Haberler

Çorlu'da Emlakçılık Yıldızlaşan Meslekler Arasında

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Demir, Emlakçılığın Özellikle Son Dönemde Yıldızlaşan Meslekler Arasında Yer Aldığını Söyledi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şahin Demir, emlakçılığın özellikle son dönemde yıldızlaşan meslekler arasında yer aldığını söyledi.

Son dönemde ilginin yoğunlaştığı emlakçılık mesleği hakkında açıklamalarda bulunan Şahin Demir, gayrimenkulün en karlı yatırım aracı olduğunu, 2004 yılından bu yana yaşanan talep artışlarının yüzlerce yeni konut ve kooperatif ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti. Sektörde yaşanan büyümenin ve olumlu gelişmelerin emlak sektöründeki yatırımların artacağının göstergesi olduğunu vurgulayan Demir, "Çorlu'da önceleri kiralık daire bulmak nerede ise imkansızdı. Ancak son dönemde üretilen konutlar kiralıklarda rahatlama olmasına neden oldu. Kiralık ev bulmakta güçlük çeken vatandaşlar şimdi istedikleri özellikte kiralık ev bulabiliyorlar. Çorlu'da kiralık daire fiyatları 350 YTL'den başlıyor ve bin YTL'ye kadar artıyor" dedi.

Türkiye genelinde yabancılara mülk satışından elde edilen gelirin her geçen gün arttığına işaret eden Demir, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye 2003 yılından bu yana geçen 4 yıllık süreçte gayrimenkul satışından 7.2 milyar dolarlık gelir sağlandı. Söz konusu satışlar 2003 yılında yürürlüğe konan yasa ile düzenlenmişti. Yabancılara satılan gayrimenkullerden sağlanan gelir, bu dönemki sanayi, finans gibi diğer yabancı sermaye ile kıyaslandığında yüzde 25'i aştı. Bu kapsamda 2005 ve 20606'nın yüksek görünen yabancı sermaye girişimi ağırlıkla özelleştirmeler ve banka satışlarından gelen yabancı sermaye olduğu dikkate alındığında gayrimenkul satışı önemli bir yer tuttu. Cumhuriyet tarihinin en yüksek satışı oldu. Geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek satışı yapıldı. Cumhuriyet öncesi dahil olmak üzere 66 bin mülk yabancılar satıldı. Bunun yüzde 51'i son 4 yılda gerçekleşti."

(EŞ-ED-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title