Haberler

Cizre'de Sınırda Suriyeli Kadının Hayatını Kaybetmesi

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe köyü Şabaniye mezrası yakınlarında Suriyeli Sada Darwich'in iki çocuğu ve babası ile birlikte mayınlı araziyi geçip sınırdan Türkiye’ye geçmek isterken askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe köyü Şabaniye mezrası yakınlarında Suriyeli Sada Darwich'in iki çocuğu ve babası ile birlikte mayınlı araziyi geçip sınırdan Türkiye'ye geçmek isterken askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

Şırnak ve Cizre Ticaret Sanayi Odası tarafından organize edilen "İhracat Yıldızlar Ödül Töreni" için Cizre'ye gelen Şırnak Valisi Hasan İpek, sınırı kaçak olarak geçmek isteyen Sada Darwich'in askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili askeri savcılığın gerekli çalışmaları yaptığını belirten Vali İpek, "Ama tabi gerçekten üzücü bir olay. Biz Suriye'den gelen Suriye vatandaşı insanların Türkiye'ye girişlerinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak misafir muamelesi yapıyoruz. Ancak olayın yaşandığı yerde yanlış bir anlaşılma oldu. Olayın ne olduğunu tam olarak bizde bilmiyoruz. Askeri savcılık gerekli çalışmayı yapıyor. Keşke öyle bir sonuç olmasaydı, o anlamda da gerçekten üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

Son günlerde küçük yaştaki çocukların dağa götürüldüğü yönündeki soruları da yanıtlayan Vali İpek, "Gerçekten küçük yaştaki çocukların çatışmalarda kullanılması Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne aykırı bir durum ve dünya gerçekten bununla mücadele ediyor. Türkiye'de de bazı çocukların ve Şırnak ilimizde de bazı çocukların bu şekilde dağa götürüldüğü yönündeki bilgiler bize de intikal etti. Fakat Şırnak ilinde söylendiği gibi 500-600 gibi rakamlar asılsızdır ve öyle bir şey yok. Yani bize bildirilen kayıp sayısı jandarma bölgesinde 35 kişi ve bunların 33'ü bulunmuş durumda. Yalnız yüzlü rakamlarla filan abartıldığı gibi bir şey söz konusu değil. Ama şunu belirtmek istiyorum, yani Şırnak Valisi olarak biz çocuklarımızın okumasını, çocuklarımızın iyi bir meslek edinmesini, çocuklarımızın hem ailelerine, hem ülkelerine, hem de dünya insanına, hem de dünya insanlığına faydalı olarak yetiştirmesini amaçlıyoruz ve bu anlamda çalışıyoruz. Bunun dışında çatışmalar için çocukların götürülmesini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan İpek Suriye Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title