Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Roma'da Olağanüstü Güvenlik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa Franciscus'un davetlisi olarak Vatikan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret dolayısıyla Roma'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa Franciscus'un davetlisi olarak Vatikan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret dolayısıyla Roma'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

İtalya'nın resmi ajansı ANSA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan'a bugün başlayacak iki günlük resmi ziyareti dolayısıyla İtalya'nın başkenti Roma'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Bugün itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan şehirden ayrılana kadar Roma'da yaklaşık 3 bin 500 kolluk kuvveti görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişinden saatler önce şehirde en yüksek seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri çerçevesinde Roma'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Kolluk kuvvetleri, Cumhurbaşkanlığı konvoyu için belirlenen özel rotaların güvenliğinden emin olmak adına çok yoğun mesai harcıyor. Rotaların güvenliği hem polis kuvvetleriyle hem de güvenlik kamera sistemleriyle her an takip edilerek sağlanıyor.

Ziyaret boyunca "nükleer, biyolojik, kimyasal ve radyolojik" tehlikelere karşı eğitilen NBCR timleri de görev başında olacak.

Roma'da "yeşil bölge"

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Repubblica'nın haberine göre 3 bin 500 kolluk kuvveti ve NBRC timlerinin yanı sıra Roma'da "yeşil bölge" oluşturuldu.

İlan edilen "yeşil bölge" kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti boyunca şehirde hiçbir gösteriye izin verilmeyecek. Böylece terör örgütü PYD/PKK'nın olası provokasyon ve yasa dışı eylemleri önlenmiş olacak.

Türkiye'den Vatikan'a 59 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmiş olacak. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus'la yapacağı görüşmenin ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Parolin'i kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'yla çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vatikan İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title