Haberler

CHP Yalova Milletvekili İnce: Genelkurmay da Gitti

Yargı da gitti mi, seçimler Baas Partisi'nin seçimleri gibi olur Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA) CHP'nin Tunceli İl Kongresinde konuşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önümüzdeki seçimin büyük ihtimalle Türkiye'de son seçim olacağını ileri sürdü.

Yargı da gitti mi, seçimler Baas Partisi'nin seçimleri gibi olur

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

CHP'nin Tunceli İl Kongresinde konuşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önümüzdeki seçimin büyük ihtimalle Türkiye'de son seçim olacağını ileri sürdü. İnce, "Bundan sonraki seçimler Irak'taki seçimlere benzeyecek. Beşar Esad'ın seçimlerine benzeyecek. Türkiye'de sivil toplum örgütleri, bilim kurulları, özel kuruluşlar, TRT, parlamento, çankaya, Genelkurmay gitti. Bir tek yargı kaldı. Yargı da gitti mi bundan sonraki seçimler Baas Partisi'nin seçimleri gibi olur" dedi.

Partilerinin Tunceli İl Kongresine katılan CHP MYK üyesi Ali Kılıç ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hem hükümeti, hem de Tunceli üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ ile Ovacık Kaymakamı Şenol Kaya'yı eleştirdiler. İnce rektörünün AKP il başkanı ve sıkıyönetim komutanı gibi davrandığını öne sürdü. CHP MYK üyesi Ali Kılıç ise, Ovacık kaymakamının, ilçe halkını düşüncelerinden dolayı fişlediğini öne sürdü.

Kongrede divan başkanlığına seçilen CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Hükümetin Kürt açılımını eleştirirken, Ovacık kaymakamı Şenol Kaya'nın ilçe halkını fişlediğini öne sürdü. Ovacık Kaymakamı Şenol Kaya'yı, AKP'nin ilçe temsilciliğine oynamakla suçlayan Kılıç, "Bazı vatandaşlarımızın yakınlarının ve çocuklarının BDP de ve başka siyasi partilerde, örgütlerde çalıştıklarını bahane ederek, fişlemeye çalışıyor kendisini buradan uyarıyorum. Sakın ha, buradaki insanların onuruyla oynama, bedeli ağır olur" dedi.

ABD'YE DE, ONE MİNUTE DESENE

Kılıç, Hükümetin açılımı Yeşilçam'daki sahne sanatçılarına kadar götürdüğünü hatırlarak, hükümetin seçimde başarılı olmak için işi sanatçılarla kurtarmayı düşündüğünü ifade etti. Romanları yıllardır yaşadıkları topraklardan döverek attıklarını savunan Kılıç, "Adını da Roman açılımı koydular. Daha sonra Romanları toplayıp Abdi İpekçi Salonu'nda tef çalıp oynadılar. Ermeni açılımı dediler, protokoller imzaladılar. Gidip Ermeni Anayasa Mahkemesi'nin duvarına tosladılar. Peşi sıra ABD'de İsveç'te sözde Ermeni soykırımı tasarıları onaylanıyor. Türkiye de böbürleniyor. Hani delikanlıydın? İsrail'e 'one minute' diyordun, ABD'ye de desene" diye konuştu.

Alevi çalıştaylarını da eleştiren Ali Kılıç, çalıştaylara Ökkeş Kenger ve Temel Karamollaoğlu'nun çağrılmasını hükümetin Alevilere bakışının göstergesi olduğunu söyledi.

'HüKüMET GİBİ KADIN' SÖZü ARTIK HAKARET OLARAK GÖRüLüYOR

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise hükümeti sert sözlerle eleştirdiği konuşmasına "Benim çocukluğumda şöyle boylu poslu bir kadına ya da bir erkeğe 'bu kadın tam hükümet gibi' ya da 'hükümet gibi adam' derlerdi. Bu bir onur meselesi idi gurur meselesi idi. İnsanlar bununla övünürdü. Şimdi adamın birine 'hükümet gibi adam' derseniz size kızar. Utanç meselesi yani birini hükümete benzetirseniz size kızarlar" sözleriyle başladı.

