Haberler

Çözüm Süreci

Van Valisi Karaloğlu: "Emin olun ki bu süreçte şehitlerimizi rahatsız edecek, şehit yakınları ve gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak" "Birileri sizleri tahrik etmeye çalışabilir, hiçbir şeye itibar etmeyin. Burada hedef fitne yüzünden incinen kardeşliğin yeniden tesis edilmesi"

Van Valisi Münir Karaloğlu, çözüm sürecine ilişkin "Emin olun ki bu süreçte şehitlerimizi rahatsız edecek, şehit yakınları ve gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak" dedi.

Valilik tarafından kentteki bir otelde şehit yakınları ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu yemekte bir araya gelen şehit aileleri, yakınları ve gaziler, dualar eşliğinde kardeşlik mesajları verdi.

İftar öncesi salonu dolduran şehit yakınları ve gazileri masalarında ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, program açılış konuşmasında şehit aileleri, yakınları ve gazilerle bu yıl beşinci ramazan ayını idrak ettiğini belirtti.

Şehitlerin emaneti olan ailelerine devletin her zaman sahip çıkmaya devam edeceğini, gazilerin ise kalan hayatlarında daha rahat yaşayabilmeleri için gerekli tüm çabanın sarf edileceğini kaydeden Karaloğlu, "Bu devletin imkanları ne kadar artarsa şehit yakını ve gazimize de o kadar iyi bakmaya, onların sorunlarını çözmeye devam edeceğiz" dedi.

"Şehit yakınları ve gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak"

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Karaloğlu, "Emin olun ki bu süreçte şehitlerimizi rahatsız edecek, şehit yakınları ve gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak. Birileri sizleri tahrik etmeye çalışabilir. Hiçbir şeye itibar etmeyin. Burada hedef fitne yüzünden incinen kardeşliğin yeniden tesis edilmesi, bu Anadolu topraklarında geçmişte olduğu gibi yine sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin Anadolu'dan insanlara haykırıldığı bir ortamın yeniden yakalanması için mücadele veriliyor. Hedef yeni şehitler olmaması, yeni annelerin ağlamaması ve kanın akmaması. Bütün hedef bu. Bunun dışında söylenen hiçbir sözün anlamı yoktur" diye konuştu.

Karaloğlu, son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan valiler kararnamesiyle Bursa Valisi olarak atandığını belirterek, salondaki şehit yakınları ve gazilerden helallik istedi.

10 güne kadar kentten ayrılacağını, ancak gönlünün bir tarafını Van'da bırakacağını belirten Vali Karaloğlu, Vanlılarla gönül birlikteliğinin yaşadığı sürece hep devam edeceğini bildirdi.

Konuşma sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dualara eşlik eden davetliler, yine Arvas'ın okuduğu ezanla oruçlarını açtı.

Geceye, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgenaral Yıldırım Güvenç, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer, Mehmet Özer, Hakan Alkan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title