Haberler

Çılgın Türkler Dakar'da

Dünyanın En Zor Rallisi Olarak Kabul Edilen ve 8696 Km'lik Bir Parkurda Gerçekleştirilen Dakar Rallisi'nde Bu Sene İlk Kez Bir Türk Takımı Mücadele Verecek.

Dünyanın en zor rallisi olarak kabul edilen ve 8696 km'lik bir parkurda gerçekleştirilen Dakar Rallisi'nde bu sene ilk kez bir Türk takımı mücadele verecek.

Dakar rallisine 2000, 2002 ve 2003 yıllarında tek başına katılan, iki kez de yarışı bitirme başarı gösterin Kemal Merkit ve tecrübeli motorsporcu Kutlu Torunlar'ın oluşturduğu Jim - Beam Türk takımı 4 Aralık'ta Portekiz'in başkenti olan Lizbon'a hareket edecek. İstanbul Ortaköy'de düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Merkit ve Torunlar yarış hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler.

6-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Lizbon - Dakar arasında yapılacak ralli, insan ve makinanın birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı Afrika çöllerinin kızgın sıcağında düzenlenecek.

15 günlük bu macera 525 takım katılıyor. 4 kıta, 42 ülkeden 187 otomobil, 250 motosiklet ve 88 kamyon bu yıl 29. düzenlenen Dakar rallisinde Portekiz, İspanya, Fas, Moritanya ve Mali'yi geçerek Senegal'in başkenti Dakar'da yarışı noktalamaya çalışacaklar.

Jeam Beam Türk takımı pilotları Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar tanıtım toplantısının ardından Dakar Rallisi'ne nasıl hazırlandıkları ve hedefleri hakkında şunları söylediler.

Efsane ralli'ye 3 deva katılan ve 2 kez bitirme başarısını gösteren Kemal Merkit yarış öncesi duygularını şu cümlelerle ifade etti.

" Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu denli kıymetli ve heyecanlı bir yarışta yer almak insanı çok mutlu ediyor. Sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene Jeam Beam Türk takımı olarak katılıyoruz. Türk bayrağını iki kişi birden taşıyacağız. Biz birbirimizle yarışmayıp, daha çok destek olmaya çalışacağız. Bir kere bu ralliyi tattığınız zaman, asla kopamıyorsunuz. Bizim asıl yarışımız doğaya karşı yapılıyor. Zaten beni bu işe en çok sürükleyen insanların birbiriyle yarışması değil, birbirine destek olması oldu. Hedefimiz sınıfımızda ilk üçe girmek. Genel klasmanda da ilk 20 bizim için önemli bir başarı olur"

Motorsporlarının tecrübeli pilotlarından olan Kutlu Torunlar'da ilk kez katılacağı Dakar Rallisi öncesi çok heyecanlı olduğunu söyledi.

" Benim için bir sürü bilinmeyenin olduğu bir yarışa gidiyorum. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Kendimi o şartlarda daha önce hiç test etmedi. Ama takımın gücüne ve takım olmanın getireceği artılara inanıyorum. Bu heyecanın startla birlikte performansa dönüşeceğine inanıyorum. Biz İstanbul'da yaşadığımız için kendimizi şanslı görüyoruz. Çünkü Karadeniz sahilleri, Belgrad Ormanı ve Fatih Ormanı gibi yerlerde antrenman yapma şansı bulduk. Biz buralarda eksik yanlarımızı gidermeye çalıştık. Geçtiğimiz sene de Türkye şampiyonasında birinci olmuştum. Dakar Rallisi'ni de ilk üç içinde bitirmek istiyoruz".

Her iki pilotun yaptığı açıklamaların ardından, bu ralliye daha önce 3 kez katılan Kemal Merkit, parkurun yapılacağı harita üzerinde en zorlu bölgeleri gösterdi. Merkit Lizbon'dan Dakar'a kadar uzanan bu mücadelede Moritanya'nın çok zorlu olduğunu ve bu etapta bir gün içinde 30 yakın sporcunun yarış dışı kalabileceğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title