Haberler

Cin Ali, Cd Ortamına Aktarıldı

İlkokul Öğrencilerine Okuma Yazmayı Kolay Öğretmek Amacıyla, 1968 Yılında İlkokul Öğretmeni Rasim Kaygusuz Tarafından Yaratılan Hikaye Serisi Kahramanı Cin Ali, Gelişen Teknolojiyle Cd Ortamına Aktarılan Sesli ve Görüntülü Yeni Versiyonuyla Eğitim Dünyasına Yeniden Dönüş Yaptı.

İlkokul öğrencilerine okuma yazmayı kolay öğretmek amacıyla, 1968 yılında ilkokul öğretmeni Rasim Kaygusuz tarafından yaratılan hikaye serisi kahramanı Cin Ali, gelişen teknolojiyle CD ortamına aktarılan sesli ve görüntülü yeni versiyonuyla eğitim dünyasına yeniden dönüş yaptı.

13. İzmir Kitap Fuarı’nda yer alan Artım Yayıncılık’a ait stantta tanıtılan Cin Ali’nin CD versiyonu, okuma çağındaki öğrenciler kadar, okumayı Cin Ali’yle öğrenen büyüklerin de ilgi odağı oldu. 10 kitaplık hikaye serisinin kahramanı Cin Ali’deki ilk değişim 1990’lı yıllarda başladığını söyleyen Artım Yayıncılık yetkilisi Mustafa Torun, “Cin Ali düz çizgili figür yerine, papyonlu, kulağı çiçekli, siyah saçlı, belirgin yüzlü, fiyonklu ayakkabıları olan bir çocuk olarak resmedilmişti. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, Cin Ali serisini 2005'te müfredattan kaldırmıştı. Unutulmaz okuma-yazma öğrenim serisi Cin Ali, şimdilerde yayınevimizin katkılarıyla CD ortamına aktarıldı” dedi.

Cin Ali serisinin okuma-yazma eğitiminde bir döneme damgasını vurduğunu kaydeden Torun, “Cin Ali’nin yaratıcısı rahmetli Rasim Kaygusuz, üst üste 18 yıl ilkokul 1. sınıfları okutmuş, her yıl kelime kelime geliştirdiği bu seriyle çocuklarda önemli izler bırakmıştır. Çocukların bilgisayar ortamına daha yatkın olması nedeniyle, okumayı bilgisayar ortamında hem de sesli olarak öğretme mantığı ortaya çıktı ve bu düşünce çok da tuttu. Çocuklar günümüzde hem az yazıyorlar, hem de az kelime kullanarak konuşuyorlar. Okuma-yazmayı sesli olarak öğretmenin, çocukların kelime haznelerini geliştireceğine inanıyoruz. Cin Ali CD’si içerisinde düz yazı ve bitişik yazı gibi seçenekler de mevcut” diye konuştu.

Kitap fuarını gezerken Cin Ali serisinin ve CD’sinin tanıtımı yapılan Artım Yayıncılık standını da ziyaret eden Karşıyaka Sabiha Ahmet Tabak İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencileri, yeni tanıştıkları Cin Ali’ye yoğun ilgi gösterirken, öğretmenleri de yeni eğitim-öğretim sisteminde görselliğin ön planda tutulduğunu, bu nedenle Cin Ali CD projesinin başarılı bir çalışma olduğunu söyledi.

(UÇ-Mİ- (UÇ-Mİ-) 21.04.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title