Haberler

Çubuk'ta Eğitim Öğretim Yılı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede eğitim ve öğretimin başarısının artırılması için elbirliğiyle hareket edileceğini söyledi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede eğitim ve öğretimin başarısının artırılması için elbirliğiyle hareket edileceğini söyledi.

Çubuk'ta Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılı törenleri okul ziyaretleriyle davam etti. Çubuk İlköğretim Okulunda düzenlenen törenlere Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Savcısı Ali Çalış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan törende konuşan, Kaymakam Şahin, ilçede eğitim ve öğretimde başarıyı artırmak için kaymakamlık, belediye, milli eğitim ve velilerle birlikte hareket edeceklerini söyledi. Eğitimin çok dinamik bir kurum olduğunu ifade eden Kaymakam Şahin, "Öğretmenlerimiz, müdürlerimiz kitap okumak zorunda ve onları öğrencileriyle paylaşmalıdır. Müdürlerimiz o makamlarını bir makam havasında kullanmayıp, öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine açmak zorunda" diye konuştu.

Kendisinin çalıştığı her ilde, ilçede eğitime çok önem verdiğinin altını çizen Şahin, "Çat kapı gelirim, okulları ziyaret ederim. Öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin performansını yoklarım. Mutlaka çalışanla çalışmayanı aynı tefeye koymayız ve koymayacağız. Başarılı olan insanı, emeği olan insanın sırtını sıvazlarız. Diğer insanlara da karşılığı neyse onu veririz, vermek de zorundayız" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Özden, konuşmasında, "Eğer Bitlis ili eğitim öğretimde bu başarıyı elde ettiyse, Çubuk'ta da bu başarının elde edilmemesi için hiçbir sebep yoktur. Ben bu ilçede eğitimde öğretimde 14'üncü, 15'inci, 16'ıncı olmak istemiyorum" dedi.

Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Özden ve Cumhuriyet Başsavcısı Çalık konuşmaların ardından LYS'de ve SBS'de ilçede dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

Törenin ardından protokol üyeleri resim sergisi açılış yaptılar ve daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle ve öğretmenlere uzun süre eğitim ve öğretime ilişkin sohbet ettiler.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title