'REKTÖR MüSüN, SIKIYÖNETİM KOMUTANI MI?'

Kılıç gibi Tunceli üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ ve Ovacık Kaymakamı Şenol Kaya'yı AKP'li olmakla suçlayarak, haklarında kulağına gelen şikayetlerini dile geten İnce şunları söyledi:

"Ovacık Kaymakamı yaşlılık aylıklarını verirken, 'senin çocuğun şöyle, senin torunun şöyle' deyip insanların yaşlılık yardımlarını engellemeye çalışıyor. Onları dizayn etmeye, kontrol etmeye baskı altına almaya çalışıyor. Artık bu kaymakam benim takibim altına girmiş. Sakın ha insanları düşünce ve görüşleri nedeniyle bir daha sindirmeye kalkışma. Bir de rektör olayı var. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemini bu AKP'liler sürekli eleştirirler. Rektör atamalarında üniversitelerin verdiği kararı pek dikkate almaz derlerdi. Ben bu durumu araştırdım. Sayın Sezer kendi döneminde 119 rektör atamış. 95 tanesi üniversitelerin verdiği karar doğrultusunda atanmış, yani seçimde birinci sırada gelenleri atamış. Sayın Abdullah Gül'ün döneminde yapılan rektör atamasında üniversitelerin tercihlerine uyma oranı ise yüzde 33. Yani hiç seçimi dikkate almamış. Sayın Abdullah Gül'ün atadığı rektörlerinden biri de Tunceli üniversitesi rektörü, bu rektörümüz Tunceli'yi dizayn etmeye çalışıyor. Hatta zaman zaman ikili sohbetlerde şunu söylediğini kamuoyundan duydum. Diyor ki Tunceli solculuğundan vazgeçsin, ben de Cumhurbaşkanı'na söyleyeyim şu barajları engelleriz. Böyle bir mantık olur mu? Sen sıkıyönetim komutanımısın? Bir ilin irfan yuvasının rektörü müsün? Siyasetle bu kadar iç içe AKP'nin il başkanı gibi kendisini hiseden sayın rektöre diyorum ki, ben 8 yılldır CHP adına Milli Eğitim Komisyonu'nda görev yapan bir insanım. Eğitim işine kafa yoran parti adına söz söyleyen biriyim. Bu durum artık takibimiz altındadır. Tunceli 80 yıldır solculuktan vaz geçmemiş de bir rektör istedi diye mi vazgeçecek."

SON SEçİM OLACAK

Önümüzdeki seçimin büyük ihtimalle Türkiye'de son seçim olacağını ileri süren CHP'li Muharrem İnce, "Bundan sonraki seçimler Irak'taki seçimlere benzeyecek. Beşar Esad'ın seçimlerine benzeyecek. Türkiye'de sivil toplum örgütleri, Fiskobirlik, Futbol Federasyonu, üniversiteler, YÖK, TüBİTAK, bilim kurulları, özel kuruluşlar, TRT, parlamento, çankaya, Genelkurmay gitti. Bir tek yargı kaldı. Yargı da gitti mi bundan sonraki seçimler Baas Partisi'nin seçimleri gibi olur. Putin heveslileri Türkiye'yi diktatörlüğe sürükleyenlerin Türkiye'yi hangi mecralara sürükleyeceğini sonra hep beraber yaşarız" dedi.

ŞARKI SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Anayasa değişiklik taslağını da eleştiren İnce, amacın HSYK ve Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirmek ve parti kapatmayı zorlaştırmak olduğunu söyledi. İnce, Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında söylediği "Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısının sözlerini de, "Yüce divan sarmış dört bir yanımı, Baktığım her yerde yargıçlar duruyor. Ben seni düşünmek istemesem de bana her şey darbeyi hatırlatıyor. Beraber ıslandık Arınç'ın gözyaşlarında. Şimdi dinlediğim tüm telefonlar da bana yolun sonunu hatırlatıyor" diye değiştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title