Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör çeşidi ne olursa olsun, biz her türüne karşıyız. Kimler tarafından yapılırsa yapılsın buna da karşıyız. Batı gibi, 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' mantığında değiliz. Batı hala orada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör çeşidi ne olursa olsun, biz her türüne karşıyız. Kimler tarafından yapılırsa yapılsın buna da karşıyız. Batı gibi, 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' mantığında değiliz. Batı hala orada" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Televizyonu ile 360 Tv'nin ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Bugün Kürt kökenli bir grup aşiret reisiyle bir araya geldiğini belirten Erdoğan, içlerinden birinin bölücü terör örgütünün, yol yapımında çalışan araçlarını ve iş makinelerini yaktığını kendisine ilettiğini söyledi.

Bingöl- Cizre arasındaki yolun terör saldırıları sebebiyle 11 yıldır sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, "Yolu yapan iş adamının kamyonları, iş makineleri yakılıyor. Niye, şu kadar vergi veya haraç vereceksin. Bunu vermediğin takdirde yakarlar. Bunu sadece orada mı yapıyorlar? Hayır. Birçok yerden aynı şeyleri yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, devletin Güney Doğu'da, Doğu'da seçim güvenliğinin nasıl sağlayacağının sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Olaya seçimden bakıyorsanız, bu konu anayasa değişikliği gerektiren konu. Maalesef anayasa değişikliği noktasında iktidar partisinin dışında böyle bir şeye yanaşmadılar. Onlar buna yanaşmayınca, bu değişiklik yapılmadı. Bu değişikliği yasama organı yapacak ki YSK'da buna göre harekete geçsin, tedbirini alsın. Bu yapılmayınca olay sadece kaymakamlıkların veya valiliklerin kendi bölgelerinde sandık mahallerini ilan ederken, şu şu mahalle neredeyse, şu okulda oylarını kullanabilir gibi bir değerlendirme yapmış olur."

"O zayıf anı ona vermemek lazım"

DAEŞ'e yönelik operasyonların son dönemde yoğunlaşmasının sebebini ne olduğunun sorulması üzerine Erdoğan, "Artık bu işin için 'seçim var', 'seçim yok' değerlendirmeyi böyle yapamayız. Biz bileceğiz ki yarın seçim var, yapılması gereken bir operasyon varsa bunu öteleyemeyiz. Çünkü karşınızdaki düşman zaten sizin zayıf anınızı kolluyor. O zayıf anı ona vermemek lazım. Dolayısıyla güvenlik güçlerimiz hiç ara vermeden, herhangi bir rehavete kapılamadan, nerede olursa olsun, bütün vilayetlerde DEAŞ ile olsun, PKK ile olsun bu mücadeleyi sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecek. Eğer burada bir rehavet olursa, pazar günkü seçimler sıkıntıya girer" değerlendirmesinde bulundu.

"Suruç'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi hedef ve taktik aynı"

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının bugün bilgileri paylaştığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim buralardan bir şeyleri görmemiz lazım. '1 Kasım'da yapılacak seçimi nasıl gölgeleriz?' Hedef bu. Burada şu kadar kişi ölmüş, ölmemiş böyle bir hesaplama yok. Daha önce 6-7-8 Ekim olaylarında olduğu gibi. 'Dökülün sokağa' dediler. Suruç'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi hepsinde hedef ve taktik aynı. Gar'da da taktik aynı. Bu oyunlar artık ortaya çıktı. Bunları artık görüyoruz. Terör çeşidi ne olursa olsun, biz her türüne karşıyız. Kimler tarafından yapılırsa yapılsın buna da karşıyız. Batı gibi, 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' mantığında değiliz. Batı hala orada."

Batı'nın DAEŞ'e karşı operasyon yapanları desteklediğini ama yapmayanları "kötü" olarak nitelediğini ve desteklemediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Burada bir örnek vereceğim, DAEŞ  bir terör örgütü, ona karşı El Nusra da mücadele ediyor ama Batı El Nusra'ya olumsuz bakıyor, HPG'ye olumlu bakıyor ve ona silah yardımı yapıyor, PYD'ye silah yardımı yapıyor. Biz biliyoruz ki PYD içinde bin 400 civarında PKK'lı terörist var. Bunlar dağlarda yetişerek oraya gelmiş. Aynı şey ülkemizin içerisinde de devam ediyor. Şimdi biliyorsunuz DAEŞ'ın ülkemizden beslenen ayakları var. Bizim istihbaratımız, bütün güvenlik güçlerimiz nerede kim var takip ediyor. Çünkü bunlar şehir merkezlerinde de olduğu için buraya girmek durumunda, bu adımları atmak durumunda. Bir terör örgütüne karşı eğer güvenlik güçlerimiz gerekli tedbiri almazsa, yarın bunun bedelini farklı ödemek durumunda kalabiliriz."

PYD'nin ilk kurulduğu andan itibaren terör örgütü olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Batı'nın PYD'yi siyasi bir örgütlenme olarak görmesine tepki göstererek, "Böyle bir saçmalık olur mu?" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bingöl Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title