Haberler

Dağılma sürecindeki terör örgütünün psikolojisi bozuldu

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile dağılma sürecine giren, başta kırmızı liste olmak üzere sözde lider kadroları tek tek etkisiz hale getirilen terör örgütünün "psikolojisi" bozuldu.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile dağılma sürecine giren, başta kırmızı liste olmak üzere sözde lider kadroları tek tek etkisiz hale getirilen terör örgütünün "psikolojisi" bozuldu. Örgüt mensuplarının içinde bulunduğu umutsuz, karamsar ruh hali günlüklerine yansıdı.

Bingöl'de Temmuz ayında İçişleri Bakanlığı İl Jandarma Komutanlığı JÖH unsurlarınca, Yedisu kırsalına bir operasyon düzenlendi. "Operasyonda, 'mavi' listede yer alan sözde Erzurum eyaleti YJA-Star sorumlusu 'Mizgin Şevin Sipan' kod adlı Hülya Kül ile 'Amargi Serhat' kod adlı Bahar Uçak etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlarını derinleştiren JÖH birlikleri, yaptıkları arazi arama tarama faaliyetinde iki teröristin günlüklerini de ele geçirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ele geçirilen günlüklerde, mavi listedeki örgüt mensubu Hülya Kül içinde bulunduğu psikolojik durumu şu ifadelerle anlatmış:

"Tanıdığımız bir çok arkadaşımız artık öldü. Sayımız iyice azaldı, umutlarımız da onlarla birlikte öldü. Karamsar ruh halimizi bir türlü atamıyoruz. Çevremdeki herkes öldü. Bütün işleri kendim yapmaya çalışıyorum. Bundan dolayı da çok yoruluyorum. Operasyonlar nedeniyle çok az arkadaş hayatta kaldı. Kalanlar ise hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Tek yaptığımız operasyonlardan ve hava keşfinden korunmaya çalışmak."

TERÖRİSTLERDEN 'SIKIŞIP KALDIK' İTİRAFI

Terörist günlüklerinde 'sıkışıp kaldık' itirafında da bulundu. Terörist yazdığı satırlarla örgütünün mevcut durumunu da şu şekilde gözler önüne serdi:

"Hem karadan hem de havadan çok fazla operasyon var. Sıkışıp kaldık. Operasyonlardan kurtulan arkadaş da olmadığı için nasıl öldüklerini de anlayamıyoruz. Zaten patlama seslerini uzaktan duyuyoruz. Telsizden de sesleri çıkmaz oldu. 22 yıldır örgütteyim, umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama hiç bu kadar umutsuzluğa kapılmadım."

TERÖRİST BAHAR UÇAK DA GÜNLÜĞÜNDE ŞU İFADELERİ KULLANDI:

"Beraber yola çıktığımız arkadaşların tamamı 2 yıl içerisinde öldü. Aynı gruptaki arkadaşım 'Mordem Kanireş' kod adlı Erhan Gülen ile aramızdaki ilişkinin açığa çıkması nedeniyle Erhan Gülen intihar etti. Jandarmanın operasyonları nedeniyle hareket edemez hale geldik. Kimselerle görüşemiyoruz, güvenecek kimse de kalmadı."

(Bayazit Cebeci/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title