Haberler

Çocuk Gözüyle "Adalet"

İstanbul'daki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan "adalet" temalı yarışma sonuçlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "adalet" temalı, şiir, resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir  süre önce İstanbul'daki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında, "adalet" temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'nun öncülüğünü yaptığı "Çocuk gözüyle adalet" yarışması için, kentteki bütün ilk ve ortaokullara davetiye gönderildi. Yarışmaya, 700 okulda öğrenim gören çocuklar katıldı.

Öğrencilerin yaptıkları resim ile yazdıkları şiir ve kompozisyonlar, ilk olarak öğrenim gördükleri okullarda değerlendirilmeye alındı. Okul yöneticileri, başarılı olan ilk 5 çalışmayı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderdi. Bu çalışmalar da adliyede öğretmenlerden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi ve alanlarında ilk 5'e giren çalışmalar tespit edildi.

-Adliyede tören

Yarışmada başarılı olan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle bugün, ödül töreni için adliyenin konferans salonunda toplandı. Törene, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ve adliye personeli katıldı.

Burada dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve plaket verildi. Şiir dalında ödül alan öğrenciler, yazdıkları şiirleri okudu.

Törenden sonra Başsavcı Salihoğlu ve törene katılanlar, yarışmaya gönderilen resimlerin sergilendiği salonu gezdi. Bu alanda bulunan temsili mahkeme salonunda, cübbe giyerek kürsüye çıkan çocukları, aileleri fotoğrafladı.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Başsavcı Salihoğlu, yarışma düzenlendiğini dün öğrendiğini belirterek, "Hep birlikte sevgili öğrencilerimiz ve aileleriyle bu duygularımızı paylaştık. Şiiri seven, resmi seven, komposizyonu seven, güzel ruhlu bir insandır. Bunları sevmek insanın ruhunu geliştiren bir konu" dedi.

Başsavcıvekili Hacıosmanoğlu da adliyenin, "yüzü soğuk bir yer" olduğunu kaydederek, "Burayı biraz ısıtmak, adliye ve adaletin ne olduğunu çocuklara düşündürebilmek için böyle bir yarışmayı organize ettik" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hadi Salihoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title