Haberler

Csu'nun Olağan Genel Kongresi

Almanya’da tartışmalara yol açan önerge değiştirilmiş şekliyle kabul edildi.

Almanya'da  Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) tarafından hazırlanan ve ülkede tartışmalara yol açan göçmenlerin evde Almanca konuşmasına ilişkin önergenin değiştirilmiş şekliyle kabul edildiği bildirildi.

Nürnberg Fuar Merkezi'nde düzenlenen CSU Olağan Genel Kurulu'na katılan delegeler, "Eğtim-Göç-Uyum" başlığını taşıyan önergeyi kabul ettiği belirtildi.

Kabul edilen önergede, toplumsal birlikteliğin işlemesi için göçmenlerin Almancayı öğrenmeleri gerektiği ifade edilerek, " Almanya'da sürekli yaşamak isteyenler, güncel hayatta Almanca konuşmaya motive edilmesi lazım" ifadesine yer verildi.

CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, ilk önergede yer alan ifadenin yanlış anlaşıldığını belirterek, bir ailenin yaşamına kurallar ve kontroller getirmeyi düşünen veya bunu tasarlayan kimseyi CSU'nun içinde tanımadığını söyledi.

Değiştirilmemiş haliyle kamuoyuna yansıyan önerge de ise "Kim sürekli burada yaşamak istiyorsa kamuya açık yerlerde ve aile içinde Almanca konuşmalıdır" ifadesi yer almış ve bu ifade, kamuoyu ile diğer parti temsilcileri tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmiş ve alay konusu olmuştu. Tartışmaların ardından CDU Yönetim Kurulu, önergede değişiklik yapmıştı.

-Juncker'in konuşması

Öte yandan Kongre'ye misafir olarak katılan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de bir konuşma yaptı.

Jucker, Avrupa'nın bir barış projesi olduğunu ifade ederek, 21. yüzyılda, 20. yüzyılın kurallarıyla siyaset yapılmaya çalışılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Sınırlar sınırdır. Sınırlar orada bulunanları yerlerinde korurlar" diyen Juncker, bundan dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da yaptığı şeylere basit bir şekilde geçit verilmemesi ve buna karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.

İlkelerin savunulması gerektiğini vurgulayan Juncker, ancak Rusya'ya da ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Rusya'nın katkıları olmadan Avrupa'da güvenlik mimarisinin olamayacağına değinen Juncker, bundan dolayı Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yaptığı gibi Putin ile görüşme kanallarının açık olmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Juncker, "Biz Ruslara ve Putin'e neyin yapılamayacağını söylememiz lazım. Ancak Ruslarla ve Putin ile görüşmeye devam etmeliyiz. Bu, barışın bir bedeli. Bu bedeli de ödememiz lazım" dedi.

AB Komisyonunun, AB hükümeti almadığını vurgulayan Juncker, "Bir çok komiser bunu böyle düşünüyor. Ancak Komisyon'un patronu bunu böyle düşünmüyor. Biz AB üye ülkelerinin hizmetindeyiz. Kim Avrupa'yı ulus devletlere karşı inşa etmeyi düşünüyorsa o yanılıyor" ifadesini kullandı.

Juncker, komisyonun üye ülkelerin hükümet ve parlamentolarıyla işbirliği içinde olması gerektiğine dikkati çekerek, etkin ve mütevazi bir komisyondan yana olduğunu söyledi.

Açıkladığı 315 milyon avro yatırım paketinin yeterli olmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Juncker, eleştiren ülkelere kendi yatırımlarıyla buraya katkı yapma çağrısında bulundu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Almanya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title