Haberler

'Cumhurbaşkanı Eski Anayasaya Göre Seçilemez'

Cindoruk, Cumhurbaşkanı Seçimi ile İlgili İki Ayrı Anayasa Hükmünün Yürürlükte Bulunduğunu Savunarak, 'Bu Meclis, Bu Cumhurbaşkanını Eski Anayasaya Göre Seçemez' İddiasında Bulundu.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili iki ayrı anayasa hükmünün yürürlükte bulunduğunu savunarak, ''Bu Meclis, bu cumhurbaşkanını eski Anayasaya göre seçemez'' iddiasında bulundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey (Cunda) Adası'ndaki yazlığında dinlenen Cindoruk, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili iki anayasa kuralının yürürlükte olduğunu söyledi.

''Birincisi 1982 Anayasasına göre Meclis tarafından seçim, bir diğeri de anayasa değişikliği ile referamduma götürülmüş olan halk tarafından seçim'' diyen Cindoruk, şöyle devam etti:

''İki anayasa kuralı da bugün bu Meclis tarafından dikkate alınmak zorunda olan kurallardır. Çünkü onaylama işlemi halka sunulmuş olan bir anayasa değişikliği var. Orada da 11. Cumhurbaşkanı için bu düzenlemenin yapıldığı söyleniyor. O konudaki kararı vermeden, bu bir ön meseledir, Bu Meclis, bu cumhurbaşkanını eski Anayasaya göre seçemez. O zaman anayasa değişikliğini niçin yaptı? Yeni bir yasama kuralı koymanın sebebi anlaşılır olmaktan çıkar. Çünkü anayasaları değiştirirken, genel kamu yararı düşünülmüştür."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title