Haberler

CHP Lideri Baykal: Türkiye, PKK ile Kol Kola Sokulmak İsteniyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin PKK ile Kol Kola Sokulmak İstendiğini Söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin PKK ile kol kola sokulmak istendiğini söyledi

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında, K.Irak'taki bölgesel Kürt yöneticilerle görüşme konusu ve erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

-ERKEN SEÇİM-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konuda, "Mayıstan sonra konuşuruz" dediğini ifade eden Baykal, Mayıs başında seçim yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

AK Parti'nin erken seçim konusundaki söylemlerinin "samimiyetsiz" olduğunu ifade eden Baykal, Cumhurbaşkanını da yeni parlementonun seçmesi gerektiğini belirtti.

-K.IRAK-

PKK'yı meşrulaştırmanın, Irak'taki etnik kimlik maskesi altına yerleştirmenin, Türkiye'yi çok karıştıracak vahim gelişmelere temel atma anlamına geleceğini bildiren Baykal,"Türkiye'den şimdi K.Irak'taki yapıyı, onun terör karşısındaki tutumunu doğal karşılamaya çalışarak ilişki kurmamız bizden istenmektedir. Türkiye, PKK ile kol kola sokulmak istenmektedir.Bunu içimize sindirirsek Türkiye'nin de Irak'ın başına gelen tehlike ile karşı karşıya kalmasını içimize sindirmiş oluruz."dedi.

K.Irak'taki yöneticilerin bölgede terörü barındırmaması gerektiğini vurgulayan Baykal,"K.Irak, Türkiye ile iyi geçinmek istiyorsa mutlaka kendi içindeki terör hareketinin etkisizleştirilmesi zorunluluğunu içine sindirmelidir.Bunu yapabilirse kendisi yapmalıdır, kendisi yapamıyorsa ABD yapmalıdır.Ama ne kendisi ne ABD yapmıyorsa bırakmalıdır Türkiye yapmalıdır.

Önce PKK konusunun çözülmesi lazım ondan sonra bu bölgede her türlü iyi niyetli ilişkinin, dostluğun gelişmesinin şartlarının yaratılması lazım.Bu mümkün.Olması gereken bu."

Konuşmasına uluslararası ilişkilerde siyasetçilere yönelik uyarılarda da bulunan Baykal,"Bu ilişkiler düzeni, bu anlayşı tarzı, bu yaklaşım tarzı bir süre sonra Türkiye'yi çok sıkıntılı noktaya getirir.Niye o noktaya geldiğimizi de anlayamayız. Siyasetçilerin duyarlı ve dikkatli olması lazım.Bilinçli olması lazım.Vatansever olması lazım.Siyasetçilerin ülkenin tehlikelerini görmesi lazım."diye konuştu

-ANAP GRUP 7 DAKİKA SÜRDÜ-

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasını 50 dakika uzatması nedeniyle ANAVATAN Partisi grup toplantısı 10 dakika sürdü. ANAP grubunun hemen ardından CHP grubu toplanacağı için de sözlerini 7 dakikada bitireceğini belirten Mumcu, Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title