Haberler

Çocukluk hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi

Güncelleme:

Çinilerden görüntü Aysel Arabacı'nın hamurdan çini hamurunu işlemesi Fırınlanmış seramiklerin üzerine desen çizmesi ve şekil vermesi Çinilerin boyanması Fırınlara konulması Aysel Arabacı ile röportaj Seramiklerin görüntüler Çocukluk hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi Kütahya'da...

Çinilerden görüntü

Aysel Arabacı'nın hamurdan çini hamurunu işlemesi

Fırınlanmış seramiklerin üzerine desen çizmesi ve şekil vermesi

Çinilerin boyanması

Fırınlara konulması

Aysel Arabacı ile röportaj

Seramiklerin görüntüler Çocukluk hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi

Kütahya'da büyüyen, eşinin işi nedeniyle Samsun'un Bafra ilçesine yaşamaya başlayan Aysel Arabacı, çocuklu hayali olan çini atölyesini KOSGEB'den aldığı destekle kurdu

Çevresindeki kadınlara da çiniciliği öğreten Arabacı:

"Yaptığım ürünleri toptan ve perakende olarak satıyorum. Yaklaşık 500 çeşit ürün yapıyorum. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'ne İran, Cezayir, Dubai ve Arabistan'dan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor"

SAMSUN - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan, çocukluğu ise Kütahya'da geçen Aysel Arabacı, çini atölyesi kurma hayalini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sayesinde gerçekleştirdi.

Çinicilik şehri Kütahya'da ailesinden bu sanatı öğrenen Arabacı, evlendikten sonra eşinin görevi dolayısıyla Bafra'da yaşamaya başladı. Ev hanımı Arabacı, kendi deyimiyle "Evde boş oturmaktan" sıkılınca çocukluk hayali olan çini atölyesini açmak için işe koyuldu.

Önce eşinin desteğiyle küçük bir sanat atölyesi açan 40 yaşındaki Arabacı, KOSGEB'in girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra 50 bin lira hibe alarak açtığı çini atölyesi ile çocukluk hayaline kavuştu.

Arabacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşadığını, orada herkesin çinicilikle uğraştığını söyledi.

Kendisinin de hobi olarak çiniciliğe başladığını anlatan Arabacı, şöyle devam etti:

"Kütahya'da 25 yıl önce çini tabak ve seramikler üzerine işleme çizerek çiniciliğe başladım. Kütahya'da her ev hanımı çinicilik işinden anlar. Önceden benim de hobimdi. Çocukken ileride atölye kurup kendi işimi yapmak istiyordum. Hibe desteği ile atölye açtım ve kendi işimi kurdum hayalimi gerçekleştirdim. Atölyeye fırın aldım. Burada çini tabak, abajur, tabak, kaftan, vazo, şamdan, süs eşyaları gibi çeşitli çinileri üretiyorum."

Ham maddeyi Kütahya'dan getirdiğini belirten Arabacı, "Yaptığım ürünleri toptan ve perakende olarak satıyorum. Yaklaşık 500 çeşit ürün yapıyorum. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'ne İran, Cezayir, Dubai ve Arabistan'dan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. İnsanların yaptığım çinilere ilgi göstermesi beni mutlu ediyor." diye konuştu.

Arabacı, çini ürünlerinin fiyatının 5 lira ile 3 bin lira arasında değiştiğini aktardı.

Çevresinde isteyen kadınlara çinicilik öğrettiğini dile getiren Arabacı, "Samsun'da bu işi geliştirmek, bütün ev hanımlarına öğretmek istiyorum. Evde oturmak yerine kadınlarımızın böyle bir işe yönelerek hem meslek sahibi olmalarını hem de aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğu Karadeniz Bölgesi Kütahya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title