Haberler

CHP'nin, Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Kurulması Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin, Mecliste çocuk haklarıyla ilgili bir ihtisas komisyonu kurulmasına ilişkin kanun teklifine destek istemek amacıyla AK Parti, HDP ve MHP Grup Başkanvekillerini ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin, Mecliste çocuk haklarıyla ilgili bir ihtisas komisyonu kurulmasına ilişkin kanun teklifine destek istemek amacıyla AK Parti, HDP ve MHP Grup Başkanvekillerini ziyaret etti.

Özel, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme Komisyonu üyeleri ile Mecliste Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulması için gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile ayrı ayrı görüştüklerini belirten Özel, TBMM'de bu komisyonun kurulması taleplerini ilettiklerini aktardı.

Partisinin Kadın ve Çocuk Hakları İzleme Komisyonu üyelerinin, çocuk haklarıyla ilgili yasal düzenleme ile kurulmuş bir daimi izleme komisyonu için kanun teklifi hazırladıklarını da anlatan Özel, ziyaretlerinde teklif hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Özel, şöyle konuştu:

"Kanun teklifimizi kendilerine sunduk. Bu konuda dört siyasi partinin partiler üstü bir anlayışla meseleyi ele alması gerektiğini, bunun Türkiye'de yaşayan tüm çocuklara çok önemli katkılar sağlayacağını, önemli bir boşluğu dolduracağını, Meclisin yasama faaliyetlerine ışık tutan bir komisyon olacağını ifade ettik. Konuya ilişkin olarak tüm siyasi parti gruplarının grup başkanvekillerinden kişisel görüşleri alarak çok olumlu dönüşler aldık. HDP ve MHP kurumsal görüş olarak da bunu destekleyeceklerini söylediler. Sayın Bostancı da AKP grubuna ve parti yönetimine bunu götürüp bize önümüzdeki günlerde cevap vereceklerini söylediler."

Türkiye'nin, çocuklara bayram armağan eden tek ülke olduğunun altını çizen Özel, ancak yine çocuklara yönelik ekonomik, fiziksel ve cinsel istismar vakalarının da yaşanıyor olmasına dikkati çekti.

Özgür Özel, böyle bir komisyonun kurulmasının çocuklara verilecek en büyük armağanlardan biri olacağını ifade etti.

Kanun teklifini hazırlayan milletvekillerinden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Meclis bünyesinde çocuklara yönelik bir ihtisas komisyonu kurulmasını çok önemsediklerini vurguladı. Yüceer, Türkiye'nin çocuklara ilişkin karnesinin çok iyi olmadığını belirterek, böyle bir komisyonun bundan sonraki çalışmalara yol gösterici olabileceğini dile getirdi.

Yüceer, "Umarım diğer gruplar da buna katkı sunar. Onların samimiyetine güvenmek istiyoruz. Çünkü çocuk hakları, siyaset üstü bir konu." dedi.

"Teklifi partimizin ilgili mercilerine taşıyacağım"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Özel ve beraberindeki heyetin ziyaretine ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Özel'in çocuk haklarıyla ilgili Meclis'te daimi bir ihtisas komisyonu kurulması konusundaki çalışmalarını anlattığını ve destek talebinde bulunduğunu belirten Bostancı, "O çerçevede çocuk, aile, toplum bunlara dair karşılıklı değerlendirmelerimiz oldu. Ben bu teklifi partimizin ilgili mercilerine taşıyacağım. Bir değerlendirme neticesinde sonucu CHP Grubu ile paylaşacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Özgür Özel AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title