Haberler

Çorum: "Devletin Eczanelere Olan İlaç Ödemelerini Geciktirdiği" İddiası

45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler, Devletin Eczanelere Olan İlaç Ödemelerini Geciktirmesi Nedeniyle Meslek Mensuplarının Zor Günler Yaşadığını Belirterek, "Bizler Yaşadığımız Sıkıntılar Nedeniyle Devlete Yani Siz Hemşerilerimize İlaç Veremeyecek Duruma Geldik. Son Kez İlgilileri Göreve Çağırıyoruz. Geciken ve Geçiştirilen Eczane Alacaklarının En Kısa Zamanda Ödenmemesi Durumunda Biz Eczacılar Kurumlarla Olan Sözleşmeleri Hiçte Taraf Olmadığımız Halde Fesih Etmek Zorunda Kalacağız" Diye Konuştu.

45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler, devletin eczanelere olan ilaç ödemelerini geciktirmesi nedeniyle meslek mensuplarının zor günler yaşadığını belirterek, "Bizler yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle devlete yani siz hemşerilerimize ilaç veremeyecek duruma geldik. Son kez ilgilileri göreve çağırıyoruz. Geciken ve geçiştirilen eczane alacaklarının en kısa zamanda ödenmemesi durumunda biz eczacılar kurumlarla olan sözleşmeleri hiçte taraf olmadığımız halde fesih etmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

Oda'ya üye Çorum merkez ve ilçe eczacıları, Çorum Eczacı Odası'nda düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Oda Başkanı Şefkat Güler, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada şu görüşleri savundu:

"Bizler Çorum ili merkez ve ilçe eczacıları olarak eczacılık hizmetini her türlü olumsuz koşullara rağmen en iyi şekilde yürütmeye çalışmaktayız. Son yıllarda ilaç fiyat kararnamesinde yapılan değişikliklerde ve reçete yazım kuralarında yaşanan değişiklere bağlı olarak elimizde olmayan nedenlerden dolayı stoklarımızda bulunan ilaçlarda ve sizlere verilen reçetelerden yapılan kesintilerden dolayı ciddi maddi zararlar yaşamaktayız. Bunlara ek olarak artan eczane işletim giderleri bizleri ekonomik açıdan zorda bırakmıştır. Banka kredileri ile ayakta durmaya çalışıyor ve kazancımızı faizlere vermek zorunda kalıyoruz. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen bizler sevgili vatandaşlarımıza sunduğumuz eczacılık hizmetini en iyi şekilde sürdürebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Geldiğimiz şu noktada, devletin eczacıların alacaklarını ödemekte uyguladığı geciktirme ve geçiştirme politikasından dolayı eczanelerimiz artık kapanma noktasına gelmiştir. Öyle ki, bazı kurumlar Haziran 2006'dan kalan eczane alacaklarını halen ödememiştir. Türk Eczacıları Birliği ve devlet arasında yapılan sözleşmede 18 iş günü içerisinde ödenmesi gereken eczane alacakları yaklaşık 180 gündür ödenmemiştir. Her türlü fedakarlığımıza rağmen artık ekonomik açıdan dayanma gücümüz kalmamıştır. Sağlık harcamalarında yapılmak istenen tasarruf kanımızca bu şekilde eczaneler yıpratılarak ve alacakları ödenmeyerek yapılmamalıdır. Eczanelerin yıpratılması politikasını toplum sağlığını ve vatandaşlarımızın iyi eczacılık hizmeti almalarını direkt etkileyecek bir husus olduğunu düşünmekteyiz. Son dönemde yaşadığımız ekonomik sıkıntıları kamuoyu ile paylaşarak sorunun giderilmesi için kamuoyundan destek beklemekteyiz. Çünkü, bu eczaneler bizlerin olduğu kadar sizlerinde eczaneleridir. Artık bizler yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle devlete yani siz hemşerilerimize ilaç veremeyecek duruma geldik. Son kez ilgilileri göreve çağırıyoruz. Geciken ve geçiştirilen eczane alacaklarının en kısa zamanda ödenmemesi durumunda biz eczacılar kurumlarla olan sözleşmeleri hiçte taraf olmadığımız halde fesih etmek zorunda kalacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title