Haberler

    Cinsel İstismar Önergesi Nasıl Geri Çekildi?

    Güncelleme:

    Düzenlemenin geneli hakkında bilgi sahibi olan Başbakan Binali Yıldırım, ilk açıklamasında teklifin arkasında durmuştu. Peki ne oldu da geri adım atıldı?

    Türkiye'nin gündemine oturan ve büyük tartışma yaratan Ak Parti'nin cinsel istismar önergesi, dün komisyona geri çekildi, ardından rafa kaldırıldı.

    Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, çok tartışılan tasarının geri çekilme sürecini yazdı.

    İşte o yazıdan bir kısım:

    "AK Partili kadın milletvekilleri teklifin kendilerinden habersiz getirildiğini belirterek harekete geçti. O sırada Özbekistan'da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşıp, rahatsızlıklarını ilettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan'dan verdiği ilk talimat, "Uzlaşmayı sağlayın" oldu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En geniş mutabakat sağlanmadan" düzenlemenin çıkarılmasına sıcak bakmadı. AK Parti cephesinde ise bir kafa karışıklığı yaşanmadı değil.

    BAŞBAKAN YILDIRIM, İLK AÇIKLAMASINDA TEKLİFİN ARKASINDAYDI

    Düzenlemenin geneli hakkında bilgi sahibi olan Başbakan Binali Yıldırım, ilk açıklamasında teklifin arkasında durmuştu.

    Başbakan Binali Yıldırım'ın kadın milletvekilleri ile yaptığı toplantıda ve Bakanlar Kurulu'nda genel eğilim, eleştiriler dikkate alınarak teklifin yasalaştırılmasıydı.

    Hem kadın milletvekillerinin toplantısında hem de Bakanlar Kurulu'nda teklifin geri çekilmesini savunanlar oldu, ancak azınlıkta kaldılar.

    ELİTAŞ, DÜZENLEMENİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

    Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetle uzlaşma arayışındaydı, CHP ve MHP grup başkanvekillerini arayarak önerilerini sordu. Muhalefet teklifte bulunmak yerine düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

    ERDOĞAN'DAN 'MUTABAKAT' MESAJI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akşam saatlerinde, "Geniş mutabakat olursa yasalaştırın" mesajı geldi.

    En kritik an ise üç bakanın çalışmalarını tamamlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdikleri andı.

    Parlamento ile ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya gece geç saatlere kadar çalıştılar. Bu arada AK Parti'nin hukukçu milletvekilleri de aranarak, önerileri istendi. Saat 24.00'e doğru teklife son şekli verildi. Düzenlemede iki değişiklik yapıldı. 14 taban yaşının getirilmesi ve başka biriyle evliyken cinsel istismarda bulunanların düzenlemeden yararlanmaması hükmü eklendi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gece yarısı yeni düzenleme kendisine sunulduğunda, 'uzlaşma' boyutunun eksik kaldığını söyledi. "Mecelle kaidesidir. Usul esastan önce gelir" dedi.

    TEPKİLER DİKKATE ALINDI

    Teklif metninden ziyade, muhalefet partileri ve kadın örgütlerinden gelen tepkileri dikkate aldı.

    ERDOĞAN: GERİ ÇEKİN

    Erdoğan, Anadolu Ajansı'na açıklama yapmadan önce AK Parti kurmaylarına, "Toplumda paydaşlarla daha geniş mutabakat sağlanması" için tasarının komisyona çekilmesi mesajı geldi.

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise sıcağı sıcağına şu değerlendirmeyi yaptı: "AK Parti olarak toplumun sesini dikkate alan bir partiyiz. 14 yıldır milletimize ne dediysek onu yaptık. Gücümüzü de buradan alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın uyarısı ve milletten gelen tepkiler ve toplumsal konsensüs sağlanamaması nedeniyle bu düzenlemeyi geri çektik."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Binali Yıldırım Mustafa Elitaş AK Parti Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title