Haberler

Çinliler'den Zonguldak'a Yatırım Kararı

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Türkiye'nin Pek Çok Kentini Gezerek Metalurji ve Yüzey İşlem Ürünleri Sektöründe Uygun Yatırım Alanı Arayan Çinli Fetaş Firması, Fabrikayı Çaycuma Osb'ye Kurma Kararı Aldı.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Türkiye'nin pek çok kentini gezerek metalurji ve yüzey işlem ürünleri sektöründe uygun yatırım alanı arayan Çinli FETAŞ Firması, fabrikayı Çaycuma OSB'ye kurma kararı aldı.

Mersin başta olmak üzere pek çok ilde Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte araştırma yapan Çinli yatırımcılar, Zonguldak'ta yaptıkları ziyaretler sonrasında Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Can Levent Seçkin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gencoğlu ile yaptıkları toplantıda Çaycuma OSB'de yatırım yapmaya karar verdiklerini açıkladılar.

Çin'in metalurji alanında en büyük firmalarından birisi olan FETAŞ yetkilileri, bölgesel avantajlar ve Çaycuma OSB'nin konumu nedeniyle bu yatırımı Zonguldak'a yapmaya karar verdiklerini, yapılan toplantıda tüm çekincelerin ortadan kalktığını ifade ettiler.

Başkan Yardımcısı Can Levent Seçkin'in başkanlığındaki Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı heyeti ile pek çok sanayi kentini gezdiklerini ifade eden Çinli yatırımcılar, Zonguldak'ın bölgesel avantajlarının yatırımcılar için cazip olduğunu kaydettiler. Çinli yatırımcılar, Zonguldak'a yatırım yapmaya karar vermelerinde Başbakanlık Tanıtım Ajansı ile Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise Çinli şirketin Çaycuma OSB içinde kendilerine tahsis edilen arsada en kısa sürede yatırımını kurarak üretimine başlayacağının müjdesini vererek, "İnanıyorum ki bu yatırımın devamında başka yabancı yatırımcılar da bölgeye gelecektir. Zonguldak gelecek için sanayi ve hizmet sektöründe büyük gelişmelere sahne olacaktır. Biz bölgemizin ekonomik ve coğrafi avantajlarını anlattığımız sürece yeni yatırımcıların bölgeye gelmesi kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

(OS-İÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title