Haberler

Çiftçiler devletin makine desteğiyle kaba yemi bu yıl erken topladı

Güncelleme:

Besiciliğin yaygın yapıldığı Ardahan'da çiftçiler, devletin makine desteğiyle hayvanlarına kışın verecekleri kaba yemi bu yıl erken ve zahmetsiz topladı.

Besiciliğin yaygın yapıldığı Ardahan'da çiftçiler, devletin makine desteğiyle hayvanlarına kışın verecekleri kaba yemi bu yıl erken ve zahmetsiz topladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği hayvancılık kentinde çiftçilere, kaba yemini daha kolay ve kar bastırmadan toplaması için makine desteği sundu.

Yüzde 50 hibe desteğiyle balya makinesi dağıtılan 37 çiftçi, bu sayede kışın hayvanlarına yedirecekleri kaba yemi hızlı ve kolay şekilde toplayıp çetin kış bastırmadan hazırlıklarını tamamladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş, AA muhabirine, destek amaçlı Bakanlığa müracaatı olan 60 üreticinin 37'sine yüzde 50 hibe destekle balya makinesini verdiklerini söyledi.

"Bir aylık iş, makine sayesinde 10 günde tamamlandı"

Sezonun tamamlandığını, çiftçinin balya makineleriyle bir ayda yaptığı işi 10 günde başardığını anlatan Ulutaş, şunları kaydetti:

"Bizler bu makineleri yüzde 50 hibe desteği ile üreticimize verdik. Bakanlığımız 'Tarıma yatırım, geleceğe yatırım' sloganıyla birçok programda birçok destekleme veriyor. Bu da bunlardan bir tanesi. Buradaki maksadımız çiftçimizin daha modern tekniklerle işini yapmasını sağlamak. Kolay ve daha verimli çiftçilik yapmasını sağlamak istiyoruz. Çiftçiler bir ayda yaptığı işi makine sayesinde 10 günde tamamladı."

Ulutaş, balya makinesi verdikleri tüm çiftçilerin mutlu olduğunu ve desteklerin devamını istediğini belirterek, "Bölgemiz hayvancılık bölgesi olması dolayısıyla yem bitkilerinin üretimi ve toplanma aşaması çiftçiler için son derece önemli. Bu desteklerle bu işlemi yaparken, çiftçimiz daha rahat edecek ve daha kolay işini yapmış olacak." dedi.

Alagöz köyü muhtarı ve besici Özcan Aydın da bu yılın kurak geçmesine rağmen, 5 bin balya ot elde ettiğini anlattı.

Makine desteğiyle işlerinin kolaylaştığını vurgulayan Aydın, "Bu 5 bin balyayı 10 günde topladık. Bir önceki yıl olsaydı, bu bizim bir ayımızı alırdı. Çalışmamızı üçte bire indirdi. Devletimizden Allah razı olsun. Benzeri desteklerin devamını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title