Loctite ve Spormoto Cosponsor olarak destek veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title