Haberler

Çilek Tarlalarını Dolu Vurdu

Batman’ın Sason ilçesinde yıllarca tütün üretildikten sonra birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu.

Batman'ın Sason ilçesinde yıllarca tütün üretildikten sonra birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu. Destek isteyen üretici, özellikle de soğuk hava depolarının olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Sason'da daha önce yıllarca tütün üretilen ancak birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu. Bu yıl dolu nedeniyle yeterli verim alamadıklarını belirten üretici, destek istedi. Cengiz Taşdemir isimli üretici, dolu yağışı nedeniyle çileklerini toplayamadıklarını anlatarak, "Devletten destek alamıyoruz. Herkes kendi imkanlarıyla çilek ekmeyi düşünüyor ama ekemiyoruz. Gecen yıl güzel geçti, dolu çilek bahçelerimizi vurmadı. Ancak bu yıl dolu vurdu. Sigorta için dönüm başı 3 bin ile 4 bin TL arası ödeme yapmamız lazım ama imkanımız yok, yapamıyoruz. Soğuk hava deposu ihtiyacımız var ama yapılmadı. Çilek depomuz yok. Türkiye'nin her tarafına Sason'dan çilek gönderiyoruz ama sıcaklar artığı zaman çilekler bozuluyor. Kimse gelip çilek almıyor ve zor duruma düşüyoruz. Soğuk hava deposu olursa bizim için çok iyi olur" dedi.

"Devlet desteği istiyoruz"

Sason'da çilek üretimi ile uğraştığını ve devlet desteği istediklerini belirten Ferhat Erdem, "Uzun yılardır çilek işi ile uğraşıyoruz. Bazı yıllar çilekler dolu nedeniyle zarar görüyor. Çilek üreticilerinin de desteğe ihtiyacı oluyor. Tarımdan destek almadan çilek üretimin maliyeti yüksek oluyor. Devletten destek vermesini istiyoruz. Çilek sezonu açıldığında daha önce yüzde 70 destek alıyorduk. Dolu ve yağışlarda etkilense bile en azından maliyetini çıkarıyordu. Destek olmadığı için dolu ve yağışlarda çilek üreticileri olarak zarar ediyoruz. Çilek desteğini alamayınca yavaş yavaş üretimi düşmeye başladı. Çilekleri stok yapamıyoruz. Soğuk hava deposu bölgemizde olmadığı için çilek stok yapamıyoruz. Büyük ihtiyaçlardan biride bölgede soğuk hava deposun olmamasıdır" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Sason Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title